Ebru-h55 Hanımlar selam 🙋♀️ bugün şeker testi yaptırıcaktım eşimle bi an da vazgeçtik önceden şeker testi mi vardı annelerimiz bizlere yaptırmadı biz neden aç karnımıza glikoz yüklüyoruz kendimize sizler neler düşünüyorsunuz
Bgs Ebru-h55 annem gayette bana yaptırmış yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 30 yaşındayım öncedende varmış yani şeker testi. Ayrıcada yediğiniz bir dilim pastayla aynı oranda şeker alıyorsunuz. Şekeriniz varsa ve tedaviye başlamazsanız bebeğinizin beyninde kalıcı hasarlara yol açabiliyor.
flowers Ebru-h55 annelerimiz zamanında ultrasonda yoktu testlerde detayli usg de ozaman hiçbirini yaptırmamak lazim🙈 ben çok gerekli olduğunu düşünüyorum bir-çok doktorda bunu söylüyor. 100 gram çikolatada 50 gram şeker var. Onu yiyoruz yeri gelince , bana içirdikleri gazozda da 50 gram şeker vardı hicbir zararında olmadi
Bsmlh Ebru-h55 gerek yok kısmını anlayamadım inanın 23 haftada kendım yakaladım derken suyum azaldı direnç oluştu bebekte drum sekerın bazılarında bu sekılde yaptığını bazılarında ırı bebek su fazlalıgı ile erken dogum olduğunu hatta bebeklerın gözlerine vurduğunu sahada kötüsü ölü doğumların olduğunu söyledi ki yiğenim yaşadı bunu allahım korusun eskiden yoktu belkı ama çok doğup ölen vardı Allah korusun sebebı belırsızdı bunların
Sehertsn Ebru-h55 eskiye bakarak yaşayamayız. Hic belirti yokken sekerim varmış ve bu durumu bilmeseydim yer icerdim. Bana ya da bebegime zarar verebilie bu durum. Bence yeni kafa ile düşünmek lazim artik. Ki içtiğimiz sey günlük yedigimiz seylerle eş değer.
gamzosgamzos Peki sekeriniz varsa ve bunu tespit edemezseniz bebeginize felebilecek zararları dusundunuzmu acaba
Ebru-h55 Bu testi yaptırdınız da sonra ne oldu ne gibi müdahale de bulundular acaba 🤭 anne karnınındaki bebeğe doktorlar hiç bir müdahalede bulunamıyorlar allahtan gelen bi mucize 🥰
Bgs Ebru-h55 diyetle düzelecek gibiyse diyet veriyorlar yoksa insülene başlanıyor doktorunuzla konuşsaydınız keşke
flowers Ebru-h55 Gebelik diyabeti çıkarsa tedavi edilir bunun amacında bebeğin irilesmesini engellemek doğum sırasındaki riskleri azaltmak ve yeme düzenini değiştirmektir. Kan şekeri kontrol altına alınmayan hamilelerin doğurdukları bebeklerde cocukluk döneminde aşırı kilo artışı görülebiliyor. Bu yüzden anneye diyet tedavisi uygulanır yetersiz kalirsada insulin tedavisine başlanır. Şeker birçok anne adayının suyunun çoğalmasında sebep verir buda erken doğumu tetikler. Ah keşke biraz araştırsanız…. siz en iyisi ultrasonda girmeyin sonuçta anne karnına müdahale edilmiyor:)
EsraOezbk Ebru-h55 cok sacma bir düsünce gebelik sekeri tehlikeli büyük zarara yol acabiliyoe allah korusun yaptirmak en mantiklisi
Susam1 Ebru-h55 işte o yüzden annelerimiz için diyemeyeceğim ama büyük annelerimizin bebekleri doğmuş ama ölmüş kaçar tane.. İmkan olsa eminim her annenin bebeğine vefasıdır bu testler hayat kurtarır ya şeker var belki ne biliyorsunuz.. Bu testler boşuna koyulmamış demi 😁 ama tabi karar sizin ben yaptırdım çok şükür sorun çıkmadı kafam rahat Allah herkesin evladını bağışlasın
pinar92_ Ebru-h55 bugün yaptırdım 50 ml bi içecek meyveli sodadan hiç bir farkı yok. Açlık normal tokluk tam sınır da çıktı hafif dikkat etmen yeterli dedi doktorum. Şeker, beyaz ekmek vs tüketen biriyim ben sırf merakım için yaptırdım içim rahat etti 🤷🏻♀️
Busra3509 Ac 93 Tok 157 Sebelik sekerim mi var 50 cc almıstım 🥴🥴😒🤔🤔 Anlayan var mı. N3 yapmam gerek Bidaha gel dediler ama gitmedim o gün cok kustum cunku. Kendim ölcsem olmaz mı cihaz alıp? Sekeri olanlar ne yapıyor acaba İlk gebeliğim pek bilgim yok
EsraOezbk Busra3509 lütfen doktorunuza gidin kan degerlerinize baksinlar bizler doktor degiliz en iyi cevabinizi doktorunuzdan alirsiniz insallah