Normal de tahmini doğum tarihim yarındı ama ben salı günü miniğimi kucağıma aldım. Şimdi hastanede işime yarayan yaramayan şeylerle ilgili birkaç bişey paylaşacam
*Depend kesinlikle hayat kurtarır. Doğum koçum gerek yok biz bez veriyoruz demişti ama hastanenin verdiği bez o kadar büyüktü ki hep sızma yaptı ayrıca evde suyum geldiği için hastaneye gidene kadar da depend taktım
*Göğüs pedi hiç kullanmadım çünkü hemen öyle yoğun bir süt gelmedi
*3tane pijama takımı koymuştum iki tanesini kullandım (bu arada akşam 6da doğum yapıp ertesi gün öğlende çıktım fazla kalmadığım için olabilir)
- ebeye 10lu en güzel hastane çıkışımı vermiştim ama daha odaya gelmeden kıyafetler kan olduğundan en beğenmediğinizi verin😃
*iç çamaşırı koymuştum bol bol ama altta depend vardı üstte de önden düğmeli pijamam vardı bebeği rahat emzirebilmek için sütyen takmadım eşimle ikimiz vardık zaten
*hastabede fazla kalmadığımız için götürdüğüm 4hastane çıkışından 2tanesini kullandım.
*ağız mendili koymuştum hepsini tabiki kullanamadım benim gibi çantanızı boşuna doldurmaya gerek yok
*herşeyi paketleyip koymuştum kullanmadıklarmı evde kaldırması kolay oldu
*süslü püslü lohusa şeyleri almamıştım iyiki de almamışım hiç onlarla dolanacak halim yoktu😃
*yanımda refekatçi eşim vardı iyiki ama iyi ki o vardı çünkü odada tüm gün sancı çekerken bir sürü şeyler yaşadım bir başkasının yanında asla rahat edemezdm
*hastanede biberon kullanmadım mama vermedik ama verilse bile hastane şırınga ile verdiğini söyledi zaten
*bir sürü battaniye müslin vs koymuştum hiç gerek yokmuş herşeyden birer yetermiş
*alt açma bezi çok işime yaradı çünkü ilk kakası çok değişik oluyor benim de tecrübesizliğimden dolayı onu kirlettik attık hemen
*pamuk getirmemiştim getirsem de kullanamaz mışım sleppy yenidoğan ıslak havlusu getirmiştim o kadar güzel ki gönül rahatlığıyla kullanabilir siniz
*Bez olarak çok kararsızdım herkes slepy bir numara çok küçük dediği için günlerce düşündüm hatta burda post bile açmıştım yenidoğan için çok ideal sadece stok yapmaya değmez bebeğim 3650doğdu çok az büyük bile geldi