Happy Mom Forum
Forumda Ara
Gebelik
- Gebeliği yorgun geçenler😣 aileden desteksiz çocuk büyütenler😔
BBalusuuuu15 saat önce
burcumelis malum kimse destek olmak zorunda değil önce bunun bilincinde olmak gerek ben çalışan anneyim yardımcım filan da yok ha korona dan yarı tatil sayılır 3. 5 yaş kızım var haftasonu eşim de yok yanımda siz gibi nober sistemi ile çalışıyor ve uyku nöbet öyle zaman geçiyor.. Araları yakın olunca böyle sorunlar oluyor Az kalmış sizin de zaten sakin geçirmeye çalışın
burcumelis bunu yanıtladı.
Rrjbngnsky4915 saat önce
34 aylık oglum var.oglum doğduğunda tek başımaydım.kimse gelmedi. Kayınvalide gelmek istedi ben istemedim rahat etmem diye yaşlı kilolu.bi yemek yapardı başka bisey degil.esim 10 gün izinalmisti.hastanede eşim vardi yanimda.allahtan cok guzel gecti sezeryan.eve geldim hic yataga girmedim.yemegi de yaptim sofrayı da kurdum.esim de sagolsun cok yardımcı oldu. Misafir bile ağırladım.simdi 26 haftalık hamileyim.yine tek başımaydım en başından beri. Ailem uzakta zaten.dogumda yine kimse gelmeyecek.yine sadece eşim olacak ve artı olarak 3 yaş bi cocuk.yine iyi düşünüyorum.yetebildigim kadar yeterim.pandemi zaten gelecek gid2cekte olmaz.rahat olurum o konuda.
Zaten kimseye güvenerek yapmadim cocuk.
Az kalmis zaten 4-5 haftanız kalmis.dogumda yanınızda birileri olacaksa 2 yaş çocuğunuz icin iyi olur.cok takmayın bence.
Bburcumelis15 saat önce
Balusuuuu tabiki zorunluluk yok ama aile olmak bunu gerektirir benımde bel Ağrım olmasa sıkıntı çekmicem ama zor geçiyor
EEmirle15 saat önce
Ooooooo tam benlik post 2 tane çocğm var ikisinede kendim tek başıma baktım 3. Hamileyim hastnede annem 2 gn yanmda kaldı o kdar başka destek yok 😊
burcumelis bunu beğendi.
Iiki_can15 saat önce
Düzenlendi
Of çok zor. Benim de kızım 19 aylık 18. Haftadayım. Hala emiyor malvoldum acıdan. Eşim geceye kadar çalışıyor. Ve daha kötüsü 1+1 evde kaynanamlarla 1.5 yıldır yaşıyoruz bir an önce ayrılmak istiyorum buradan. Sağılsınlar çocuklar ilgileniyorlar ama 10 dk fln. Bir de üstüne bu halimle kahvaltı hazırlıyorum Akşam yemeği ev süpürme çocuğun dağıttığı yerleri toplama derken bitiyorum. Bazen dinlenmek için 15 dk kaçıyorum “ annesiiii seni istiyor”" diye getiriyorlar anında yanıma. Bana dua edin bir an önce kendi evime taşınayım :( en azından canım istediğinde yemek yaparım ya da temizlik. Almanyadayız annem babam yok o yüzden yanımda. 6 ayda bir görmeye gidiyorum. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim
burcumelis bunu beğendi.
Bburcumelis15 saat önce
rjbngnsky49 bende tek başımaydım doğumdan snra eşim 4. Gün işe gitti yalnız başıma kaldım 2 yasında kadr da destek olan olmadı zaten şuandada hamileigim vermiş oldugu zorluktan zorlanıyorm bel ağrısı vajina kemiğine baskı gibi allahın izniyle dogum olunca rahatlarım ınsallah
Bburcumelis15 saat önce
Emirle allah kolaylık versin nasıl geciyo günlerinix yas aralıkları nasıl , nasıl büyüttünüz evde nasıl oyaladınız
Sen ve Emirle bunu yanıtladı.
Bburcumelis15 saat önce
iki_can allah yardımcın olsun canım dilerim eviniz olur kısa zamanda çok zor tabi beraber durmak
MMorperi15 saat önce
burcumelis benimde ikinci hamilelik 3 yaşında bir oğlum var..çok hareketli sürekli oyun istiyor, maalesef benim de eşim dışında bi destekçim yok ailemle aynı şehirdeyiz ama annem çalışıyor babam zaten çok ilgisiz hiç gelip gitmez..tabiki kimseye güvenerek çocuk yapmıyoruz ama insan bu dönemler de daha da hassas oluyor bi destek ilgi bekliyor..ben sizi çok iyi anlıyorum
burcumelis ve Mavilotta bunu beğendi.
Bburcumelis15 saat önce
Morperi evet tabiki kimseye güvenerek yapmıyoruz cocugu genelde herkeste bu algı oluyo bana güvenerek mi yaptın gibi ama dediğiniz gibi insan beklıyor sonucta aile bunun ıcın
Rrjbngnsky4915 saat önce
burcumelis allah size de kolaylık versin.
Son haftalarda ağrılar normaldir.ara ara dinlenerek işlerinizi yapın.uzanirken ayaklarınızı yüksekte tutun.hergun bi tane maden suyu icin. Takviye ilaçlarınızı ihmal etmeyin.
Antalyada temmuz agustos aylari cok sicak geciyor.bir iki ay memlekete kaçıyorum.onun disinda hep evdeyim.cok fazla tanıdığımız kimse de yok bi kac arkadaş disinda.o da pandemi başladı 1 yıldır hic kimsenin evine gitmisligimiz yok.kimsenin gelmisligi de yok.oglum 3 yaşında.dogdugundan beri 3 ev değiştirdik.
Gereksiz oyuncak almak yerine hep eğitici oyuncaklar aldim.beraber oynamaya çalıştım.ustelik çizgifilm telefon tablet alışkanlığı da kazandirmadim. Son 2-3 aydır artik çizgi filme bakiyo.telefon tablet hic yok.istemez de .inanın doğduğundan beri 2 tane küçük araba 2 top tek aldim oyuncak olarak.puzzle yapboz bultak çoklu çubuklar.buzdolabi marketleri.masal kitapları boyama kitapları hep bu tarz şeyler aldim.
Elinizden geldiğince eğitici oyuncaklar alin daha çok oyaliyo.motor gelişimleri icin cok iyi.
Çok sıkmayın canınızı.allah yardım eder.bunu da atlatirsiniz
burcumelis ve Melissdefne bunu beğendi.
Rrjbngnsky4915 saat önce
burcumelis bu arada oglum nisan 20 de 3 yasa girecek.mayis sonlarinda da 2 numara dogacak.
burcumelis bunu beğendi.
