dumanela Merhaba, bir bos bir kimyasal gebelik gecirdim cerrahpasa da genetik testi yaptirdim ve MTHFR(C677T) heterozigot / PAI-1 HOMOZİGOT SAPTANDİ yaziyor. Sonuclari gostermek icin hematoloji bolumune mi gitmek gerekir?
Nry0682 dumanela ben sonucumu kadın dogumcuya göstermistim pıhtılasma var demisti.Sizinde kan pıhtılaşmanız var hamileligın ilk döneminde kan sulandırıcı başlar doktorunuz
Seymaa30 dumanela bir bilgim yok canım bu konuyla ilgili ama merak ettim hangi bölüme gidip genetik testi yaptırdın ve kan yoluyla mı yapıyorlar benimde bir kimyasal birde tüp bebekte 2 aylıkken kalp atışı olmamasından dolayı kürtaj yaptılar bende yaptırmak istesem nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız sevinirim
Aslina dumanela aynı genler aynı durumda bende de. Ben kadın doğum doktoruma gösterdim ama genetik bölümü buraya gel demişti gitmedim. Hematolojiye giden de oluyor
Vera18 dumanela gittiğiniz hastane büyük bir yerse kadın doğumda anlar. Bende üniversite hastanesinde yaptırdım orda sonuç için kadın doğuma yönlendirdi ler oradaki doktorlar bakmıştı.
Damlasim Nry0682 benim sadece heterozigot yaziyor ilkinde diğer 3 u normal yaziyor kan pihtilqsmam yokmu
pamukpamukoldum Seymaa30 bende 26 gün önce kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuş Tıbbi genetik bölümüne sıra aldım Eşimle birlikte gittik ikimizden de kan alındı
dumanela Seymaa30 genetik bolumune randevu alip esimle gittim kan alindi sadece o kadar sonuc icin tarih veriyorlar aliyorsunuz
Chemstry Seymaa30 hastanenin genetik bölümü var ben oraya gidip 1 kimyasal 1 dış gebelik yaşadım kadın doğum genetik testi istedi dedim yaptılar
Seymaa30 pamukpamukoldum benden alınan parçayı patolojiye gönderdiler canım sana öyle birşey yaptılar mı insan aynı dertten müzdarip olunca bilgi alışverişi yapmak istiyor inşallah rahatsız etmiyorumdur sorularımla🥺
pamukpamukoldum Aslina ben sonucumu hematolojiye göstercem mesela Hamile kaldıgımda da kadın doğumcuya söylerim Cünkü trombofili paneli,kromozomlar hematologların uzmanlık alanıdır Ben hematoloji sorumlusuyum Kadın doğum periferik yaymadan anlamaz ama biz anlarız onun gibi bişey🥰
dumanela Aslina peki nasil bir yol izlediniz? Kadin dogumcunuz nasil yorumladi ne kullandiniz ve sonrasi icin bilgi verirsenjz sevinirim
dumanela pamukpamukoldum tesekkur ederim hematoloji bolumune sonuclarimi gostermeye gidecek olmam dogru yani . Cunku bazilari kadin dogum diyor, perinatolojiye gitmen gerej diyorlar kafa karisti
Seymaa30 pamukpamukoldum amin canım inşallah nerde oturuyorsunuz hani istanbuldaysanız bende oraya gidiyim😊
Aslina dumanela sorunlu genlere göre iğne coraspin falan başlayabiliyor. Ben gebe olduğumu öğrenince keseyi bile görmeden iğneye başladım.
pamukpamukoldum Seymaa30 yo yo sorabilirsin Patolojide bişi cıkmadı Bende kendi kendime yollar arıyorum işte genetikler filan Patalojide bişi cıkmıyo zaten pek
Stmom Ne güzel bir post acmissiniz bende kimyasal gebelik yaşadım suan 2.gebeligim ama yine belli değil normal mi kimyasal mi :( eger kimyasalsa doktor mutlaka yaptirman lazım dedi burda yorumlarınızı okuyacağımlutfen bildiğiniz seyleri anlatın 🙏
pamukpamukoldum dumanela birisi tatmin etmezse hepsini dolaş Ama en uzmanı hematolojidir Snra peritonoloji en son kadın doğumcudur Usta cırak kalfa gbi..
Stmom dumanela suan 5 hafta olarak gözüküyor uygulamada ben gec dollenme olduğunu düşünmek istiyorum betam cuma günü adetime 8 gun varken 32 çıktı perşembe günü tekrar betaya bakılacak bekliyorum 😔
Nry0682 Damlasim heterozigotta pıhtılaşma var benimde aynı.Hamile kalmadan öncede coraspin kullandım ben hamile kalınca coraspini kesti kan sulandırıcıya başladı.Onu doktorunuz anlatır ne kullanıp ne kullanmıycagınızı.Ama her düsük yapan özellikle pıhtılaşması olana coraspin veriyoruz demişti doktorum bana