Merhaba güzel anneler ve anne adayları😇
Çok şükür bende ördek beyime kavuştum.. Doğalı hayatıma geleli 3 gün oldu 🙈
Bende sonunda doğum hikayemi anlatabilicem. Doğumdan Bi kaç gün önce cuma günü için doktorumla anlaşmıştık açılmam varsa suni sancı ile doğumu başlatacaktık ya da sezeryan olacaktım çünkü 41. Haftam da cuma günü bitecekti. Perşembe günü temizlik falan yaptım (akıntım vardı kahverengili, sabah kalktığımda kanlı akıntım vardı) daha sonra eşimle beraber yürüyüşe çıktık fatih Eminönü Gülhane sultanahmet kısa Bi İstanbul turu yapıp evime döndüm😂. Yürümek istedim belki açılmam olursa normal doğurabilirim diye düşündüm. Çok yorgundum biraz sancım olmasına rağmen eve geldikten sonra uyumuştum. Sonra sabah 5 te sancı ile uyandım 5 dk da bir vuran adet sancısı gibi sancılarım oldu zaten sabah 9 da hastaneye gidicez diye 9 a kadar dayandım. Sonra plates yaptım Meryem suresi inşikak suresi bunları okudum şekerli su içtim duş aldım. Eşyalarımı alıp hastaneye gittik. Nstye bağladılar ardından alttan muayene oldum en çok korktuğum şey alttan muayene olmaktı ama korktuğum gibi olmadı çok şükür. Ebe çatımın dokularımın çok uyumlu olduğunu normal doğurabileceğimi 4 cm açılmam olduğunu söyledi çok mutlu oldum çatımın dar olmasından korkuyordum 🙈bu saate kadar iyi karşılamışsın sancılarını dedi hemen yatışım yapıldı. Sancım azalmasın diye suni sancı ile desteklediler. Sancıları karşılamak çok kolaydı onda zorlanmadım eşimi yanıma aldılar hep yanımda oldu bana destek oldu. Daha sonra açılmama baktılar 6 olmuştu beni platese aldılar zıpladım baya daha sonra suyumu patlamak için geldiklerinde açılmam 8 cm olmuştu suyumu patlattıktan sonra sancılarım da sıklaşmış ve artmıştı. Dayanamayacak gibi oldum çok yorulmuştum dayanamıyorum yeter artık beni sezeryana alsınlar dedim. Eşime bayılcam galiba falan diyodum. Daha sonra beni ayağa kaldırdılar squat yaptım eğilip ıkındırdı beni. Saat 10 da hastaneye yatış yapmıştım saat artık 3 olmuştu açılmam 9 Du beni doğum haneye aldılar. Ama artık çok yorgundum hiç halim yoktu. Orada squat yaptım aktif ıkınmaya çalıştım. Doğumda tek sevmediğim şey alttan bakılması açılmaya bakılması değil diğer doğuranlarda da oldumu bilmiyorum ama rahim ağzı ile oynuyorum dedi oynarken benimde ıkınmamı istedi yapamadım lütfen yapma ben kendim ıkınırım böyle yapamıyorım canım çok acıyo dedim yapmam lazım dedi. Artık dayanamaz oldum bağırmaya başladım lütfen beni sezeryana alın ben yapamıyorım doğuramıycam dedim. Bi kaç kez kendimi atmaya çalıştım tuttular beni. Ebe buradan sezeryana dönemeyiz bebeğin kafasını görüyorum dedi.( Ebelerim çok iyiydi Allah onlardan razı olsun ebe gerçekten çok çok çok çok önemli 3 tane çok iyi ebem vardı) 😶😂 Doktorum geldikten sonra bağırmalarım sesim kesilmiş zaten o gelince her şey hızlandı aktif ıkındım ebede üstten bastırdı bastırınca benim canım yanmadı tam tersi ıkınmamda destek oldular daha kolay çıktı bence. yavrumu kucağıma aldım o an gerçekten en önemli şey uyumlu olmak ebe ne derse onu yapmak yoksa çok uzun sürüyor saat 3 te girdim 1 saat doğumhanede kaldım. Ama yapamamın sebebi alttan oynamaları aynı anda ıkınmamı istemleri ebe kızdı bana çok iyiydin bu saate kadar niye böyle yapıyosun çok az kaldı dedi. Çok güzel bi duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin o doğduğu an gerçekten her şey bitiyor unutuyorsun o an her şeyi dikişlerim atıldı 4 tane dikişim varmış. Zorlanmamın sebebi de oğlumun kordonu çok kısaymış Bi de sanırım küçük Bi yer bebeği bırakmamış takılmış. Böyle işte… 1 gece hastanede kaldık şuan 3 günlük taze Bi anneyim sorularınız varsa alabilirim 🙈