Öncelikle Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah 😍
Çok uzun oldu ben hep heyecanla ve detayları öğrenmek için okurdum o yüzden detaylı anlattım.
Bir türlü gelmek bilmeyen oğlum sayesinde son kontrolüne gittiğim gün gecikmiş doğum olarak yatışımı verdiler. O ana kadar hiç sancım olmadı sadece bir gün öncesinde nişan geldi. Hastaneye öğlen 12.30 da yatışım oldu hazırlıklar muayeneler derken o gün bana kafasının biraz büyük olduğunu söylediler bugüne kadar böyle birşey yoktu. Doğuma hiç endişeyle gitmedim tabiki heyecan vardı ama üzerimde bir gerginlik yoktu nasıl olsa bir şekilde doğacak ilk doğuran ben değilim diye düşünüyordum hep. Hazırlıklar yapıldı bir odaya alındım sancı ve doğum için tek bir oda kullanılıyor. Önce nst ye bağlanıyorsunuz kalp atışını devamlı duymak için. Bir saat sonra hiç sancım olmadığı için suni sancı verdiler ilk başlarda herşey güzeldi sonra sonra acısı çıkmaya başladı. Sancı geldiğinde dakikalarca sürmüyor sakin olup geçmesini bekledim dualar ettim . 2 cm açıklık ile yatmıştım bir kaç saat içinde 4 cm oldu muayeneler çok can acıtmıyor sadece içinizden saymaya başlayın bir an önce bitecektir. Sancılar çoğaldığında yataktan kalkmak istedim ama kaldırmadılar yatarak sancı çekmek çok zor üstelik birde nst ye bağlıyım ve kımıldamam da oradaki bayan tarafından istenmiyor (cihaz düzgün yazmıyormuş) o sancı arasında kımıldamamak elde değil. Epidural istedim beni oyaladılar önce onay gerektiği söylendi sonra oda dolu dedi sonra bakacaklar dedi tabi bunu belli saat aralığında söyledikleri için aradan zaman da geçiyor en son 6 cm açıklık olduğunda duramayacak kıvama geldim fakat bu saatten sonra takılamayacağını söyleyip takmadı lar. Yerimden de sadece bir kere kaldırdılar zar zor. Artık iyice sancılar arttığında doğumu yaptıracak olan hoca bizzat gelip duşa soktu beni o kadar mucizevi birşey gibi geldi ki o an hiç bu kadar rahatladığımı hatırlamıyorum. Sonra geri yattım 8 cm açılma olduğunu gayet güzel ilerlediğini söylediler. Bu arada 6 cm fln ken suyumu patlattılar ve yatak ıslakken beni öylece bırakıp gittiler neden sonra birinin aklına hasta bezi koymak geldi. O ıslakta ne kadar yattığımı hatırlamıyorum. Hemşire çağır butonu var fakat basıp çağırdığımda sürekli buna basmamam gerektiği söylendi. Orada tek çalıştığını iddia eden bir bayan var sağolsun her basmam da neredeyse azar yediğim biri. Bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü ben o can havliyle ona cevap yetiştiremedim başınıza gelirse ki inşallah gelmez başkasının ilgilenmesini isteyin. Bazı insanlar halden asla anlamıyor mesleki deformasyon yaşıyorlar. Lavaboya gitmek istediğimde yattığım yere yapabileceğimi söyledi! Şikayet konusuna gelirsek onu o halimle Allaha havale ettim içim bu konuda çok rahat. Saat 9 a doğru son muayenede artık ıkınmam gerektiği söyledi doktor. Elimden geleni yaptım bu zaman kadar buradaki her doğum hikayesini okudum videolar izledim teknikleri araştırdım ama o an nefes almak bile aklıma gelmedi ve maske de cabası. Siz bunu kendinize sürekli hatırlatın ve derin derin nefes alın. En son saat 21.20 ye gelirken çok fazla yoruldum biri üstten bebeği iterken diğeri alttan kesi açtı Bi yandan da ben ıkınırken 21.25de doğdu bebeğim. Ama boynuna dolanan 2 tur kordonla. O ana kadar kimse farketmedi ve bu kadar yorulmamın nedeni ben ittikçe bebeğin yukarı çıkmasıymış. Doğduktan sonra herşey tık diye kesiliyor. Acı sancı hiç bir şey kalmıyor. Bebeğimin ağlama sesini duyunca da içim huzurla kaplandı. Ama solunum sıkıntısı çektiği için desteğe götürdüler. Bana gelince daha önce araştırdığım için kesi açtıklarında bunun normal olabileceğini düşünmüştüm ama makata kadar gelmişler ve beni de ameliyathaneye götürdüler dikişlerin cerrahi işlemle dikilmesi gerekiyormuş. 6 gün hastanede kaldım. Odama geçince bebeğimi getirdiler çok şükür hiç bir sıkıntısı yok. Onca çektiğim acı onu kucağıma alınca duman olup kayboldu sanki. Hiç bir şey evlatlarımızdan önemli değil. Rabbim ikimizide korudu şükürler olsun. Şuan 5 aylık ve yanımda uyuyor. Çok iç açıcı bir hikaye değil yazmayı düşünmemiştim ama bazı farkındalıklar olsun istiyorum zıbın sayısı yeterli mi yoksa beşiğin rengi uygun mu diye bir çok şey düşünmüştüm bunların hiç bir önemi olmadığını onu sağlıklı sıhhatli kucağıma alınca anladım. O kadar masumlar ki doğduğu andan itibaren anneliği iliklerime kadar hissettim. Bütün engelleri onun için aşacağıma dair içimdeki gücü hissettim. Biz çok güçlüyüz kadın olarakda ANNE olarakda❤️
Son olarak da depend çok işe yarıyor gerçekten. Altıma sermek için hasta bezi de koymuştum çantama çarşafa sürekli leke çıkabiliyor.
Pijama dansa geceliği tercih ederim onunla inanılmaz rahat ettim hem lavaboya giderken hem doktor muayene ederken çok kullanışlı oldu.
Sütünüz hemen gelmiyor bu sizi korkutmasın sürekli emzirmeye gayret gösterin benim 3.gün gelmişti bir damla bile gelse ona yetiyor asla endişelenmeyin.
Sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım.