Herkes gibi dört gözle bekledim doğum hikayemi yazmayı. Özellikle yazmak istedim ki ilham olur belki birilerine. 37+2 haftalıkken geldi benim mucizem. Ozmana kadar hiç yatmadım hep aktiftim evde temizlik vs sürekli bı hareket halindeydim. 2-3 gündür sancılarım oluyordu aralıklarla 16 şubat gecesi yine sancım vardı ama beni tutana aşk olsun😁 gece saat 1 ben perde utuledim astım. Sonrası gittim yattım tabi sancıdan uyuyamadım saat 2 gibi sancıların sıklaştığını hissettim ve dakika tuttu 5 dakika ve altıydı süresi. Kalktım evin içinde dolanmaya başladım. Hastane çantama sadece biboronlarimizi koymamistim o sancıyla kalktım biboronları kaynattım ne olur ne olmaz diye. Saat 5 e kadar oyalandım. Görümcemi aradım sonrasında kayınvalidemler geldi. O günde nasıl karlı yollar aksilik taksi gelmiyor. Mecbur ambulans çağırdık. Ambulansta kendi rotasına göre hastaneye götürdü küçük çekmecede kanuni sultan Süleyman hastanesi. Tabi doğumu hiç düşünmeye eğim bir hastane ama mecburduk en azından öncelik olarak gideriz diye düşündük. Neyse hastaneye gittik NTS ye bağladılar ve doğumun başladığını doğumhaneye inmem için imza istediler. İmzayı atmadan eşimle görüştüm doğuma alçaklar diye kabul etme imza at çıkalım dedi. Dr anne bebek risk altına girer bu sakıncalı desede kendime güveniyordum ve imzayı attım çıktım. Taksi ile takibimin yapıldığı hastaneye gittim. Yolda doktorumu aradım . Hastaneye geldik ve direk doğumhane ye aldılar beni ve 8 cm açılmam olduğunu söyledi. Hep dua ederdim hastaneye gittiğimde çok açıklamam olsun diye çok şükür kabul oldu. Ordada bı 20 dk NTS ye başladılar ve sonrasında beni doğuma aldılar 10 cm ile doğuma girdim. Çatala yatmadan önce ebeye soruyorum doğumum yapıcam ben şimdi😁. Korku, endişe, şaşkınlık bütün duygular bir arada. Ebeme bu sancı ile mi doğum yapılan diye soruyorum 😁 oda evet tabiki diyor. Ben zannediyorum ki bu sancıdan daha fazlası olucak kendimi nasıl korkuttuysam. Neyse en önemli kısım çatala geçtim ve herkesin korku ile anlattığı o ana geldim. Doktoruma epidural istiyordum yapacakmısınız dedim Dr gerek yok şu an doğuma çok müsaitsin dedi. Oysaki asla epiduralsiz doğum yapmam diyordum. Dr sancı gelince ıkınmam gerektiğini söyledi. İlk ıkınmayı denedim ve yarıda bıraktım gücüm yetmedi. Sonrasında yine denedem bı sefer daha güçlü ıkındım Dr bebeğin saçlarını görüyorum biraz daha gayret dedi ve 3. Denememde yavrum dünyaya geldi. Çok kolay ve güzel bir doğum yaşadım asla anlatıldığı gibi değildi. Tabi bebek dünyaya geldi ben fark etmeden birkez daha ıkınınca biraz yırtılamam oldu önceside kesik atılmıştı zaten. Dr dayanamam diye anestzi altında attı dikişlerimi. Uyandığımda sanki yeniden doğmuştum. Asistanlar çok güzel doğum yaptığımı söylediler. Hiç sesini duymadık dediler. Anestezidende uyandığımda çok dinç olduğumu söylediler. Hiç bir şey korktuğum gibi olmadı. Hep dua ediyordum herkese bu sefer dualarım beni buldu. O doğum anı öyle güzeldi ki yine yaşamak isterim. Sabah 7 gibi hastaneye giriş yaptım 9:18 geçe yavrum doğdu. Doğum yapacak kişilere tavsiyem. Kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin. Çok dua edin. Doktor talimatına kesnlikle uyun. Yine olsa yine normal doğum yaparım. Çok rahat ve kolay bir doğum oldu. Doğumdan sonrada 1 gün bile yatmadım hem toparlandım. İnşallah doğum yapacak herkes benim kadar güzel doğum yapar.