Damlaalt
Ağrıyla uyandım sabah. Anlatılanlara göre ay ölüyorum dayanamıyorum dediğimde hastaneye gitme zamanım geldiğini anlarmışım. Annem falan öyle demişti. Öğlen 2de zaten doktora randevum vardı, 40+6 olmuştum sezeryan için yatış verilir diye saçımı düzleştirdim bulaşıkları topladım. Eşim işteydi. Ağrıyla evde dolandım ama aman aman bir ağrı değildi, kasılma sayara baktım 5-6 dkda bir geliyordu. Bir komşu ne olur ne olmaz git sen doktora erkenden dedi, eşim izin alıp erken geldi, döner ekmek getirmiş yiyip 2de gittik. 🙈Arabada da dalga geçerek gidiyorduk. Acilden giriş yaptık, Ebeye gönderdi doktor ilk, muayene etsin diye, 2 buçukta ebe muayene etti, 8cm açıklığın var hiçbirşey hissetmiyor musun dedi 🙈😃Hemen giydirip doktora haber verdiler. 3te suni sancı verdiler açılma hızlansın diye, 15 dk sonra 10cm olmuştu haydi doğumhaneye. Ağrın geldikçe ıkın dediler, ne ağrı ne tuvalet hissi hiç bişey yok. Kafama göre ıkınıp, yanlış muayene etti kesin gönderecekler beni odaya şimdi diye gülüyordum ben, biyandan da ebe ıkındırıyordu beni ara sıra gelip. 15-20 dk sonra doktor geldi kesi attı, karnıma bastırdı ebeler, hop bebeğim çıkıverdi çok komikti 😃suyumla birlikte çıktığı için kolay oldu. 40 dk dikti doktor dikişim çoktu heralde ama 40 güne iyileşti çoğu kişi gibi. Hatta doğumdan 5 gün sonra 20dk hava almaya çıkıp yürüdüm bile. Oğlum 3860 doğdu, ben de 157 boyunda minyonum. Herkes şaşırdı doğumdan sonra fotoğraflarımda bile doğum yapmış gibi görünmüyorum, son aylarım yaza denk gelmesine rağmen hiç ödemim de olmadı. Gram kotkum yoktu doğumdan önce çok pozitiftim. Hamileliğimi yatarak geçirdim hiç bişey yapmadım ama bol bol mangala gittim 😃 Kiloma dikkat ettim o kadar. Pozitif düşün hiç korkma.