Kızlar merhaba bende bir gün herkes gibi buraya hikayemi anlatcağım günü bekledim :)
Çatı muayenesinden sonra kemiğim cok yakın oldugu için ve bebeğin kilolu gitmesi yüzünden 1 marta sezeryan karar vermiştik.27 şubat cumartesi günü sabah suyum geldi 9.30 gibi sezeryana alıncaktım. Epidural istemiştim. İlk dogumum cok heyecan yaptım yaşıycaklarımı da bilmediğimden dolayı cok korktum tansiyonum cok düştü epidurali vururlarken kendimi cok kastım bana kendini cok kastın bakalım hissedicekmisin dediler. Doktor makası vurdugu an hissettim ve cığlık cığlığa bagırdım doktor direk bayıltın dedi ve sonrasını hatırlamıyorum. Ayılmak aşırı zordu sürekli boğazıma bişey sokuyorlardı ben yarı sersem ayıkken boğazım tahriş oldu. Kendime geldiğimde elimi direk karnıma koydum karnım aşırı inmişti doğum yaptıgımı oradan anladım. Cok rahatladım. Ama bebeğimi göremediğim icin cok ağladım o anki aneztezi sersemliğiyle hemşirelere:) dışarı cıkınca bebek gelene kadar eşim bebeğin fotoğrafını gösterince cok kilolu diye ağladım yanıma gelince kucağıma alınca cok küçük ben buna bakamam diye ağladım :) cok duygu karmaşası yaşadım ama şuan olsa tekrar genel aneztezi isterim artık Epidural korkum oldu. Bu arada sonda mıdır nedir onu uyuşturduktann sonra takmalarını istedm olmuyo öyle diyip geçiştirdiler ama cok da canımyanmadı.
birkaç nacizane tavsiyem:
lohusa pijaması gecelik şeklinde almıştım bir de evde geniş pijama takımım vardı gecelik boşa gitti bir kez bile giymedim.pijama takımı giydim şimdi düşünüyorum giyemezdim gerçekten öyle elbise üstüne sabahlık tarzı sürekli yürümeye kalktım elime ayağıma cok dolanırdı.
biberon süt sağma makinası falan koymuştum gerek olmadı hatta bir gece bebek 5-6 saat emmedi ama hemşireler hiç sağalım demedi emme duygusu yavaş yavaş geliyor sıkıntı yok dedi.
bebek için fazla fazla kıyafetler koymanın anlamı yok 2 takım 1 hastane cıkışı koymuştum yetti. Size tavsiyem hepsini ayrı ayrı kitli poşetlere ayırdım. Eve dönünce giymediklerini yıkamama gerek kalmadı cok rahat oldu. Hastane bez bağlıyor başta size ama ben onlarla rahat edemedim kendime depend aldım onları giydim hiç çamaşır koymadım kendime inanılmaz rahatlık asla sızmıyor kanamam cok oldu onlar cok rahatlattı.
Sormak istediklerinizi cevaplayabilirim şimdilik aklıma gelenler bunlar.