38+3 ken yani 19.02.2021 de bebeğim hic hareket etmedi. Tatlı yedim sola yattim su soda çikolata yürüyüş aklima gelen her seyi denedim bi kac küçük kipirtidan baska bir sey olmadi. Evhamli olmak istemedim sakin kalmaya calistim ama dayanamadim ve acile gittik. Kontrol edip NST ye bagladilar ve yatış vericez sana bebek ölür falan dedi devletteki doktor bozuntulari.. tabi hemen doktorumu aradim oda sabaha kadar nst baglicaklar yapacaklari bir sey yok nst su an iyi görünüyor istersen sabah erkenden buraya gel bi bakalim dedi. Ben dualar ede ede eve gittim biraz hareketlenme oldu ama nasil sabahı ettim bilmiyorum.. sabah kahvalti yaptik çıktık yola doktorum muayene etti ve suyu azalmış dedi nst de hic sancım çıkmadı bebekte kanala girmemiş kız kardeşim olsaydin ben seni bugün sezaryene alirdim hic beklemezdim dedi normal dogum icin bekleyelim diyemem bu riske atmak olur dedi biraz konuştuk ve eve git hazırlan daha sonra hastaneye gec aksam bebeğin kucağında olacak dedi. Tabi eşimle biz şok olduk hic beklemiyorduk. Normal dogumu cok istiyordum ama her zaman hayirli olani saglikli olani diledim Allahtan sadece sezaryenden korkuyordum.. eve gittim duş aldim temizlik yaptim evi toparladım ve hastaneye gittik. Nst bagladilar gerekli testler filan yapıldı derken beni ameliyathaneye götürdüler sagolsun oradaki hemsireler, anestezi doktoru filan herkes cok cok iyiydi sohbet ettiler sorularima cevap verdiler beni sakinleştirdiler.. sadece spinal anestezi yapilirken biraz kasıldım acıdı ama sonra geçti.. doktor bana dokunmalari hissedeceksin ama aci hissetmiceksin dedi ben de durun daha kesmeyin her seyi hissediyorum diye bağırdım 😂😂 onlarda bana başladık bile ameliyata dediler o zaman rahatladim çünkü gerçekten hissedilmiyormus cok korkuyordum😂 ve sonra büyük an iste bebegimi çıkardılar bana gosterdiler ve hemen yanımda temizleyip kontrollerini yaptilar tum bunlari gördüm izledim her seyi o sirada dikislerimi yaptılar.. sonra bizi odaya cikardilar.. cok eşsiz bir duygu gerçekten ilk başta insan sersem gibi oluyor anlayamiyor tabi🙂 bu arada dogumum Ankara Cukurambar Koru hastanesinde oldu doktorum Aşkın Evren Guler. Ben hastaneden de doktorumdan da cok memnun kaldimz hastanedeki hemsireler gece boyu yardim etti ne zaman ihtiyaç duysak geldiler sagolsunlar.. bu arada ben ilk yürüyüşte cok fazla zorlanmadim. Gece 02.00 gibi yürüyüşe kaldirdilar beni ve bir dahada yatmadim hep yürüdüm eşim kaldi yanımda refakatçi olarak beraber sohbet ettik yürüdük bebeğimize baktık cok keyifliydi. Bol bol yürüdüğüm icinde gunluk hayatima hemen dönebildim. Simdi ben 8 günlük bir anneyim ve bir kac tavsiyem olacak sizlere 🙈
- depend mutlaka alin efsane rahat bir sey
- hastabe cantama 1 alt ust pijama takimi 2 gecelik koymustum sadece 1 tane gecelik kullanmadım kirlenme lekelenme filan olmadi ama gecelikle cok rahat ettim. Emzirme sutyeni filan koymustum ama hic kullanmadim zaten acemi oluyorsun emzirmek icin o sutyenle ugrasmak insani telaşlandırıyor😂
- bebek icin 4 takim koymustum ve hepsini de kullandik.
- 10 adet bez bize fazlasiyla yetti
- mamaya ihtiyac duyduk cnku sütüm hemen gelmedi ama hemsireler verdiler mamayi ben sadece biberon götürmüştüm
- korbel çöp kovasini durumu musait olan herkes almali bence cok hayat kurtarici oldu bizim icin
- bestlak sut damlasindan cok memnun kaldim sutumu cok guzel cogaltti
- goguslerim ilk gunden inanilmaz yara oldu lansinoh krem bir parca duzelmesine yardim etti.
- ben en en en zorlandığım konu malesef emzirmek oldu goguslerim cok yara oldu kanadi sutumde 4. Gun ancak geldi. Bu sebeple istemeden de olsa mama takviyesi yapmak zorunda kaldim.
- reflu yatağı iyi ki almışım dediğim seylerden biri oldu mutlaka edinin bence
- ben hic yeni dogan kiyafet almamışim hem 1-3 aydan basliyor aldiklarim ve buyuk geliyor tum kiyafetlerimiz 😂
- bir de oyle süslü süslü takimlara 10 lu hastane cikislarina filan hic gerek yok. Ben 5 li takim ve penye battaniye vermiştim gayet guzel is gördü.
- son olarak gerçekten de gogusten gelen sütun 1 damlasini bile heba etmek istemiyormuş insan cok kıymetli oluyormus 🥰
cok uzun oldu ama umarim bir parcada olsa yardımcı olmustur. Herkese hayirli dogumlar dilerim. Allah isteyen herkese evlat nasip etsin.. büyük nimetmiş..