Öncelikle ben de hepiniz gibi nasıl doğum yapacağımın merakı içerisindeydim ve burada sürekli doğum hikayelerini okuyarak tecrübe edinmeye çalışıyordum Neyse ki canım oğlum bizi fazla merakta bırakmadı ve 36+5′te çıktı geldi 👼😊hikayemize başlamadan önce doğum öncesi doktorlarımdan, hangi hastanede doğum yaptığımdan bahsetmek istiyorum. İnova Hastanesi’nde Nilüfer doktora gidiyordum kendisinden hiç memnun kalmadığım için değiştirdim.Aksaray Özel Hastanesi’nde Sevilay doktora gitmeye başladım kendisinden memnundum fakat Onun da Sezaryen yanlısı olduğunu düşündüğüm için 34. haftamda Nevşehir Kapadokya Hastanesi’nde Gülden hanıma gitmeye başladım. Suni sancısız epiduralsiz geç Kordon klemplemeli ve hatta epizyosuz( malesef epizyo oldu🤷♀️) doğal bir doğum istediğimi söyledim. Kendisi de olumlu yaklaşınca sonunda doğum yapacağım hastaneyi ve doktoru bulmuş oldum 😂gelelim doğum hikayemize oğlumun geleceği gün hareketleri çok yavaştı resmen elimi koymadan hareketlerini hissedemiyorum Hatta bu duruma çok kafayı taktığım için sağlık ocağına gidip kalp atışlarını dinledik. Hemşire kalp atışları iyi deyince İçimiz rahat etti. İkindi sularında çok hafif bir sancı hissetmiştim çok kısa sürdüğü için ve tekrarı olmadığı için doğum sancısı olabileceği aklıma bile gelmedi. O gün de her akşam olduğu gibi pilates topunda egzersizlerimi yaptım. Gece saat 12′de tuvalete gittiğimde bir iki damla kan geldiğini gördüm peçeteyi sildiğimde devamı geliyordu okuduklarıma göre nişan böyle bir şey değildi o yüzden çok korktum😥 ağlayarak eşimin yanına gittim kan geldiğini bakmasını söyledim O da bakıp vajinamdan geldiğini söyledi. Bir ihtimal belki makattan geldiğini düşünmüştüm Çünkü. Bebeğime bir şey olduğunu düşündüm. Ablamı aradığımda bunun nişan olduğunu söyledi çok geldiğini söylediğimde ise suyumla beraber gelmiş olabileceğini söyledi Bu biraz içimi rahatlatmıştı fakat hemen doktorumu aradım o da duşunu alıp Hastaneye gel dedi beni sakinleştirdi sağ olsun duş aldım temizliğimi yaptım hiç sancım yoktu o esnada suyum gelmeye devam ediyordu. Ped takmıştım ama sonra baktım ki suyum fazla geliyor depend taktım iyi ki de değiştirmişim sizin de aklınızda bulunsun ped yetmiyor eğer suyunuz geliyorsa😊 Saat iki buçukta hastaneye Vardık ilk muayene yapıldım zaten çatı muayenesi de olmadığım için bu gerçek anlamda ilk muayenemdi ve canım beklemediğin şekilde çok acıdı. Ebe korkmamam gerektiğini, haftam daha erken olduğu için rahim ağzının yukarıda olduğunu ve canımın da ondan çok acıdığını söyledi. Açılman oldukça rahmin aşağı iner diğer muayeneler bu kadar acımaz dedi. ( gerçekten öyle oldu) her neyse açılmam 1 santimmiş😶 ama bebek başını iyi basıyor dedi. Suyum geldiği için yatış verdiler odaya çıktığımızda eşimden pilates topunu getirmesini istedim ebe yatıp dinlenmemi söyledi( ki bence çok yanlıştı) fakat ben saat 2 buçuktan 5 buçuğa kadar odanın içerisinde yürüdüm pilates topunda hareketler yaptım hiç oturmadım Ara ara beni çok zorlamayan sancılar geliyordu Bu esnada ebe gelip açıklama baktı bir iki santim dedi yine çok üzüldüm burada okuduğum hikayeler gibi açılmamın oolmayacağını düşündüm o kadar hareket etmiştim en az 4 santim der diye bekliyordum 😂😂artık hareket yapamayacak kadar sancım ağrılı geliyordu Ve canımı gerçekten çok acıtıyordu Aslında adet Sancılarımdan farklı olduğunu söyleyemem Çünkü benim adet Sancılarım da çok ağır geçiyordu Bu arada sürekli kustum. Adet dönemlerimde de ağrı kesici almazsam kusuyordum. Ama bu iyi bir şeymiş Bunu sonradan öğrendim. Rahmin açılmasını hızlandırıyormuş. Sandım geldikçe nefes egzersizi yapmaya çalıştım ama yok olmuyor. Bacaklarım kasılıp kalıyor ve nefesimi kontrol edemiyordum🙁 hiç beklediğim gibi olmuyordu. Güya ağrı oldukça eğilip nefes egzersizleri yapacaktım ve iyi gelecekti. Neyse dedim sakin ol ve derin nefes al bacaklarımı da rahat bıraktım kasmadım. Gerçekten bunu yaptığımda daha az acı hissediyrdum. Ama maalesef devam edemedim vücudum istemsiz kasılıyordu🙁 duşa girip belime sıcak su tutmaya başladım. Allahım o nasıl bir şey dayanılmaz ağrılarımı hissetmiyordum sıcak suyu belime tuttukça. Orda ne kadar kaldım bilmiyorum. Galiba çok kaldım