Kedisever3535 16+5 gebeyim. Cuma günü kontrolüm var. Hamile kalmadan önce kan ve demir değerim normaldi. Ama bu haftaya kadar daha kan tahlili vermedim. Kendim yarin aile hekiminden kan ve idrar tahlili yaptırıp cuma günü dr.uma göstereceğim. Sadece balık yağı hapı içiyorum.burdan okudugum arkadaşlar demir ilacı vs. içiyorlarmış. Doktor henüz istemedi.normal mi peki
milena11 Kedisever3535 12. Haftaya kadar folik asit içmen lazımdı. Sonrasında da vitamin kompeksi alman gerekiyor. Demirin düşmese bile önlem amaçlı veriyor doktorlar genelde
Hatice11 Kedisever3535 1 Eger kansızlık ve demir eksikliginiz ileri derecede degilse 20. Haftadan sonra başlanıyor benim doktorum oyle soyledi.26 haftalığım bana 20. Haftadan sonra basladı 😊
Bilge44 Kedisever3535 Tahlil sonuçlarını alın doktorunuz doğru zamanı bilir. Benim doktorum demir hapına 26. Haftada başlattı👍🏻ayrıca kabızlık yapmasın ve kasılma olmasın diye magnezyum yazdı. Ama ilk 3 ay folik asit sonrasında da vitamin ve kalsiyum hapıına hemen başladı 💊
selinberk Kedisever3535 12.haftaya kadar sadece folikasit .12.haftadan sonra d vitamini ve demir ilacı kullanmayı öneriyor doktorlar.Yani 12.hafta itibari ile d vitamini,demir hapı ve multivitamin.16.hafta ve sonrasında da kasık ağrıları ve kramplara önlem amaçlı magnezyum
Kedisever3535 milena11 folik asit içtin 12.haftaya kadar sonra biraktirdi daha sonra balık yağı yapına geçtim onu iciyorum
Kedisever3535 Hatice11 yani öncesinde değerlerim normaldi ama 16 haftadır bakılmiyo belki düşmüştür diye onu düşündüm canım.
Kedisever3535 Bilge44 Evet yaptıracağım tahlilleri öyle gideceğim.sadece balık yağı hapı içiyorum. Magnezyum falan yok Smdilik.. ilk üç ay folik asit ictim
Bilge44 Kedisever3535 D vitamini verir muhtemelen hemen ben decavit kullanıyorum 3 aydan sonra hemen ona başladım. Kan için panik yapmayın her doktor başından itibaren vermiyor💊 annenin demirine bağlı. 👍🏻ihmal etmeyin aile hekimlikleri tam kan sayımı yapıyor gebelere ben 27. Haftama kadar toplam 3 kez yaptırdım 👍🏻😊
Kedisever3535 Bilge44 aile hekimi bu zamana kadar hiç aramadı bile kendi isteğimle yaptıracağım. Zaten onun bi kerede olsa sorması lazım.bu yüzden demirim ne kadar bilemiyorum ona gore sonuçları alıp kendi doktoruna gorurecegim
Kedisever3535 selinberk balık yağı hapı içiyorum. 10.haftaya kadar d vitamini damlası kullandım. Demir ilacı hiç kullanmadim
Bilge44 Kedisever3535 Ben 5. Haftada aile hekimligine bildirdim gebeliğimi ondan sonra ayda bir arıyor beni ebe. Aşı için de gittim çağırdılar, kan sayımı için de. Hatta geçen hafta şeker yükleme sonucumu istediler götürdüm. Kilomu soruyorlar🤷🏻♀️ Boşverin ama onlar aramasa da tam kan sayımı yaptırın siz sık sık sonra doktorunuzsa götürün 😊👍🏻
[silindi] Kedisever3535 hamile kaldığında tahlil yapmadılar mı canım detaylıca bana hemen folik asit başlandı 12 de folik asiti kesti omega 3 başladı 16 haftada da demir başlandı 28 haftada yım hala içiyorum Bi an önce tahlilini yaptır anlamıyorum ben bazı doktorları işi mi bilmiyorlar üstüne mi uğrsmıyolar Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın lafı hayatın her dönmeşnde geçerli bence
Kedisever3535 [silindi] Canım 12.haftaya kadar folik asit kullandım sonra balık yağı hapı omega kullanıyorum hala ama sadece onu kullanıyorum.kendi doktorum tahlil vs istemedi ama yarin kendim gidip yaptıracağım cuma kontrolde gösteririm die düşündüm. Aile hekimine bildirdim hamileliği ama bu zamana kadar daha aramadılar bile
[silindi] Kedisever3535 dvitte içmen gerekiyor canım senin mutlaka al onu sağlık ocakları ücretsiz veriyor her hamile ye
Flower3 Benim de başından beri kan değerlerim vs iyi çok şükür 🙏🙃 12.haftya kadar sadece folikasit , sonrasında D vitamini , multivitamin, ve Demir ilacı ile devam ediyoruz sanırım doğuma kadar
Redpepper Senin ihtiyaclarina gore bu takviyeler degisebilir. Benim b12 d dusuktu gebelik oncesinde baslamistim birde folik asit iceren multivitamin iciyordum gebe kalinca devam ettirdi, 10 haftalik oldum b12 yi kesti mesela yukseldigi icin. Yani degerler onemli aslinda
Kedisever3535 Redpepper Yok canım ben gebelik öncesi normaldi.12.haftaya kadar folik kullandım. 16+5 im kan tahlili hiç yaptırmadım bu zamana kadar
Kedisever3535 Bilge44 bende öyle düşündüm canım aile hekiminden arayan soran yok ben yaptırayım dr.uma göstereyim dedim
Flower3 Kedisever3535 neden ? Ayda bir kere kan ve idrar tahlili yapılmalı sağlık ocağında , sonra doktorum bakıyor benim her ay sonuçlarıma
Hatice11 Kedisever3535 Ilginç valla 26 haftalığım kaç kez idrar ve kan tahlili yaptırdığımı sayamadım bile rutin olarak istiyorlar saglık ocağındaki hemsiremde doktorum da,bi enfeksiyon var mı idrarda vitaminler kan degerleri kontrol ediliyor hep.Siz söyleyin bence sağlık ocağınızdaki hemsirenize neden bakılmıyor diye.