Bilgebiri sminas epidural sezaryen mi oldunuz? Nasıldı ? Ben normal doğum istiyorum eğer olmazsa epidural vurulacağı için sezaryende ayrıyetten spinal uygulanmaz dedi doktor ama hissediliyoe fln diolar tırsıyorum bi
Burcumtlg Epidurul normal doğumlarda belden altının uyuşturulması, spinal ise sezeryan doğumlarda belden altının uyuşturulması demek değil mi ben mi yanlış biliyorum. Epidural sezeryan nedir 🤔
karabc Burcumtlg spinalde iğne direk vuruluyor uyuşuyorsunuz ve belli süresi var. Epiduralde bir plastik katedral takılıyo belden ve oradan belli anestezi veriliyor uyuşman için. Eğer doğum daha uzar vs birşey olursa yine ordan anestezi verilebiliyor ama spinalde işlem birkez gerçekleşebiliyor. Teknik olarak aynı işlem farklı değil yine belden uyuşuyorsunuz. Sadece epiduralde o katetral için fiyat farkı ödüyorsunuz
sminas Burcumtlg farkı epiduralde katedral takılıyor doğum sonrası ağrı olursa ordan ilaç veriliyor spinalde bu yok
sminas Bilgebiri evet epidural hiç bişey hissetmedim açıkcası çok konforlu bir doğumdu zaten bebek çıktıktan sonra onu izledik anlamadım bile nasıl geçti eşimde girdi doğuma muhabbet sohbet geçti anestezi uzmanı başınızda oluyor herşeyi söylüyor söyle hissedeceksin falan diye bebek çıkarken mide bulantısı falanda olmadı bende burda öyle okumuştum ama epiduralle katedral takılıyor ilaç ağrı olursa oradan veriliyor ama benim ağrım olmadı damar yolundan verilen ağrı kesiciler yeterli geldi güzel düşünün stres yapmayın o an keyif alın kesinlikle tavsiyem size 🙂
Hanife_ikranuR bukabu epidural omuriliğe belli aralıklarla ameliyat bitene kadar sürekli verilen bı anestezi spinalse omuriliğin içine 1 kere enjekte edilen bir anestezi genelde sezeryana sorun gorulmuyorsa doktorlar spinalle sezeryan yapıp kavuşturuyor bizi bebeklerimize ben ilk sezeryanimi acil oldugu için genel anestezi ile yapıldı buda spinal olucak sanırım o gün gelince hiç belli olmaz gerci