Fadime ana eli otu denilen bir bitki var, doğum çiçeği olarakta biliniyor. Ben ilk doğumumda çok faydasını görmüştüm. Normal doğum isteyenler bir incelesin bence.
benim ilk doğumum normal olmuştu. 38 + 6 da doğum gerçekleşmişti. Bir hayli fazla ödemim vardı ve birkaç gün daha doğum başlamasaydı sezeryan ile doğumu gerçekleştirme kararı almışlardı. Evde doğum çiçeği vardı. Cuma günü annemle kavanoza su koyduk içinede doğum çiçeğini, dualar ettik yasin, vb bir sürü dua. Sonra çiçek açılmaya başladı. Pazartesi günü sabahtan yalancı sancılarım başladı ve gece doğum gerçekleşti. İlk doğumumdu bende hastaneye vardığımda 5 cm açılma olmuştu. Hastaneye girdikten 1 saat 40 dk sonra oğlum kucağımdaydı. Harika bir doğumdu. Bu denli rahat ve kolay beklemiyordum açıkçası notmal doğumu. Hastaneye gittiğimde hep filmlerde gördüpümüz bir sahne kadınlar saatlerce ıkınır vb durumlar olur. Beni doğumhaneye alırlarken ben şey düşünmüştüm brn çok yorgunum şimdi bu çocuk en erken 7-8 saat sonra doğar, bu kadar gücüm yok halim yok keşke normal doğuma kalkışmasaydım ben yapamam diye düşğnmüştüm. Ama öyle değilmiş meğer doğum yani benim çok kolay oldu. Ne suni sancı ne kesi ne dikiş bişey yaşamafım. Bu çiçeğin duaların gücüne bende çok inandım. Doğum bitince de o çiçek sudan çıkarılıyor kuruyup toparlanıyor aynen ilk hali gibi kapanıyor. Buda rahmin toparlanmasını sağlıyormuş. Kavanozda ki su da bir ağaç dibine vb bir yere dökülebilir.