Herkeseeeee selamlarrr 🙋♀️🙋♀️1 haftalık taze anneden doğum hikayesi geldiğini
Aslında hikaye 24 şubat gece acile gitmemle başladı. Tansiyon ilk belirtisini o gün verdi. 15 e çıkmıştı. Doktor hemen proteine bakmak için idrar tahlili yaptı. Temiz çıkınca eve geri döndük.ertesi gün rutin kontrol günümüzdü. Tansiyon ikinci belirtisini de o gün verdi. Yine 15 lerde. Doktorum hemen o gün yatış verdi takibini yapalım diye. O gün boyu da tansiyon yüksek seyretti. Ertesi gün vizit sonrası yarim saat sonra hemşire odaya geldi ve hicbir şey yiyip içme su dahil dedi. Ben o an içime bir kurt düştü ayşe dedim alacaklar seni ama sonra da yok canim olmaz öyle şey dedim. Her neyse bir yarim saat sonra benim doktorum tekrar odama geldi ve tekerlekli sandalye ile perinatokojiye bakalım dediler oraya indik. Ben hala ihtimal vermiyorum ama perinatolojiden odaya çıkarız diye düşünüyorum. Yanımda annem babam var onlar da tedirgin. Sonra iki doktor ortak karar verdiler alıyoruz diye. Perinatoloji bölümünün karşısı da hemen doğumhane. Beni apar topar o kısma aldılar. O ana kadar epidural anestezi almaya karar vermiştim her şey hazırdı. Son anda babama iptal et dedim ben genel uyumak istiyorum. Çünkü her şey 5 dakika içinde oldu. Bir önceki gece ısrar kıyamet ameliyathaneleri gezmiştim. Hatta bir tanesine uzandım . Ertesi gün o deneme amaçlı uzandığım masada yatıyordum. Sol tarafımda annemi görüyordum. Bir yandan da anestezi doktorum beni oyalamaya çalışıyordu. Bebeğin adı ne olacak dedi. Giray dedim bahadır giray olsun dedi çok uzuuuuun dedim son kez göz ucumla annemi gördüm ve gittim. Ameliyat boyu annem videomu çekmiş. Bebeğin çıkışına şahit olamadım zaten de olamaycakmisim bebeğim hemen yoğun bakima gitti. Aslında kilosu durumu iyiydi ama doktorumuz kontrol amaclı aldı. Ben kendime geldiğimde yanında yine annem vardı. En büyük korkum uyanırken saçma şeyler söylemekti neyse ki hiçbir şey dememişim. Sadece aciyor dedigimi hatırlıyorum. Genelden uyanmak çok değişik bir his. Derin uykun varmış gibi. Yanıma babamın arkadaşları gelmiş hepsine aynı cevap açıyor. Bu acıma kısmı 5 dk sürdü sonra da acım olmadı ağrı kesici ilaçlar verildi ben kuş gibi hafifledim.
Odaya geldikten sonra da acım olmadı. 6 saat sonra yürüyüş için kalktım. Onda da zorlanmadım. Gazi ertesi sabah çıkarttım ve yemek yemeye başladım.
Süt meselemi görenler olmuştur belki. Sütüm geç geldi. Bir sürü şey denedik. Hatta bana önerilen ne varsa hepsini uyguladık. Sokağa çıkma yasağına rağmen kardeşim arkadaşları vasıtasıyla istediklerimizi getirdi. O dışarıdan annemle babam içeriden uğraştılar haklarını ödeyemem gerçekten. Allah onlardan razı olsun.
Dogumumun zor yani minnosumu kuvozde bırakmaktı. 3 saatte bir emzirmeye gidiyordum ama dönüşte o orada ben odada zor oldu gerçekten ama yanıma verdikleri gün uçtum havalara. Şimdi çok şükür evimizdeyiz.
Sezeryana dair söylemek istediklerim. Olacaklar varsa çok basit bir işlem. Normal doğumu yaşamadığım için bilmiyorum ama bir daha doğum yapacak olsam yine sezeryani tercih ederim. Genel anesteziden de çok memnun kaldım. Kuş gibi uyudum kuş gibi uyandım.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Sormak istedikleriniz olursa cevaplamak isterim. Herkese hayırlı doğumlar olsun. 🥰🥰