Zaman ne çabuk geçti, güzel kızımı kucağıma aldım 1 hafta oldu,güzel hikayemi sizinlede paylaşayım dedim.. En başından beri normal doğum olsun istedim, ama kızım gelmek istemeyince 40+4 te mecburen sezeryan doğuma geçiş yaptık, gece 12 den sonra birşey yemiyorsunuz su dahil içmiyosunuz, sabah 8.30ta hastaneye yatışım oldu, odaya yerleştim bazı kağıtlar imzaladım, hemen ameliyat kıyafeti verdiler üzerimi değiştirdim, nts bağlandı tansiyon ölçüldü damar yolu açıldı, 1 şişe serum verdiler önce sonra ameliyathaneye aldılar, ameliyathaneye eşimi almadılar virüsten dolayı, ama cumartesi olduğu için heralde çok sakindi hastane refakatçide sorun yaşamadım, hem eşim annem kayınvalidem yanımda olabildi, ameliyathaneye girince yine tansiyon ve nabız ölçümü yapıldı sonra ben spinal aneztezi istediğim için belden iğne yaptılar çok acımadı damar yolu açar gibi bi acı sadece zaten iğneyi yaptıktan hemen sonra bacağa bir sıcaklık gelip uyuşuyor yattım sonra hemen sondayı taktılar hiç birşey hissetmedim, anestezi doktoru hemşireler çok ilgililerdi ve neşelilerdi resimleri çektiler sohbet ettik o arada doktorum geldi ameliyata başlamış bile ben sonradan öğrendim ameliyata başladığını, sadece çekiştirmeleri hissettim o arada bir hemşire yukardan bastırmaya başladı bende diğer hemşireyle muhabbet ediyorum, böyle çekiştirdikçe gıdıklanır gibi oldu gülmeye başladım hemşirelerde şaşırdı 😄 sonra bebişimin ağlama sesini duydum çok duygusal bir andı gerçekten hemen yanıma getirdiler fotoğraf felan çekildik öptüm öptüm misss kokulumu, sonra bebişi götürdüler, benim ameliyata devam etti doktor, sonra bir an mide bulantısı gibi hissettim anestezi doktoru biraz dinlen dedi 5-10 dk kadar içim geçmiş uyumuşum, sonra bitti ameliyat beni içeri odaya aldılar bebişide getirdiler hemen emmeye başladı 2 şişe daha serum verdiler 1 saat sonra su ve kahve içmeye başladım, 4 saat sonra yemek yedim çorba ve hoşaf sadece ilk idrar ve gaz çok önemli, sondayı çıkardılar hiç hissetmedim uyuşukluğum geçmişti, ilk 2 gün sütüm az oldu hemşire bebeğe mama hazırladı ama bebeğim mamayı istemedi ben yinede emzirdim hep bestlak damla var onu kullandım süt arttırıcı çok iyi geldi hemen sütüm oldu bebeğimde emmeyi sevdi çok şükür, öylece kavuşmuş olduk, şimdi evdeyiz, birbirimize ve yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz çok çok güzel bir duygu rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah, doğumda yaşadıklarımdan aklımda kalan ve beni iyi hissettiren bir kaç not ekleyeceğim belki işinize yarar sorularınız olursa severek yanıtlarım 🥰💕
- doğuma giderken sabah kalktım güzelce saçımı makyajımı yaptım doğumda hiç bozulmadı ve sonrasında kendimi çok iyi hissettim kesinlikle tavsiye ederim*
- hastane çantama herkes 1 gün kalıcaksın gerek yok dediği için çıkardığım hastane çıkışlarını eklerdim
- normal doğum desteklememe rağmen, spinal anesteziyle sezeryan olduğum için çok mutluyum çünkü kızım doğarken o kadar mutluydumki ve gülüyordum o anı doya doya yaşadım herşeye bedeldi..
- sezeryan sonrası eşim hep yanımda oldu ama illaki bir kadına ihtiyaç duyuyorsunuz anneniz olabilir anlaşıyorsanız kayınvalideniz olabilir teyze abla artık kim varsa
*ilk ayağa kalkmak sanırım doğumla ilgili en zorlandığım şeydi onun dışında 1-2 gün sonra yoğun bir baş ağrısı yaşadım, ağrı kesiciler çare olmuyor tek çare sade nescafe oldu
*Doğumdan 1 hafta geçti 71 kiloyla doğuma girdim bugün 62 kiloyum kilolar anlamadan gidiyor kişiye göre değişebilir tabiki
İşte böyle sormak istediklerinizi yanıtlarım allah hepinize güzel sağlıklı doğum nasip etsin inşallah