Merhaba sevgili anneler, bu konudan cogu kisi muzdarip oldugu icin basimdan gecenleri paylasmak, annelerin sıkıntılarını hafifletmek istedim.
İlk hamileligim ve suan 27. Haftadayız, başta hersey çok güzeldi ikili test sonucum 1/10000 gelmişti ve hiç down sendromu falan aklimin ucundan geçmiyordu. İkili tarama testi güzel geldiği için fetal dna yaptirma gereği de duymamıştım. Ancak 22. Haftada detaylı ultrasonda kalbin sol tarafinda bir parlaklık çıktı. Perinatolog bunun tek basına önemsiz olduğunu söyledi ama gördüğümü de yazmak zorundayim dedi. Akşam eve geldiğimde öylesine bir baktım netten bir de ne göreyim down sendromu bulgusudur yaziyor. O günden sonra hayat benim için durmasa da bir garip hal aldı. Doktorlara soruyorum hicbirsey yok diyorlar içim rahatliyor, birkaç gün sonra yine aklıma gelip beni korkutmaya üzmeye devam ediyordu bu durum. En sonunda zaman böyle geçmez, iyisiyle kötüsüyle ogrenmem gerek dedim ve fetal dna yaptırdım. Amerika’ya kan yollandı iki tüp. 10 gunde cikti sonuç, tertemiz. Demem o ki sakin kalpte parlaklik tek basina ise korkuya kapılmayın çünkü okuduğum tüm postlarda da böyle yazıyordu, herkes sağ salim almıştı bebegini kucağına. Dileğim odur ki tüm bebekler sağlıkla gelsin. Öperim hepinizi 💜