Sezeniniz Merhaba güzel anneler 24.haftamdayım şeker yüklemesi testi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bazı kadındoğumcular yüklenmesi gerekiyor derken bazıları hayır diyor ? İkiye bölünülmüş durumda ? Siz neler düşünüyrsunuz ? Yaptıranlar ve yaptırmayanlar yorumlarınızı paylaşabilir misiniz ?
Tansucevizci Sezeniniz bende yaptırma taraftarı değildim iyiki yaptırdım şeker çıktı insülin diyete başladım başlamasam bebeğim ölürmüş öyle dedi doktorum
glnzem Sezeniniz doktorum bence yaptır demişti bana yapmıyorsan da 2.3 gün şekerini ölçmen lazım dedi. Ben yaptırmıştım iyiki de yaptırmışım
Sezeniniz Yesimozdal bende ne yapacağımı bilemedim , doktorlar ikiye bölünmüş durumda buda bende bi soru işareti oluşturuyor
Sezeniniz glnzem bende internetten dinledim doktorları bazıları çok önemli diyor bazılrı zararlı diyor
glnzem Sezeniniz nesi zararlı olabilir ki 50 cc lik yaptırdı doktorum bana. Ha bir şişe gazoz içmişsiniz ha 2.3 dilim baklava yemişsiniz aynı şey bence
Elf-Brcntrk Sezeniniz Ya benim anlamadigim aclik tokluk sekee testin yaptirdim ikisi de normal değerlerde cikti seker yüklemesi ne oluyo o zaman bende suan oyle bisey yok yaptırmam gerekiyor mu yine de aradaki farki anlamadim
Sezeniniz Elf-Brcntrk bende tam anlamış değilim bazı doktorlar önemliymiş diyor bazıları zararlı kafam krıştı yurtdışındki araştırmalarda zararlı olduğu söyleniyor.
senell Sezeniniz Kadın doğumcum öneriyor. Alanı farklı olan ama hamilelik geçirmiş iki doktor arkadaşım da öneriyor. Galiba yaptırıcam. Evde ölçüm cihazı olsa onla bakardım birkaç gün. Aile Sağlığı Merkezi’ne gidip baktırsam mı diyorum, ama ona gidene kadar bir seferde şeker yüklemesi yaptırır kurtulurum diye düşünüyorum.
Sezeniniz glnzem tam anlamıyla bilmiyorum bende arada kalmış durumdayım . Hamilelelik öncesi ve sonrsı şeker çok tüketen biri değilm Acaba şeker tüketimi yapan anneler ile arada bir fark oluyor mu
Elf-Brcntrk Sezeniniz Benim doktorum aclik tokluk şekerini olctur dedi o kadar seker yüklemesi istemedi zaten
kurtaricimelekk Yarın yaptiricam bende bakalım bebeğin sağlığı herşeyden önemli riske atmak istemiyorum varsa gebelik şekeri bilelim en azindan 👍
glnzem Sezeniniz bu sizin tükettiğiniz şeker ile alakalı bir durum değil. Şeker hastalığı genetik bir durumdur
Meltem571 Benim doktorumda önermedi bugün açlık tokluk yaptık şükür birşey çıkmadı ve iki ayda hatta ayda bir yapalım açlık tokluk dedi
senell Sezeniniz Ara sıra dondurma ve tatlı tüketiyorum evet. Ama aşırı olduğunu söyleyemem. Anne tarafımda diyabet var. O yüzden de biraz çekiniyorum açıkçası.
Susam1 Sezeniniz benim doktorum mutlaka yaptır dedi kilom olduğundan değil önemli ki yaptır dedi bende yaptırdım.. Bunj yaptırmayıp bebegini kaydeden var
ikizgebe Benim bebeklerim ikiz. Perinatoloji doktorumda , kadın doğumcumda (profesör) yapalım dedi bende hiç düşünmedim. 1 bardak portakal suyu içmek gibi bişey sadece ne kadar aldığımızdan emin olmak için sıvı içirtiliyo o kadar.