EEmirle15 saat önce
burcumelis kızım şuan 5 yaşında oğlum 11 aylık 3 buçuk aylıkda hamileyim. Dua ediyorum Rabbm kmseye muhtaç etmesin 🤲 sağlık sihhat versin gerisi tatlı yorgunluk…
Mmuhamedalininannesi15 saat önce
burcumelis canım bende senin gibiyim 20 aylık kızım var erken doğum riskim var çok iş de yapamıyorum yemek dahi yapmaya halim olmuyor kimsede yok kız kardeşim de yok annem var oda yaşı var gelse de yapamaz kaynanam görümcem var onlarda ne ara ne sorarlar nede yardım ederler bazıları diyor ya kimseden beklemeyin diye insan bazen muhtaç oluyor biri gelsede bi el atsa sevaba bile girerler ama şu anki insanlarda insanlık yok bence Allah’ın yardımyla günümü geçiriyorum çok şükür bende 33haftalıgım
MMavilotta15 saat önce
burcumelis o kadar tanıdık geldi ki 😔 ben de benzer bir post açacaktım. Biz izmirdeyiz eşimin ailesi de benimkiler de kayseride. Annem tek yaşıyor babamı kaybettik bir süre önce. 4.yaşına girmek üzere olan bir oğlum var. Burda kimsem yok, acil durumda çağıracak kimse yok. 25 haftalık hamileyim. 7.haftada kanamam oldu anneme yalvardım öyle geldi 1 hafta dolmadan gidicem diye tutturdu. Sonra ben gittim kayseriye, orda doğum yapayım,bari ben gideyim onlar gelmiyorsa dedim. Kayınvalidemler bize gelme dedi, 4 odalı kocaman evleri var, yerimiz yok kafa dinlemek istiyoruz dediler. Anneme gidecektim zaten, onda da max 2 hafta kala bildim. Her gün eziyet etti bana, üstelik oraya gidince kanamam oldu uçaktan dolayı. Yatıyorum diye konuştu sürekli, sürekli etrafı toplamama rağmen 2 tabağı lavaboda bıraktım diye kıyameti kopardı. Herkes hamile diyor, herkesin 2. 3. çocuğunda annesi mi oluyor diyor. En son dayanamadım, döndüm evime. Üstelik astım hastasıyım, Covidden.çok korkuyorum. Ağır geçirme olasılığım yüksek. Eşim mağazada çalışıyor risk altında. Ölümden virüsten kaçıp sığındım onlara. Çok ağırıma gidiyor… Kabul edemiyorum böyle bir ailem olduğunu
burcumelis ve Ceren06- bunu beğendi.
Melissdefne14 saat önce
burcumelis 1 yaşında bebeğim var 5 yaşında bi kızım var 36 haftalık hamileyim. Eşim asla yardımcı olmaz. Şuan bende çok zorlanıyorum ama benim korkum doğduktan sonra daha çok zorlanıcam nasıl kalkıcam altından bilmiyorum. Kaynanam büyüğünü köye götürmek istiyor yazın, yükğn hafifler diyo. Ayrılmak istemiyorum nasıl yollucam bilmiyorum. Yardımcı olmak isteyen yanımda dursun desem kadın korona yüzünden evden çıkamadı aylardır. Bide bizde mi eve hapsolsun :( anlıcan bende çaresizim senin gibi
EElifgvn13 saat önce
Belki çok klasik gelecek ama yalnızın yardımcı Allah arkadaşlar .emin olun hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz bu konuda ama hamileliğin verdiği stresde var biraz. Nasıl olsa geçecek bu günler doğumdan sonra daha güçlü oluruz inşallah . Kalkarız altından bütün bunların yeter ki bebek ve kendimiz sağlıkla evimize gelelim. Hepimize hayırlı doğumlar olsun inşallah 🤲🏻🌼
burcumelis, Mavilotta, Melissdefne ve Ceren06- bunu beğendi.
Rrjbngnsky49
Valla iyiki kimse gelmedi.daha rahat geçirdim. Evet dizileri anlamda belki biraz zorluk çektim cekiyorum çekicem ama kafa olarak rahatım.stres yok panik yok.aman soyle yap boyle yap .yokemzir yok emzirme yok kucağına alma alışmasın.yok kalin giydir yok ince giydir.amaaaannn bi sürü şey hic çekemem valla😁kafam rahat olsun.gerisi bi şekilde halolur .şimdiden dolaba biseyler yapip atıyorum.kislik menemen domates sos fasulye türlü herseyimvar.dogumdan ni gunonce bi tencere sarma yaparim.hosaf yaparim.tarhana corba yaparim.eve gelince yemeğimiz olsun.kafam rahat karnim tokolsun gerisi gelir 1 hafta da evi temizlemeyiverim.ki ben temizlik takıntılı biriyim.hic bisey olmaz.valla hic takmıyorum geleni de gelmeyini de🤪🤪