Merhabalar sonunda doğurdum😊 Ben günüm geçince iyice panik olup forumda surekli gec dogum yapanlarla ilgili yazılar arıyordum belki benim gibi olanlara bi yardımım dokunabilir:) hayalim evde sancımı çekip hastaneye gidince aa 6 cm olmus tarzı bir dogumdu ama gercekler oyle olmadi😁 çok sükür aşırı rahat bi hamilelik geçirdim ama o kadar rahattı ki hiç bir kasılma vs bile yoktu son haftalara ragmen. 40 haftaya kadar doğumla ilgili bütün aksilik senaryolarını düşünmüştüm ama sancımın kendiliğinden gelmeyeceği hiç aklıma gelmezdi. Doktorum zaten 41. haftaya kadar bekliyordu ben de e gelir herhalde diyordum. 41 de dolunca ne yapalım dedi bana suyu nst si iyi ufak da olsa riskler olabilir dedi ben de sık kontrolle 42 ye kadar beklemek istedim. Çünkü dunya genelinde normal kabul edilen sure 42 ye kadar. 42 gecince riskler artıyor. Psikolojik olarak beklemesi cok zor bir süreç ama Allah yardımcısı olsun vakti bu kadar geçenlerin her sancısız gün üzücü geçiyor😑 41+6 da artık pes ettik sabah 8 de hastaneye yatışım yapıldı. Rahim ağzı da doğuma hic musait degildi o yuzden önce bir fitil verildi 3 saat sonrasında da suni sancı takıldı. Nst cevabım iyiydi düsük bir dozda kaldık o yüzden. Aksam 6 ya kadar sancılarla geçti(asla cok agrılı değildi) ebe muayne etti bekledigi 6 cm bi açıklıktı tabi benim 4 cm olmus sadece. 2 saat sonra doktor gelecek o da baksın ilerlemezse daha fazla eziyet etmeyelim sezeryana alalım dedi. Ameliyathaneyi hazırlattı hatta. Ben de hep hayırlısını istedim hayırlısı böyleymis demek dedim. İnsan sadece cocuk icin en iyisi neyse o olsun diye dusunuyor o an. Sonra 2 saat kolumda suni sancıyla hastane koridorunda döndum durdum esimle. Sancı gelince koridorda kollara filan tutundum comeldm derin nefes aldım dua ettim sürekli. (Rabbiyessirle baslayan dua) Bu şekilde 2 saat geçti. Sancım siddetlendigi icin doktor gelse de sezeryana insek diyorum icimden😃 sonra doktorum geldi muayne etti 6 cm olmus devamke dedi😅 o an sezeryana dönse çektiğim sancılar icin uzulmezdim açıkçası cünkü sonrası asıl zorlu kısım bence. İstediginde epidural alabilirsin dediler ama henüz dayanamayacak kadar kötü değilim dedim🙈 Sancılar arttı duşa girmeyle topta zıplamayla çömelmeyle geçti 9 cm oldu sonra doktor son kısmı da kendi eliyle sıyırdı tam açıklık icin. Sanırım en cok orda canım yandı ilk ve son defa cıglık attım. Keske epidural alsaydım dedim orda. Dogumhaneye indik yuruyerek merdivenlerde de sancı geldikce ıkındım. Doğumhanede hazırlıklar yapılırken sancım geldikce çömelip ıkındım. Onceden hic nefes vs calismamistm ama gaza getirmek icin soylemedilerse cok guzel ıkınıyorsun dediler😂 yaptığım da şuydu sancımın en tepe noktaya ulastığı an derin nefes alıp tüm gücümle büyük tuvaleti yapar gibi hic brakmadan ıkınmak. Çatala çıktıktan sonra 3 ıkınmada filan gece 11 de doğum gerçekleşti. Dogar dogmaz kıyafetimi açıp oğlumu göğsüme koydular o kadar guzel bir an ki Allah herkese bu hisleri yasatsın insallah. Muayneler icin aldilar hemen yan masaya dikis vs esnasında hep onu seyrettigim icin hic acı hatırlamıyorum. Sonra kucagma aldm o ana kadar aglamamistm ama kapıda esimi gorunca aglamaya basladik bi anda tutamadım kendimi cok duygulandım. Birlikte yuruyerek odamıza gittik😍 Zorlu bi sürec olsa da gercekten degiyormus ve yasanilan sıkıntılar daha 1 hafta olmasına ragmen flulastı. Sancım gelsin diye yapmadığım şey kalmadı bu arada olmayınca olmuyor. Benim şu şekilde sancım başladı diyenlerinki tesadüf bence. En azından bende hicbiri ise yaramadi. (İliski,sıcak suda oturma,hurma,ananas,comelme, gogus ucu masaji, saatlerce yuruyus,bitki caylari vsvs) Doktorum 40 tan sonra zar sıyırma denilen islemi de yapti 2 gunde bir ama vucut tepki vermeyince vermiyor 1 parmaktan fazla asla acilmadim rahim agzi da hep yukarda ve geride kaldi. Ama yapılanlar açılmayı vs kolaylaştırıyor olabilir. Bi de çömelme squat yaptığım icin onceden sancı anında da yapmak daha kolay oluyor. İdmanlı olunca😄 Cok dua ettik maa aile. Meryem ana otunu suya koyduk etkisini bilemiyorum ama motive ediyor insanı. Hastaneye yatmadan önceki gece surekli suni sancıyla ilgili biseyler okuyup durdm moralimi bozdum. Doğal sancıyı bilmedigim icin kıyaslayamam ama bence cok farklı degildir her dogum zor sonucta dayanamiyorum artk denilen noktadan sonra 1 saat içinde dogum oluyor genelde. Tabi en güzeli kendiliğinden olması ama mecbur kalınırsa da kimse korkmasın bence. Ki benim plasenta yaslanmaya baslamis cikarinca gorduler. İyi ki olmus yani daha fazla beklememisim(daha ne kdr bekleyeceksem🙈) Dikisler vs de ilk gunler agrı oluyor sonra geçiyor cok sukur.
Depend epizyo iyilesmesi acisindan bana cok kullanisli gelmedi cok naylon rahatsiz etti beni. Hastanede de vardi zaten bosuna almis oldum biraz. Pamuklu pedler cok daha rahat oluyor. Hatta cocugun bezleri filan daha konforlu depend kasindirdi yani😬 Burda hep gecelik önerildiği icin gecelik goturmustum ama beyaz oldugu icin ebem ust alt pijama giydirdi cok rahattı. Dogumdan sonra zaten alttan muayne filan da olmadigim icin hic zorlugunu yasamadm hatta bacaklarim filan acilip durmadi daha rahat oldu bence. Doguma kadar zaten hastanenin uzun bi elbise gibi biseyi var onu giydiriyorlar. Sorusu olanlar varsa yardımcı olmak isterim. Allah herkese hayırlı ve bebisini saglikla kucagina alacagi dogumlar nasip etsin😊