eşim çık çık deyip duruyor buhardan fenalaşırım falan diye😂 hastane kat görevlisi o da aynı şeyi deyince mecbur istemeyerek çıktım. Ve ağrılarım yine gelmişti. Sıcak su torbasına su doldurup belime koydum ama suyun altında olmakla Aynı etkiyi vermedi maalesef. Ağrım oldukça eşime belime masaj yapmasını söyledim. Bastır diyorum çünkü ağrı belinizi zorluyor. Yok bastırmıyor. Ya diyorum bastır 😂😂 bir şey olur, bir şey olur emin misin diyerek o sancıyla bir de beni sinir etti 😂 siz siz olun eşinize ya da yanınızda kim olacaksa bele yapılan masaj tekniğini öğretin. Çünkü saat 8bçkta farklı bir ebe geldi. Belime bir masaj yaptı ağrı anında o kadar iyi geldi ki anlatamam 😊😊 açıklığına baktı veee 6 7 santim dedi. Oo çok güzel çok güzel bebek de başını harika basıyor dedi. Biraz bana moral oldu ama ağrıların arası sıklaşmıştı. Artık o kadar yorgun düşmüştüm ki yarı baygın gibiydim. Ağrı geçince uyur gibi oluyordum. Ağrı geldiğinde secde moduna geçiyordum zira sırt üstü yatmak imkansız. Doktoru arayalım gelsin dediler. Doktor saat 9 gibi geldi. Artık ben ağrı geldikçe istemsiz bağırıyordum. Bağırmak da iyi geliyor bu arada😂😂 çünkü canın acıyor ve tepkisiz kalmak çok zor. Neyse ebe bağırma ayet-el kürsi oku dedi. Öyle yapmaya çalıştım. Gel biraz pilates topunda hareket yap dedi. Ordan hareket yapabilecek gibi mi gözüküyorum diyeemedim gittim pilates topunda hareketler yaptım😂 sağa sola sallanma ve zıplama. 8 falan çizecek hâl yoktu çünkü 😂 hadi seni doğumhaneye alalım dediler ben şok içten içe mutlu oluyorum ama tabi yüzüme pek yansıdığını söylemem 😂 saat 9bçkta doğumhanye aldılar. Bir muayene daha yapıldı. 7 8 santim. Ağrım çok var diye ordaki başka bir ebeye yalvardım 😂bana şefkat gösterdi sırtımı sıvazladı o an o bile o kadar iyi geldi ki. Neyse nst bağladılar 10 dakika ağrım geldiğinde artık bağırdım beni kaldırın diye😂 tabi onlar pek tınlamadı ama dediğim gibi uzun bir süre bağlı kalmadım. Sonra hadi çatala dediler. Doktorum da geldi. Bi ıkın bakalım dedi. Ikındım ııııı diyerek ıkınma ağzından nefes kaçtığı için olmuyor dedi. (Bunları ben de biliyordum ama gel de o an ağrıyla yap😂) ağzımdan hiç nefes vermeden ıkındım morardım resmen bıraktım hadi tekrar dedi doktorum ağrın gelince ıkın. Ama ben de o ıkınma hissi oluşmadı bekliyorum gelsin diye yok gelmiyor doktorum karnıma dokundu ağrın var ıkın dedi yine ıkındım çok güzel istersen karnına bastırabilir ebe dedi ne evet ne hayır diyebildim bir an önce doğurayım ağrı bitsin istiyordum ama karnıma basılmasını istemiyordum. Neyse bastırdı😶 nefesim kesildi resmen. Çekil üstümdeeen diyebildim sadece 😂 kalktı sonra tekrar bastı ve bebişim oğluşum çıktı karnıma koydular. Sıcacıktı. Simsiyah saçlı👼 oğluşşş minicik dedim doktor ne miniciği kız dedi tartıldı 3300 gerçekten minicik değilmiş 😂 4 dikişim var dışta içte kaç diye sordum orayı saymıyoruz toplayıp geldiğimiz için dedi. Velhasıl kelam bizim hikayemiz bu😊 negatif mi pozitif mi hikayem bilmiyorum ama gerçek şu ki ağrılı sancıları en fazla 3 saat çektim. Saat 6dan 9bçğa kadar. Öncekiler dayanılır boyutta çünkü. Gelelim tavsiyelere.
💙 egzersiz mutlaka. 24. Haftada başladım. Fakat çok düzenli yapmadım. 32. Haftamda artık her gün en az yarım saat yürüyüş ve pilates topunda egzersiz yapıyordum. Bu sebepten rahimdeki kasların iyi çalıştığını düşünüyorum. Bebeğim çıktıktan sonra ıkınmama gerek kalmadan hemen plasenta da çıktı çünkü. O yüzden.
💙 hurma 34ten sonra yemeye başladım. Ada çayı sadece doğuma gitmeden önce bir bardak içebildim.
💙 ağrıyı evde çekmek taraftariyim. Hastanemiz 1 saat uzaklıkta olmasa ben de evde beklerdim sancılar sıklaşana kadar. Çünkü oraya gidiyorsunuz hemen kolunuza bir serum hareketlerinizi kısıtlıyor. Yeme içme zaten yok. O yüzden evde beklemek en iyisi diye düşünüyorum.
💙 eğer doktorunuz karnına basalım mi derse bence kabul etmeyin. Ağrıyla buna karar veremedim ama hoş bir şey değil bırakın doğurmanıza fırsat versinler.
💙 veee en önemlisi hamileliğinizin tadını çıkarın özellikle ilk gebeliği olanlar. O günlerimi özleyeceğim hiç düşünmezdim ama özleniyor.
Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz olursa cevaplarım fırsatım oldukça🙋♀️