Linam2021 Kızlar merhaba hazır salça kullanıyorum maalesef üstü kufleniyor. Siz kufu alıp kullanıyor musunuz yoksa atıyor musunuz ne yapıyorsunuz acaba??
Kaderimm Linam2021 yani küflü yerini alıp atıyorum kalanını kullanıyorum mecburen ama genelde küf olmaması için üzerine biraz zeytin yağı damlatiyorum engelliyor küf olsumunu
Dilara0 Linam2021 konserve salçalar genelde öyle oluyor. Birtek migrosun konserve salçası kuflenmiyor. Migros varsa yakınlarında migrosun kendi salçasını al dene cnm ben çok memnunum.
Linam2021 Kaderimm öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Ben de öyle üstünü biraz atıp kalanını kullandım hamile olunca insan hersey den korkuyor şimdi acaba zararı olmuş mıdır diye düşünüyorum
Redpepper En uste zeytinyagi koyuyorum baya kaplayacak kadar yani. Demir kasik kullanmayin tahta kasik kullanin bir de kuflenme olmaz
Deletedmom15262 Hazır salçalarda teneke olanı cam kavonaza aktarıyorum üzerine bıraz sıvı yağ kapağı iyice kapatıyorum her kullanımda kenarları peçeteyle temizleyip kaşıkla düzeltiyorum o şekilde kullanıyorum💞
Linam2021 Deletedmom15262 bizimki camdi tam küf olmamış da beyazlasmsya başlamıştı dediklerini yapayım canım çok teşekkür ederim 💞
Aselminaaa Linam2021 ben genelde atiyorum guvenemiyorum ama refikanin mutfagi diye bir youtube kanali var salcalari nasil muhafaza edilir anlatiyor bi bak istersen
PurpleTail Salça konservesini yatay şekilde buzdolabında saklayın, biraz da tuz ekleyip karıştırın küflenme daha geç olacaktır
Damlaltinay Linam2021 sıvı yap dök üstüne hiçbişey olmaz 😌 küflenince bende atıyorum küflü kısmını kullanmaya devam
Portakalgeliyor Linam2021 açıkcası küf yerini atsanda küfün kökleri gözle görülmüyor ve aşağılera iniyor ben çok olmadıkça atmıyorum çöpe ama çoksa direkt atıyorum bakteri yaşıyor çünkü
Kediannesi123 Linam2021 canım ben üzerinden küflü olan kısmı atıp diğerini kullanıyordum ama yapılan araştırmalarda bakterilerin küf görünmese bile salça da en alta kadar indiği görülmüş o yüzden atıyorum hepsini