Memorialda Perinatolog Doç.Dr.Eftal Avcı’ya yaptırmıştım. Aralık ayında 485 tl idi. Ultrason cihazıyla beyin, kalp, böbrek, damarlar, kemik uzunlukları, göz, burun, el, ayak aklınıza gelen tüm organlarına tek tek bakıyor inceliyor. Yaklaşık 1 saat sürüyor. İncelemenin ardindan, bir anomali veya organların herhangi birinde sorun olup olmadığı konusunda sizi bilgilendiriyor. Hem bebeğin 4 boyutlu görüntüsünü, hem de organların ultrason görüntülerini ve videolarını bir cd’ye kopyalayıp, yazılı bir rapor ile birlikte size veriyor. Kendi doktorunuzua götürüyorsunuz.
Ben 18.haftamda gittim kendi doktorum o haftada gitmemi söyledi, böbreklerden birinde genişleme görmüştü. Gittim, perinatolog 18.haftada baktı ama 19da tekrar bakmak istedi çünkü o hafta erken olduğu için beyinle alakali bazı şeyler tam oluşmamıştı. 19da tekrar baktığında her şeyi net görebilmişti. Genelde 21-22 haftayı öneriyorlar detaylı ultrason için. Çünkü tüm organlar o haftalarda tam anlamıyla görüntülenebiliyor. Erken gitmenin bi faydası yok yani.