Herkese merhaba arkadaşlar salı gecesi suyum geldi diye post acmistim saolsunlar burdaki arkadaşların güzel dualariyla doğuma gittim 🥰 gelelim hikayeme salı sabah kontrolüm vardı dr doğuma dair hiçbir belirti görmedi ki benimde hissettim bir durum yoktu akşam 9 buçuk gibi kızımı uyutmak için yattım yanına hafif adet sancisina benzer inceden bi bel ağrısı geldi gibi he tek belirtim dr dönüşü kızımı.annemden aldığında araba kullanırken bacak aramda bi baski hissettim oturmakta zorluk çekmiştim.. neyse kizim uyudu eşimde o ara çay demlemişti ben kalktim mutfağa gittim çay almak için bi anda belime bi sanci girdi mutfak masasına tutundum pit diye bi şey geldi bacaklarımdan aşağıya suyum geldi.. beni bi gülme tuttu sanırım sinirlerim boşaldı ilk dogumumda da suyum gelerek baslamisti biraz zordu.. geçtim içeri eşime sakin ol suyum geldi dedim eşim panik tabi sonra ben oturdum cayi bitirdik eşyaları atabay yerlestirdik evi topladım biraz oyalandik duş aldım kızımı da alıp anneme bırakmak için yola çıktık anneme birakirken kizim uyandı beni istedi yanına yattım uyumasi için bi yarım saat daha beklemek zorunda.kaldim sanırım ilk gerçek sancimi kızımla karsiladim .. kalktık yola koyulduk hastaneye gittiğimizde saat 2 idi ebe açıklık muayenesi yaptı dr mu bilgilendirmek için aradi sadece 3 cm açıklığımin olduğunu soyledi hatta suyumun geldiğine inanmadi dr aynı şekilde suyum geldi diyo ama bence gelmemiş dedi 🙄 drumda 2. Gebelik olduğu için yatış verdi odaya geçtik nst ye bağladı bi anda 10 dk da bir sancilarim gelmeye başladı açıkçası nefes kontrol ile ve eşinin belime masaji ile kolay atlatıyordum tabi kafamda suyum geldiği için sancılarımda başta olmadığı icim suni alicam tedirginliği vardı çünkü.kizimda öyle oldu ve zorlu geçmişti bende sancilarim başlayınca rbeye epidural istediğimi söyledim tekrar baktı 4 cm olmuş açıklık epidural için hazırlık yapıyorum dedi gitti ebe gittikten sonra sancilarim 5 dk düştü sonra daha da arttı 1 dk ya düştü o ara hemen ebeyi çağırdın beni dogumhaneye alacağını epidural i orda yapılacağı soyledi bu bahsettiğim durum yarim saat içinde oldi.olmadi hemen geçtik dogumhaneye epidural başlandı.ama çok pişmanım açıklık kontorlü istemediğim için Çünkü sancilarim ard arda geliyordu ve bence gerek.kalkamamisti ki dediğim gibi oldu epidural yapıldı çatalda da hemen sonrasında açıklık kontrol etti tam açıklık ben sok oldum dr aradı hemen eşimde dışarda bekliyor epidural yapılacak çıkacağım diye halbuki ben doğuma çoktan baslamistim haberde vermemişler dr geldi tam doğum aninda aldığım icim sanırım ıkınma hissim gitti en zorlandığım yer burasıydı ikindim ama yetersizdi sanırım ebe karnima bastırdı bi kaç kere o ara bebeğim in kalp atışları zayıfladı çok korktum en som o korkuyla som bi ıkınma ve bastırma ile geldi meleğim hemen kucağıma vermediler biraz uzadığı için kontrol amaclı muayeneye gitti çok şükür bi sorun çıkmadı şimdi beraber olmanın tadını cikariyoruz🥰🥰 sadece sanırım ilk gün ağrı kesicilerin etkisiyle baskının ama şuan can açılışı bi ağrı var bastırdığı yerde oda geçerse herşey yolunda 😇 sizler içinde bol bol dua ettim bu arafa yatışım yapılıp odaya alındığında meryem ana otunu hemen suya koydum yanına da meryem süresini.actim başında dinleyerek odaklanıp sancilarimi atlattım gerçekten manevi bir güç geldi inanın inanarak yapın Allah kolaylık veriyor çok şükür bekleyen herkese kavuşması dileğiyle 🥰🥰😍😍