Ben de İstanbul Maltepe’de oturuyorum. Benim bebeğime de 23. haftada girdiğim detaylı ultrasonda aynı şeyi söylediler. Detaylıda gittiğim doktor ventrikül boşluğun sınırda olduğunu söyleyerek beni Zeynep Kamil perinatolojiye yönlendirdi. Oraya gittiğimde de onlar da sınırda olduğunu kordosentez veya fetal Dna testi yaptırmam gerektiğini, gebeliği sonlandırma için yasal sürenin en son 24. hafta olduğunu ve bu sebeple elimi çabuk tutmamı söylediler. Biz yıkıldık tabi eşimle. Sonra eşimin mesai arkadaşlarından iki tanesinin başına da benzer bir olay gelmiş ve kendileri ikinci bir doktor olarak Kadıköy Çiftehavuzlar’da Zeki Şahinoğlu’na gitmişler. Kendisinin bu işte uzman olduğunu söylemişler. Onların tavsiyesi ile ikinci kez detaylı ultrason için Zeki Şahinoğlu’na gittik ve bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi bize. Ve gerçekten işinde uzman, iyi bir doktor. O böyle söyleyince içimiz rahatladı ama yine de ne olur ne olmaz diye Zeynep Kamil’de perinatolojide durum takip ediliyor. Her gittiğimde hep aynı şeyleri söylüyorlar. Devlet olduğu için ultrason cihazlarının çok iyi olmadığını ve hatalı ölçüm yaptıklarını düşünüyorum. Yani uzun lafı kısası siz de ikinci bir doktora gidin muhakkak, tek doktorla kalmayın.