Gmommysboy Selamlar bu seker yüklemesi hangi haftada yapılıyor,nasıl yapılıyor,tek gitsem fenalık geçirir miyim bi de kimisi daha zararlı gibi şeyler söylüyor..aşı,tetkik karşıtı değilim istenen herşeyi yaptırdım valla da bu konuda baya bilgisizim..bilenler🙌🏻
esmerrmm Gmommysboy benimde bilgim yok ama daha sonradan bizde seker cıkabiliyormuş bunu cok duydum daha sonra vazgrctim yapmaktan ve zaten yukleme testinden sonra yediklerine dikkat etmeni soyluyorlarmis yaptirmadan da dikkat edebilirim diye dusunuyorum bizim elimizde
ikizlerburcu Gmommysboy hayır değil küçük kutu kola kadar bir içecek içiriyorlar açken biraz mide bulanıyor ama çok değil yavaşça içebilirsiniz. Ve normalde tatlıda yiyorsunuzdur onun kadar etkiler içindeki şeker ben yaptırdım 24 yada 26 . Hafta falandı sanırım
Srpl07 Gmommysboy İki aşımıda yaptırdım. Şeker yüklemede haftya yaptırıcam ama yok zararlı yaptırmayın blmem ne diyenleride pek takmıyorum okumuyorum bile. Sonuçta bunları bize yaptıran doktorlar bütün özel devlet hastanelerindeki doktorların hepsi yanlış mı biliyor yani 🤷♀️ Herkes bu testleri yaptırıp bebeğini sağlıklı dünyaya getiriyolar, her kafadan bi ses çıkıyo herşeyi kafaya takmamak lazım, doktorları dinlemeyip burdaki 3-5 kişiyi dinleyecek halimiz yok ☺️♥️
Saniss Gmommysboy 3 hafta önce şeker yüklememi yaptırdım. Tek gittim sağlık ocağına aç Halime bende korkuyordum fenalık geçirir miyim baş dönmem olur mu diye şükür hiçbisey olmadı. Aç karna önce bir kan aldılar sonra yine açken 50lik şekerli tozu suya karıştırıp iç dediler evet insanı bayıyor ama dinlene dinlene içtim 🤭 bittikten tam bir saat sonra parmaktan şekere baktılar o süre zarfında da aç durdum sonuç normaldi bitti gittiiii. Bende önce yaptırmam diyordum ama sonradan ah vah dememek için yaptırdım 🙏🏻
Ozlem23 esmerrmm benim normal çıktı hicbirsey dikkat et demedi doktorum yani normalde gebelikte yemediginiz şeyler dışında tabi 😄
Gmommysboy Saniss yani sağlık ocagı yapıyor mu? Bi de totalde kaç saat orda beklemek durumunda kalıyoruz..gına geldi hastanelereden bi gidiosun hadi idrar kan alalım ertesi gün sonuç için bi daha git ilaç kullan yan etkisine git bi de ben coronanın coştukça coştuğu samsundayım toplu taşıma falan kullanıyorum çift maske midem bulanıo otobüslerde öff..şeker yükselmesiyle son di mi başka artık yok🐒
Saniss Gmommysboy benim bağlı olduğum sağlık ocağı yaptı 🌸 sabah 9.30 da gittim 11.05 te işim bitmişti işte 2 doz tetenoz aşımı oldum şeker yüklemem yapıldı bana bide ebe kontrol amaçlı kardiyolojiye git demişti gittim. Şükür istenen herşey bitti bende 🙈
Flower3 Gmommysboy ben 25. Haftamda yaptırdım çok basitti. 50 gram şeker dedi doktorum. Önce gidip 8 de aç karna kan verdim , sonra 1 saat geçince şekerli içeceği içiyoruz kutu kola boyunda çilekli gazoz gibi .Miğdem bulanmadı gayet normaldi abartılan şey yok, sonra 1 saat daha geçti ve kan verdim . O kan sonucum da şeker sonucum oluyor işte . Çok şükür normaldi 🙏😌
Goknur1410 Gmommysboy ben bugün yaptırdim 28 haftalık eve gelince halsizlik çöktü bende yaptirmiyacakdim idrarda şeker çıkınca yaptırmak zorunda kaldım
Ozlem23 Gmommysboy ben yaptırdım hicbirsey olmadı gidip sabah aç karnına kan verdim sonra içeceği içtim bir saat arayla iki kere daha kan verdim tek sorun sıkıcı olmasıydı bir saat ne yapicam bilemedim arabada oturdum uyuma yada su bile icme demislerdi bana
Enk3333 Gmommysboy geçen hafta hastanede yaptırdım 25. Haftamda tamamen ücretsiz sadece hastane kantininden kutu gazoz gibi Elmalı Glikosal yazıp bakabilirsin canım hatta onu aldım 12 TL ye. 1 saat diğer şeker yüklemeli tüp kan için bekledim 1 saatte sonuç için bu kadar hiç ağır değil abartılan gibi yapılması gerekiyor bence şekerin çıkarsa da bebek için kendin için önlem alıyorsun sonuçta
Gmommysboy Teşekkür ediyorum her birinize ya en azından ne yapılacağı kafamda oturdu bi saat bi saat bekleme kısmı dışında kusmazsam sorun yok iyi bari😂
Gmommysboy Saniss gözünüz aydın ben bir aydır böbrek büyümesi,idrar yolu enfeksiyonu,antibiotik yan etkileri,amniyosentez işlemim gibi sıkmtı üstüne sıkıntıyla uğraştım artık bitsin de karnımı seveyim istiyorum ya🥲benm de tetanozla birlikte yaparlar belki inşaallah bi daha hastanelerde perişanlık çekmem🙏🏻
Nuraygokce Gmommysboy 10gün önce yaptırdım önce parmaktan kan aldılar sonra koldan ve içecek verdiler kusarsan işlem iptal olur dediler 1 saat sonra tekrar aldılar onun ardından tekrar 1 saat geçince yine aldılar 1 saat sonrasında sonuç çıktı yani bn sabah 9:30da gittim 12 ye kadarda orda oldum
Saniss Gmommysboy idrar yolu enfeksiyonu başından beri benimle 🤣 alıştım desem yeridir. Amin inşallah🙏🏻🌸
tugbade Gmommysboy Bende kararsızdım doktorumla konuştum kefilim dedi normalde bir tane baklava yemiyor muyuz yada en basiti çikolata onun şekeri kadar gibi birşey. Doktoruma güvendiğim için yaptıracağım ve çok araştırdım yapılması gerekmiş önemliymiş. Cumartesi yaptıracağım bende tatlı sevmem nasıl içeceğim diye düşünüyorum aç karnına mide bulandirabilir ve kan alınıyor öncesinde başınız dönebilir tek gitmeyin derim🌸
Hanz Gmommysboy her ihtimale karşı yaptırdım canım ben 28 olmadan yapmak gerekiyor diye biliyorum galiba 75 gr yaptım 3 doz olarak bisey cikmadi çok şükür