ttugce_soyluu Anne Adayları Ben 20 haftalıkken bebeğime organ taraması yapıldı ve kalbinin sağa doğru yöneldiğini dexrokardiden şüphelendi Beni Niğde Riskli gebeliklere bakan Dr. Bülent Çakmak beye sevk ettiler Bülent beyde Konjentinal kistik adenomatoid malformasyon yani sol akciğerinin hastalıklı olduğunu büyüme yaptığını ve büyüdüğü içinde bebeğimin kalbini sağa ittigini söyledi bizi Ankaraya yönlendirdi ankarada Prof. Dr. Murat sönmezere muayene oldum aynı şeyi kendisinde söyledi ve konsey toplantısı yapıp bize haber vereceğini söylediler bügun bütün konsey toplandı muayene ettiler 15 binde 1 gözüken bir hastalık olduğu için neyden kaynaklandığını napacaklarını onlarda bilemedi bu hastalık 4 çeşit oluyor benim bebeğimdeki olan Tip3 bugun amniyosentez sıvısı da aldılar takip edeceklerini söylediler 2 haftaya 1 muayene edecekler Şuan 21 hafta yani 6 aylık hamileyim Allahım kimsenin başına vermesin Ameliyatlık bir durum ilaç tedavisi yokmuş tek Akciğer ile yaşıyacakmış Endişeliyim Korkuyorum Benimle aynı durumda olan varmı olan varsa lütfen rica ediyorum banada haber veririm?
Cicianne97 ttugce_soyluu Çok gecmis olsun canim seninle aynı degil ama biraz benzerini yaşıyorum ben de 18. Haftada bebegin sol akcigerinde sıvı birikimi var dendi perinatolojiye yonlendirildim perinatoloji detayli ultrason yapti ve sol akcigerdeki sıvı birikimi fazla olduğu icin bebegin kalbini de saga dogru ittirmis dedi. Amniyosentez önerdiler kromozomsal sorun vs olabilir diye. Amniyosentezi de istemedim ben de iki farkli sehirden universite hastanelerinden randevu aldim haftaya gidicem Rabbime dua ediyorum hergun insallah guzel haberler guzel sonuçlar aliriz Rabbim seninde yardimcin olsun insallah yavruna saglikla kavusursun ben suan 19 haftadayim ne olacak nasil ilerleyecek bilmiyorum doktor kendi kendine de gecebilir su birikimi dedi daha da kotuye gidebilir bütün vucudu su birikebilir de dedi hersey Allahtan elimizden geleni yapıcaz gerisi Takdiri Ilahi sen de sıkma canını Rabbim isteyince ol der ve olur
idiloska ttugce_soyluu İstanbul’da Prof atıl Yüksel’i öneririm, riskli gebeliklerde gerçekten çok iyi. Amniyosentez de karyotip mi bakıldı?
Berin ttugce_soyluu çok geçmiş olsun. Bende ilk bebegimde bunun benzeri birşeyi yaşamıştım diyafragma hernisi diye bir hastalıktı organlar yukarı çıkıp, kalbi sağa itiyordu doğunca ameliyat olması gerekiyor demişlerdi. Doğumum fakültede olmustu çünkü başka yerde o kadar riskli ameliyat yapılmıyordu. Teşhis içinde 5 doktora gözükmüştüm. Umarim bebeğiniz iyileşir Allah şifa versin🤲
BhrDnmz Sebebini bilmiyorum ama insallah cozumu olur ve saglikla kavusursunuz yolu yarilamissiniz bundan sonrasi insallah guzel gecer🙏🏼
ttugce_soyluu Cicianne97 Amin canım benim bizim elimizde olan birşey değil Konya da bir doktor buldum anne karnında bebeğe müdahale edebilir aynı senin bebekte ki hastalıktan akciğer su topladığı için bebeğe step takılmış Doktorun ismi Sibel Ünler mutlaka bir buna danış derim çünkü bu kadın bu ameliyatı yapmış senin zaman kaybetmemen gerekiyor çünkü riskli bir durum bunlar Hastanemizde Anne Karnındaki Bebeğe Akciğer Ameliyatı Yapıldı - Yandex.Video https://yandex.com.tr/video/touch/preview/?filmId=18145020181859869455&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Du6mS2olsyIM&text=Hastanemizde%20Anne%20Karn%C4%B1ndaki%20Bebe%C4%9Fe%20Akci%C4%9Fer%20Ameliyat%C4%B1%20Yap%C4%B1ld%C4%B1&path=sharelink. Yaptığı ameliyat ile ilgili videosu bu izlemek istersen Allahım herkese acil şifalar versin Tek çaremiz dua Rabbim sınıyor bizi bunlarla sana bir duada öneriyorum mucizevi dua bu her gün oku aksatmadan ismi “Tahmıdiye” inşallah sana bir faydam dokunur
ttugce_soyluu idiloska evet canım dna’sına hastalığı tetikleyenin ne olduğuna genetikmi değilmi diye detaylı araştırmaya gönderdiler salı günü çıkacak sonucumuz en iyi doktorlar ankarada diye Ankaraya sevk ettiler senin önerdiğin doktoru da araştıracam canım çok saol Allah razı olsun 🙏🏻❤️
Cicianne97 ttugce_soyluu Canim cok sagol bu duayi okuyacagim bu arada bu videoyu izlemistim benim haftam suan küçük canim o yuzden suan birsey yapamiyor doktorlar biraz daha bebegin büyümesi lazim
idiloska ttugce_soyluu Allahım şifa versin, size de bol sabır. Stres yapmayın üzülmemeye çalışın, zor bir durum, çok kişi merak eder moral vermek ister ama sinir bozulur, ablamda yaşadım şimdi de kendim yaşıyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
ttugce_soyluu idiloska amin inşallah psikolojim eşimin de benimde bozuldu ama kendimizi ayakta tutmamız lazım çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın Bol bol dua ediyoruz elimiz kolumuz bağlı canım Allah razı olsun dediğin doktoru araştırdım onada gitmeye çalışacaz kaybedecek zamanımız yok inanki
ttugce_soyluu Berin Peki ne yaptınız ameliyat oldumu doğduktan sonra bir sıkıntı oldumu rica etsem bilgi verirmisiniz
idiloska Berin diyafram hernisi de zordur, ablam yaşadı. Benim bebeğimin de tek böbreği çalışıyor. Zor şeyler, Allah yardımcımız olsun.