Hepinize merhaba siz doğum hikayemi okurken ben artık buralardan göçmüş olacağım 😂
Hamileliğmin başından itibaren yürüyüş yapıyordum 36. Haftadan itibaren de hurma adaçayı merdiven in çık yer sil squat pilates topu ilişki meryem ana otu ananas vs herşeyi yaptım yani benim minik bi türlü kanala girmedi açıklığımda yoktu en son 40. Haftaya kadar bekleriz dedi doktorum 39+5 teki kontrolde artık yatış verelim suniyle deneyelim olmazsa sezaryen yaparız dedim doktoruma kendisi normal doğum taraftarıydı ancak benim minnoşun keyfi yerindeydi ne su ne sancı ne açılma yattık bismillah deyip bağladılar suniyi amma ne sancı ne bi hareket 😂 3-4 saatin sonunda sancı cıkmayınca artık doktorumla beklemeye gerek kalmadığına krat verdik ve sezeryana alındım nasıl girerseniz öyle cıkarsınız bunu unutmayın ben büyük bi merak ve sevinçle girdim ameliyathanedekiler bile ne güzel pozitifsin böyle dediler hep ağlayacağımı düşünüyodum hayal ediyordum hamileyken ama görür görmez gözlerimde bir parıltı yani sevinçten bile ağlamadım gülüyordum bol bol😂 gönlümden en baştan beri normal doğum geçiyodu ama nasip olmayınca olmuyo bazı şeyler çokta üstüne gitmemek lazım. Spinal anestezi baş ağrısı bıraktığını söyledi doktorum epidural önerdi bende kabul ettim ameliyattayken iyiki sezeryan yapmışz bebek cok yukarda normal zorlasaydık cok yıpranırdın dedi benim icin önemli olan kavuşmak şimdi kollarımda mis gibi ohhh koklayıp duruyorum öpmelere kıyamıyorum 8 günlüğüz 🥰
Tavsiye verecek olursam ve beni dinleyecek olursanız kesinlikle ve kesinlikle en önemli tavsiyem GÜMÜŞ KAPAK . Sütüm geldi hemen ama tabi bebeğe yeterli olmuyo ilk günlerde ve tutsun diye sürekli ağzında göğüsler yara oluyo ister istemez lansolin krem falan sürdüm ama acıyodu değdikçe doktorum hastaneden cıkmadan önce kontrol ederken gümüş kapak al istersen dedi eve gelir gelmez eşim gidip aldı gercekten hayat kurtarıcı aynı gün iyileşti diyebilirim. Sezeryan biraz bünye meselesi o ilk yürüme evet zor ama yapılıyo yani kimse yatakta kalmadı yürüdü bi şekilde 😂 geçeceğini düşünerek olumlu bakarak herşeyin üstesinden gelebiliriz anneler olarak çok güçlüyüz unutmayın 🤩
Bunlar dışında depend e cok ihtiyacım olmadı kanamam fazla değil hastanede ilk gün kullandm sadece. 3. Gün artık tamamen her işimi yapabilecek duruma geldim tabi dikiiş yerleri sızlıyor ama dayanılmayacak acılar değil ki zaten bebeğinizi baktığınızda hepsi geçiyor 😍hepinize musmutluuuu hatırlayacağınızz doğumlar nasip etsin rabbim hep iyiki diyorum cok şükür diyorum onun yüzüne her baktığımda uyuduğunda özlüyorum anlatılmaz yani inşallah isteyen herkese rabbim tez zamanda nasip etsinn♥️