Yoncaglseven Sabah grisini ,çubuk yiyorum ama mide bulanti ve yanmam geçmiyor. Hamileligimin başlarındayim hiçbir sey yiyemiyorum. Sabah sadece peynir ve 1 dilim ekmek yedim cay ile su saatte kadar cubuk vs ile duruyorum. Folik asit kullanıyorum. Bu dönemde bulantı yüzünden az yemem bebek için zararlı mı? Siz bu dönemlerde nasil geçirdiniz bu donemi nolur yardım edin ? :(
mavi2021 Yoncaglseven bu dönem onemlı degıl 3 aya kadar onemlı degıl bebek zaten çok çok küçük o alacağını alır sızden ama ondan sonra beslenmenıxe dıkkat edın bulantılarınız belkı geçer
Mom8899 Yoncaglseven Ben 5.haftadan 15. haftama kadar yoğun bulantı ve kusma yaşayıp 7 kg verdim. Bebek henüz çok ufak olduğu icin vücudumuzdaki vitaminlerden beslenirmiş şu an için. Bi sorun yaşamadım şükür. Mide ilacı kullandınız mı siz peki?
ikincimucizemmmm Yoncaglseven 10+3 üm 5. Haftadan beri bulantı ile savaşıyorum ilaç etki etmiyor artık sanırım alıştım hafif yiyeceklerle besleniyorum mide yanmamda çok fazla çünkü son zamanlarım inş bitecek diye bekliyorum
AysDemir Yoncaglseven Bende çok zor geçirdim insan 2 saat içinde 8 kere kusarmı çok özür dilerim. Artık ayakta durmaya mecalim yoktu suya hasretdim. Bir bardak suyu bitirmeden hemen koşuyordum lavaboya. Herşeyden tiksindim parfüm kokusu gelsin bulanırdı hemen midem Özelliklede sabahları aşırı olurdu artık safran kusuyordum. Kahvaltı sofrasından 3 kere kalkıyordum. Ama ilk aylar bebek senden bişey almıyor 12 haftadan sonra önemli. Ben folik asitimi bile içip gidip hemen çıkarıyordum🙄 o kadar bulantı hapları kullanmama rağmen faydası yoktu.. Uzun lafın kısası 15 hafta kadar işgence çektim resmen. En son doktorumu değiştik Allah bin kere razı olsun hemen 2 serum verdi birde bana Zofer diye bir ilaç yazdı o oldu onunla geçti her gün aç karnına içtim onu . çok şükür şimdi 32+5 deyim yinede bazen yaşıyorum o bulantıyı…Rabbim sağ salim evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah. Sizde de en tez zamanda düzelirsiniz Zofer ilacını alın derim
Yoncaglseven mavi2021 Insallah öyledir,herkes ilk 3 ay süreceğini diyor ama bazıları 9 ay yaşamış bu durumu
Yoncaglseven Mom8899 Hayir doktorum ilk gidişimde pek ilgilenmedi 1 hafta sonra başka bir doktor seçip bu şikayetime çözüm bulmasını isteyeceğim, gerçekten hayat çok zorlaşıyor gece uykumdan uyanıyorum:( ama bende şükür kusma yok.
mavi2021 Yoncaglseven doğrudur 9 ay süren kısıler de var ama genellıkle 16. Sonra gecıyor . Ben 6 aylık gebeyım hala kusuyorum bugün bıle kaç kere … bulantı önlemek için hap alıyordum o engelıyırdu ama doktor artık alma dedı
Mom8899 Yoncaglseven Allah yardımcınız olsun çok zor mide bulantısı. Ama şükür ki kusma durumunuz yokmuş. Doktorunuzdan kesin bulantı ilacı isteyin. Bana mide bulantı ilaçları bile fayda etmemişti, umarım sizi rahatlatır. 🙏🏻
Yoncaglseven Mom8899 Kiyamam size :( Rabbım hepimizin yardımcısı olsun annelik zor is ama doğunca da kucağımıza alma duygusuyla bunları unutacağız:) ınsallah iyi olursunuz duamdasiniz :)
Gulems Mom8899 sizin kacinci hftada durdu kusma bn her yemek sorasi kusuyorum ya tas gibi oturuyor yediklerim daha onceler yemiyodum ama bebek buyudu istahm acik olmasna ragmen kusunca tiksiniyorum suan 15+2 yım kusmam ne zaman durur
Mom8899 Yoncaglseven Amin, evet kesinlikle öyle ☺️ Teşekkür ederim, inşallah siz de iyi olursunuz ☺️🙏🏻
Mom8899 Gulems Benim 12ye kadar çok yoğundu, 15e kadar ara ara devam etti. Kesin bişey söyleyemem yanlış olur, kişiden kişiye değişen bir durummuş çünkü. Mideye yemek oturmasına Maden suyu ve kivi biraz iyi geliyordu, çok geçmiş olsun umarım uzun sürmez. 🙏🏻
emoser Yoncaglseven akşam yatarken 2tane prilam alıyorsun rahat ediyorsun 😄17.haftama kadar sürdü onu aldığımdada bulantı oluyordu aç kalınca ama içnediğim zman kusmktan klozetten ayrılamıodum 1-2gün btmşti mahvolmuştum dr yazdığı zaman ucuz oluyor hamileler için özel bir ilaç kendinde gidip alabilirsn 57liraydı en son