Merhaba kızlar ben de doğurdum 39+4 te 4 martta🙏😊 post açmıştım nişanım geldi sancılarımı bekliyorum diye. Kasıklarıma giren dalgalarla bebeğimin gelme süreci başladı. Hafif kasık krampları bildiğiniz adet sancısı gibi. Tüm doğum postlarında okuyordum gerçekten öyleymiş. 😅 Gün içinde hafif başlayan sancılar akşama doğru sıklaşmıştı. Karnım ve kasıklarıma 5-6 dakikada bir sancı giriyordu ama geçmek bilmeyen bişey😅 tabi ki dayanışmayacak gibi değil. Akşam 9 buçuk gibi dayanamadım hastaneye gittik. Ebenin söyledikleriyle yıkıldım. Nst de düzenli sancı yok doğum sancısı değil henüz, yalancı kasılmalar dedi🙄 açılma da 1 cm. Hayal kırıklığıyla eve döndük. Ama sancılar geçmiyor uyuyamadım gece boyu. Bi ağlamaya sızlamaya başladım. Allahımm, böylesi yalancı sancıysa gerçeği nasıl diye😅 karnımı ovalayıp ayetel kürsiler okuyarak sabah 6 buçukta suyumun geldiğini farkettim. Duş alıp kahvaltı yaptık. Her şeyi toparlayıp hastaneye geçtik 7 buçuk gibi. Nstye bağlandım sancılar çok düzenli dendi. Sonra açılmama bakıldı 5 cm😅 hiç oturmadım hafif sancılar geldikçe çömeldim yere squat yaptım. Saat 10 gibi açılmam 7 cm oldu. Özel ebem geldi. Bana çok faydası oldu kızlar. Öyle Bi imkanınız varsa değerlendirin derim. 👍 Saat 12 gibi açılmam tamdı ama bebeğim aşağı inmedi. Doktorum da geldi. Açılmam çok hızlı olmuştu ama bebek inemeyince bundan sonraki sürecin daha yavaş işleyeceğini söyledi. Biraz suni deneyelim dedi. Kabul ettim. Ama ne yazıkki suniye dayanamadım. 20 dakika dayanabildim 😅 kendi sancılarımla kıyaslayamam bile🙄 doktorumuz tekrar geldi. Kendi sancılarımla gece de doğurabieceğimi, ertesi güne de kalabileceğimi söyledi. Yani süreç uzayabilir dedi. Kararı bize bıraktı. Ben de yorulmuşum. Hayırlısı buymuş deyip sezaryen istedim. Hemen ameliyathaneye geçtik. Doktorumun gelip de kesiyi atıp bebeğimi üzerime bırakışı sanırım en fazla 3, 4 dakika sürdü çok hızlı oldu😅bebişim doğdu beni yordu inatçı çıktı ama şükür sağlıklı. Böbreklerinde genişleme vardı. 17 mm ve 11 mm lik. İkisi de 10 mm e düştü ilk idrarıno yapınca takipteyiz😊🙏Allah hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat, annelerine de güzel hatırlayacağı doğumlar nasip etsin inşallah 🙏🙏🥰🥰 sorular varsa merak ettikleriniz cevaplayabilirim💕