Etkilecekler okumasin biraz hikayem çetrefilli 😂😂 aksam acaba pozitif normal dogum hikayesi var mi diye giren anneler gibi okuyup motive oldugum bir günun gecesi saat 2 gibi kasiklarimda adet sancısı ile uyandım onceleri yalanci kasılmalar ve enfeksiyondan kaynakli yalanci dogum sancisi yasamis biri olarak yine dogumun olacagina inanmadim ve geri uyudum 10 dk sonra yine bir sanci geldi kalktim vcye ve hafif pembe kahverengi arasi leke gördüm anladim ki evet gercekten dogum sancisi basliyor yani anlamamamiz mümkün degilmis 😂 neyse kalktim dusa girdim abdestlendim temizlenxim dusta bayagi kaldim her sanci geldiginde belime sicak su tuttum yere comeldim neyse ama bu gelen sancı sizi kivrandiriyor sahsen ben ne topun ustunde ne suquatta ne de hic bir sekilde hareket edemedim sanci geldikce yerleri kemirecek tirmalayacak derece nir sanci giriyordu saat 6 gibi sanci araliklari 3 dk da bir gelince koyulduk hastahaneye bir mauye edildim muayeneden önce ben 2 haftadadir 1 cm aciklikla rahim agzi yumusamis ve bebek kafasi kanalda gezdim ama gelen giden yoktu muaynede 4 5 cm buda tabi saat sabah 7 8 gibiydi aciklik denildi yatis islemleri yapıldı kan alindi lavman yapildi kendisancim yeterliydi acilma icin ama doktor birazcik destek verdi dogum hızlı ilerliyor diye neyse benim aciklik 9 10 gibi 7 8 cm bulunca hemsire yere comelip ikinmami istedi sanci gelince yok ben o kadar sanciya ikinmakda zorlaniyorum hele yerde hic yapamiyorum neyse gel hadi dogumhanede ikincaz yer comeliyom olmuyor yatiyorum olmuyor bir turlu ikinamiyorum daha dogrusu ikiniyorum ama asiri bir zorluk yaşıyorum megerse bizim kiz rahimde bir zar varmis ona takilmis gelemiyormus bundan dolayida benim kasilma araliklarim hep 3 dkda birden dusmedi neyse ebe sağolsun kahrimi cok cekti suyumu patlatti hic oyle su gelince sanci cok artmadi normaldi o zarida duzelmis kizi karnima bastirarak kanala iyice oturuttu catalda daha iyi ikiniyorum diye catala çıktım ama her sancida yine zorlaniyorum her sancida 2 3 kez ikin diyor bende hem uykusuzluk hem sancinin tavan yapişindan kaynaklı cok canim yaniyor ikinmakda zorlaniyorum agzimda zaten maske var derin nefesler alamiyorum surekli hizli nefesler aldigimdan bayildim sonra kendime geri geldim birden hemen doktorun bebek doktorunu hemsiresini cagirin dedigini duydum kendime geldim hemen dil alti verdi toplarlandim hala sanci geldiginde ikinamiyordum inmiyor bir türlü gucum kalmadı artık ebe cok ugrasiyor ikinma geldikce eliyle bebegin kasafina yon vermeye çalışıyor vs son artik bebek gelmeye baslayinca ben leyla kafalarindaydim artik bilincim gitti gidecek derecede ebe cikti karnima bastiriyor ikin diyor kesme bir sancida 3 kez ikindim kafasinin ciktigini bebeğin icerileri yirttigini doktorun kesi attigini son ikinmada artik tüm bebegin kayip gitmesi bende hayal meyal hatirlamaya calisiyorum son dk yine bayginlik bilinc gitti ebeyide doktoruda diyamiyorum artik benim kendi doktorum izinde oldugundan baska doktor girmisti eski doktorum bebegin ufak sen rahat dogurursun dedigi bebek meger 3700 grmmis ben doguramamisim yani hayalimde asla boyle bir dogum yoktu bebegin zara takilmasi bana gore iri olmasi zorladi birde dikislerin atilmasi kendimi zar zor toparlayabildim keske epidural sansim olsaydi yaptirsaydim dedigim oldu kastim kendimi asiri derecede sezeryen aklimdan gecmedi sadece bu kadar agri esigi yuksek birisiyken niye ikinma tekniklerini ogrenmedim neden duzgun nesef alamadim diye kendime kizdim ebemden doktorumdan allah razi olsun cok iyi davrandilar ilk dogumum olmasina ragmen yine iyiydin dediler motive ettiler ama iste insan yapamayinca yapamiyormus bir daha olsa yine normal dogum yaparim dikisler dogum ani zorladi ama epidural ile yeniden yaparim bunu dogurduysam yine yaparim dikislerim az agri yapti hemen agri kesici igne oldum duzeldim hemen ayakladim sütüm geliyor ama meme ucum buyuk oldugundan alamadi simdi emzirme surecindeyim 1 gunluk lohusayim bebegim 5 mart sabah 11.11 de geldi en cok istedigim ten tene temas olamadi kordon kanini bekletemedim tam alsin diye benden kaynakli son dk kakasini yapmis hersey o an oluyor bitiyor normal dogum istiyorsaniz agri siddetine dayanilabiliyor duzgun nefes alip verirseniz bitecek buda gececek yavrum bana gelmek icin yol ariyor diyerek zaten o kasilmalari karsiliyorsunuz ve dayaniyorsunuz ben yatagin kenarindan tutundum plates topunda zipladim elimden geldigince ama inledim bayagi dogum aninda da gucum kalmadi öküz gibim böğürdüm biran patladim sandim 😂😂 saka bir yana hersey gecti yarin evimde olacagim kizim ay parcasi gibim baktikca şükür diyorum bu arada isteyen dileyen herkese dua ettim hastalara vs tavsiyelerim dogru nefes ve ikinmayi öğrenin zaten gerisi kolayca geliyor korkmayin yapabilecegime inanmadigim zamanlar oldu ama pes etmedim su dkdan sonra sezeryen olma onca cabalarin bosa gitmesin dedim bol dua ettim meryem ana otunun faydasi cok iyi oldu summessebile yesserahu dedim hep insirah suresi okudum kolay tek avazda dogum olmasada en azindan hizli giris gelismesi olan bir kac saat icinde dogum yaptigim bir hikayeydi bunlar sizi korkutmasin lutfen herkesin hikayesi kendine özel ben yapamadim belki sen kus gibim dogurursun herkesin bünyesi farklı hakkinizda hayirlisi olsun umsrim tek avazda harika ikinmayla dogurursunuz