Fetfet Arkadaslar ben ikili tarama testini oglumda yaptirmadim ama bu gebeligimde doktorum yaptir diyor,sizce yaptirmali miyim ? Birde detayli ulturason devlette varmi biliyor musunuz acaba
Selly Fetfet ikili tarama testini yaptırıp yaptirmama kararı size bağlı açıkçası burada herkesin yorumu kendi için olacaktır Ben yaptırdım çünkü içim rahat etsin istedim ve oluşabilecek alternatifleri değerlendirmek istedim bebeğim için. Detaylı ultrason sanırım doktorunuz ikili tarama ve üçlü tarama da bir risk görürse yönlendirme yapiyormus ama onun dışında herkese bakmıyorlar diye biliyorum.
Esra-sari Fetfet bence yaptırma ben yaptırdım 1 haftadır ağlıyorum. Çocuğun burun kemiği yok diye girmişler oysa ki var ultrasonda fotolarda vs para için yaptıklarını düşünüyorum artık kordondan sıvı alırsak çok tehlikeli diolar. 3 bine kan verirsek iyi olurmuş ama kesinlikle anlaşmalılar başkada bişey demiyorum
GokcenA Fetfet Bu testlerin amacı sağlıklı bebekler dünyaya getirmek olup; kromozomal anomalili bebeklerin önceden tespitini sağlayarak ailelere durumu değerlendirmeleri için seçenek sunmaktır. Yani aslında fetusun gelişiminde bir sorun varsa eğer; yolun çok başındayken buna müdahale etmenize izin veriyor.
Fetfet Selly ben oglumda sadece detayli ulturasona girdim ama ozel hastaneydi devlette bu sekilde oluyorsa ozele gitmek gerek o zaman
Fetfet Esra-sari acikcasi bende bundan korkuyorum ihtimal dahilinde kendimi uzmek istemiyorum..forumlarda da cogu kisiye riskli vesaire demisler zaten kendinizi bence uzmeyin detayli ulturasonda hepsi bir bir gorunuyor
Selly Esra-sari maalesef bazı özel hasteneler bu şekilde davranıp anneyi korkutuyor ve o özel testleri yaptırmak için para istiyorlar 😕
Selly Fetfet evet benim bilgim bu şekilde çünkü bende devlete gidiyorum ve detaylı için özel hastaneye gideceğim hemde baba bebeği görsün diye bekliyorum açıkçası malum pandemi döneminde devlette babayı da almıyorlar 😃 ikili ve üçlü ye girmeyip detaylıya da girmek tercih tabiki ben dediğim gibi sürekli düşünmek yerine erkenden yaptırdım 😊
Fetfet Selly bildigim kadariyla ozel de de almiyorlarmis ya yaniniza,benim arkadas gitti muayne icin almadilar esini ve cocugunu haberiniz olsun
Selly Fetfet benim gideceğim yer özel klinik daha öncesinde arayıp sordum alıyorlar o şekilde gideceğim teşekkürler 😊