Merhaba, Beta HCG’min düzensiz yükselmesiyle düştüğüm cevap arayışlarında kendimi çok çaresiz hissettiğimden başkalarına yardımcı olabilmek için tecrübelerimi yazma ihtiyacı hissettim. Ben yaklaşık 1 yıldır bebek istiyorum. Düzenli regl olurum. 31 aralıkta son reglimi gördüm. Reglimden 5 gün önce ovulasyon ve gebelik testlerinde gebelik gördüm hergün tekrarladım hep pozitif çıktı. 28. gün yani tam reglimin günü kan testi yaptırdım. Değerim 485 çıktı. Takip etmek amacıyla doktor muayenesine kadar 2 güne bir tekrarladım. 1198, 1904 ve doktora gittiğim gün 2345 çıktı. Kesem oluşmuştu 4mm idi ama Beta HCG değerim düzenli artmadığı için doktor boş gebelik olabileceğini söyledi. 4 gün sonra tekrar çağırdı. 4 gün sonra değer 2190a düşmüştü. Çok yüksek ihtimalle boş gebelik olarak kalacak dedi. Ama yine de kese oluştuğundan ve dış gebelik olmadığından benim için bir risk olmayacağı için 10 gün daha bekleyelim dedi. Ben son muayeneden 6 gün sonra tekrar Beta HCG yaptırdım 2643 olmuştu. Muayene günü gittim doktor ultrasonla karnıma bakarken “kesen küçük 10mm olmuş ama dolmuş bebek var, bak bu da kalp atışı” dedi. Hayatımın en büyük şokunu yaşadım. İnanamadım zehir gibi geçen 2 haftadan sonra dünyanın en mutlu insanı oldum. 7+1dim ama ultrasonda 6+1 görünüyordu biraz küçük dedi. "Bebek oluşmuş ama hâlâ risk var 15 gün sonra tekrar görelim"dedi doktorum. Önlem amaçlı bebeğin rahat beslenebilmesi ve büyüyebilmesi için oksapar ve coraspin verdi. 15 güne kalmadan 9. Gün lavaboda peçeteye biraz kanama geldiğini görünce apar topar hastaneye gittik haftasonuydu ama doktoru aradılar geldi baktı “bebeğin kalbi durmuş kesenin etrafında kanama alanları oluşmuş” dedi. Coraspin de kullandığım için o gün kürtaj yapamadılar. 2 gün sonraya gün verdiler. 1 martta kürtajla bebeğimi aldılar. 😔😔
Kabullenmesi çok zor bir durum Allah hiçkimseye yaşatmasın. Evlatla sınanmak gerçekten çok zor bir durummuş. Allah isteyen tüm kadınların kucağını doldursun 🤲🏻🤲🏻