Merhaba kızlar,
9 ay boyunca burada pozitif hikayeler okuyup o gazla doğuma gittim. Ve eğer bende pozitif bir doğum yaparsam yazıcam dedim. Yarı kolay yarı zor bir doğum olduğu için hastane ağırlıklı anlatıcam. Çünkü şehir hastanesini merak edenimiz çok.
39+6 da normal kontrole gittim ve çatı muayenesinde 5 cm açıklık olduğunu öğrenip yatışım yapıldı. Hiç sancım yoktu ama 3 gün öncesi kahverengi lekelenmem (nişan) olmuştu. 11 de 5 cm açıklıkla yatış yapıldı. Suda doğum odasına aldılar ve doğumu suda yapacağımı söylediler. Yanımda dünya tatlısı 2 stajyer 1 normal ebe vardı . Beni çok güzel ağırladılar . Platesler masajlar, duşlar. Saat 16 :00 da kendi sancılarımla açıklığım 8 cm oldu. Herkes şaşkın ben şaşkın çünkü çabuk ilerleyen kolay giden bir evre. Tabi bu saat aralığında sürekli ebeler ve doktor açıklık muayenesi yaptı ve şahsım adına hep zorlandım. Ayrıca stajyer ebe ve doktor çok olduğu için onlarada sizin üzerinden gösterip yapmalarını istiyorlar. Yani sürekli bir el içinize girip duruyor. Neyse saat 16 da ekip değişti banada suni sancı verdiler. Hem odada tek başıma kaldım hem suni sancının acısı saat 20 ye kadar çok zorladı beni. Yoğunluktan dolayı suda doğumda yapılmadı. Açıklığın hızla ilerlemesine karsı bebek kanala bi türlü inmedi. Ve saat 20 de doğuma başlıyoruz dediler. Her sancı geldiğinde var gücümle ıkındım. Ama bebek yukarda olduğu için ıkınma hissi olmadan zor ıkındım. Suyumu erken açtıkları için bebek kayıp gelmiyor yağlar vazalinler hava da uçusuyor ama yok. Yarım saat ıkındım baktık olmuyor ben ıkınırken 2 erkek doktor karnıma batırdı ve 20:27 bebeğim doğdu. İç ve dış çok dikişim oldu. İçeriyi bebeğim tahrip etmiş dışarıya doktor kesti. 2 saat dikiş attılar. 2 saat de müşade altında tuttular. Gece 00.30 da servise alındım eşim ve annem geldi.
Normal doğum olduğu için refakatçi kabul etmediler ama ben gebe okuluna gittiğim için annemi kabul ettiler. Yatışım yapıldıktan sonra 2 saatte bir eşimi arayıp bilgi vermişler. Covid testi yapılmadı ama lavman yapıldı. Servideki doktorlar hemşireler gayet iyi. Yemekler güzel. Doğumhanedeki ebe ve doktorlar ise kimi güler yüzlü anlayışı kimi ise çok ters ve eli ağır.
Zor yada kolay öyle yada böyle çok şükür allahıma kavuştum yavruma darısı tüm doğum bekleyenlere.
Meryem Ana otu kullandı. Suyunu içmedim ama ablam suya koyup dua okudu. Salavat getirdim sürekli. Ağır sancılarda sayı saydım sonu çabuk gelsin die. Abese 20. Ayeti ezberledim . Kolay evrede de zor evrede de Allaha sığındım.
Uzun ve karışık olmuştur belki bilmiyorum ama hepinize kolay doğumlar diliyorum.
Hastane ile ilgili sorunuz varsa yanıtlarım