Merhaba hikayemi serklajlı olanlara serklaj olacak olanlara umut olsun diye yazıyorum.Evlendikten 8 ay sonra kendi isteğimle gebe kaldım 8.haftada lekelenme lerim oldu kese etrafında kanama alanı vardı 2 3 hafta progestan kullandıktan sonra kesildi lekelenmelerim. Sağlık sektöründe çalışıyorum kendimde doktora istediğim her an ulaşabiliyordum buna rağmen 14.Haftada başlayan karın sertleşmelerimi doktoruma sormadım kontrollerimdede sıkıntı çıkmadı hiç İş yerim evime yarım saat uzaklıkta bu süre boyunca iş yerine sürekli yürüyerek gittim taki 21.haftaya kadar. 21.Haftada detaylı ultrasona girdiğimizde hiç bir kanamam sancım ağrım olmamasına rağmen doktor doğum yapmak üzere olduğumu acil serklaj yapılması gerektiğini söyledi eşimle şaşkındık risklerin ne olduğu bile bilmeden acil serklaj oldum 2 cm açıklık varmış ameliyattan sonra doktorum keseyi içeri ittiğini söyledi çok olumlu konuşmadı ilk hedef 26 28 30 32. Hafta diye söyledi bu sürede lavabo dışında kalkmamamı söyledi.Yıllardır çalışan biri olduğum için evde kalmak bana çok zor geldi bu süreçte annemde kaldık anneler iyiki varlar:) serklaj dan sonra 3 4 gün kanamam oldu ara ara beyaz akıntım oldu ilişki kesinlikle yasak dedi doktorum kasılmalarım toplanıp sertleşmelerim 28.haftaya kadar çok oldu daha sonra azadı. Bu süreçte benim pskolojım ciddi anlamda bozuldu hiçbir şeye odaklanamadım kitap okuma film izleme elişi hiçbişey kafamı dağıtmıyordu sürekli prematüre bebek hikayeleri okudum. Geriye Dönüp baktığımda en büyük hatamın bu olduğunu görüyorum keşke bu kadar yıpratmasaydım kendimi daha rahat olabilseydim.28.haftaya kadar bebeğime hiçbişey almadım 28.den sonra yavaş yavaş başladım hazırlıklara Şimdi 37.haftamdayım haftaya perşembe sezeryan ile doğumum olucak. Serklaj olanlara tavsiyelerim moral bu süreçte gerçekten önemli imiş lütfen olumsuz duygulara kapanıp bu süreci kendinize ve çevrenizdekilere zehir etmeyin Doktorunuzun tavsiyelerini mutlaka dinleyin zor bi süreç ama inanın geçiyor her gece saat 24.00 beklerdim 1 gün daha geçsin diye günler haftalar aylar geçti şükür 37.haftamda hala çok fazla ayakta kalmıyorum kendinizi yormayın olabildiğince dinlenin doktor bu süreçte çok önemli her an ulaşıp sizi rahatlatabilcek bi doktorunuz olsun sorularınız olursa bilgi verebilirim ben haftaya kızıma kavuşucam Umarım herkes vaktinde zamanında sağlıklı şekilde yavrusuna kavuşur