01.03.2021 pazartesi günü kendi istegim ile sezeryan oldum . Bir gün önce eşimle birlikte heyecandan hiç uyuyamadık . Pazartesi sabah 6 da lavman yaptım 7 de evden çıktık valizlerimiz pusetimiz ama içimizde nasıl heyecan var tarif edilemez . Bu arada esimle biz 6 yıl sevgili kaldık 1.5 yıllık evliyiz . Hastaneye giderken bı anda kar yağmaya başladı ve dedik yavrumuz bereket ile gelecek inşallah 🤲🏻 kendi annemde bizimle idi zaten zor bir gebelik geçirdiğim için annem hep benimle beraberdi . Üçümüz hastaneye geldik yatış işlemleri flan derken odama çıktım yerlestik . Hemşire önlük getirdi giymem için . Doktorum geldi heyecanımı farketti ben başlıyorum sezeryanlara senin sıran gelince alicaz sakin ol dedi ve doktorumdan çok çok memnundum zaten . Hemşireler gelip gidiyor sürekli birşeyler soruyor flan ama ben oda da yerimde duramıyorum . En son saat 9.29 da hemşire geldi tekerlekli sandalye ye bindim eşimde bebeğin yatağını ve kıyafetini getirdi asansöre kadar gözümün içine bakıyor ama ağlamamam lagzim o ara dua ediyorum sürekli içimden asansör geldi ve bindim en son eşim gözümün içine baktı ve kapandı asansör. Ameliyathaneye indim kendi terliklerimi çıkardım başka terlik giydirdiler yürüyerek geçtim ameliyathane odasına . Şaşkın saskin bakınıyorum başka odadan yeni doğan bebek geçti yanımda kalbim çıkacak gibi oluyor tabi . Odaya girdim hemen hoşgeldin iyi mısın flan diye sohbet ettiler benimle o ara hazırlıyorlar onlugunryan düğmelerini tamamen açtılar utanırım diyordum hep ama o an onu dusunemedim çıkarmadım önlüğü ama düğmeleri tam açıktı yandan . Sedyeye yatmami istediler yattım kollarımı yan tarafa koydum damar yolu flan açılıyor bir yandan bileklerimi koyduğum o kollukları bağlıyorlar ayaklarımı bagladilar o kötü bir psikoloji idi . Ben spinal olacaktım normalde o düşünce ile gittim o ana kadar aslında . Doktorum geldi sonra sakin ol iyi mısın flan diye biraz sohbet etti . Daha sonra migrenin var senin seni doğumdan sonra zorlamak istemediğim için genel anestezi ile doğumu gerceklestiricez tamam mı çünkü migren kötü bir ağrı spinal de baş agrisini daha çok tetiklediği için seni çok zorlar sadece yarım saat uyutucaz herşey bitecek dedi tamam o zaman dedim ben hemen ellerimi flan yıkayıp geliyorum dedi o an ağzımın kenarına birşey koydular ben sanıyorum ki oksijen alınan şey gibi bir şey koyucaklar sonra bayilicam o anı bekliyorum . Ama onu ağzımın kenarına boynumun oraya koyduklari şey ile 10 sn sonra başım döndü gözümün onu karardı ve gerisini hatırlamıyorum gözlerimi odada açtım. 45 dk sürmüş herşey . Dikişim yok estetik yaptı doktorum . Oda da gözlerimi acamiyorum ama etrafımdaki şeyleri duyuyordum ve karnım çok ağrıyordu. Ondan önce baya bı sayıklamışım eşimi sevdiğimi flan söylemişim sürekli 🤦 eşim o halde görünce beni herkesi odadan çıkarmış kendi başımda beklemiş kendime geleyim diye biraz ayiliyor gibi olunca annemi girdirmis odaya . Elimi tuttugunu flan hissediyorum eşimin ama toparlanamiyorum ve arada uykuya dalıyordum anestezinin etkisi ile . Daha sonra hemşire geldi karnıma bastırdı biraz o an canım yandı anestezinin etkisi ile ağlamışım karnıma bastirinca alt taraftan birşeylerin çıktığını hissediyordum hemde sesi geliyordu baya kan çıkmış iki kere bastırdı . Yarım saat sonra biraz daha toparlanmistim hemşire geldi tekrar karnıma bastırdı ve tekrar kan çıktı . Herkes bebeğimi görmüştü ama ben görmemiştim eşim ayilmam için bak bebeğimiz orda yatıyor seni bekliyor hadi ayil diyordu resmini göstermeye çalışıyordu . En son bebeğimi gördüm bembeyaz simsiyah saçlı tosbalak oğlumu gördüm sonunda içim aktı resmen . Çok güzeldi çok . Yanıma yatırdılar dokunmaya kıyamıyordum. Emmedi bebeğim sütüm hiç yoktu . Hemşireler mama ile beslediler hala da sütüm yok ve ağzına almıyor memeyi bebeğim mama ile besleniyoruz. İki üç saat sonra hemşireler geldi hasta bezimi değiştirdiler geceligimi giydirdiler . İlk yürüyüşü yapacaktık . Benim için çok zordu dedim ölcem heralde tansiyonum düştü o an bayilcaktim hemşireler kolumdan tuttu eşim ile beraber hemen yatağa geri koydular . O an bebeğimin ilk topuk kanı alınıyordu ağlıyordu bır yandan içim ona gidiyordu . Bir saat sonra kendi kendime kalktım ama yataktan . Eşim koluma girdi yürüdüm . Ağrım oldu tabi ama dayanilmayacak bir ağrı değildi . Zaten belli araliklar ile hemşireler ağrı kesici iğne yaptılar . Akşama doğru kendi kendime yürüyordum lavaboya gidiyordum bebeğimi kucağıma alıyordum . Çok şükür kavuştum bebeğime evet emse çok daha güzel olacaktı ama bekliyoruz sütümun gelmesi için herşeyi yapıyoruz . Ama herşeyden önce bebeğime saglikla kavustugum için çok mutluyum .
Çok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın ama bu ani çok bekledim hakkınızı helal edin herkes sağlıkla hayırla evladını kucağına alır inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