Selamlar, nihayet sira bana da geldi🥰
40+4′e kadar hep bir dogum belirtisi bekledim. Nst’de sanci cikmiyordu, hic yalanci sancim olmadi. Bel fitigindan dolayi topalliyordum ve yatak istirahatliydim. Spor yapamadim, pilates topu squat yapamadim. Hep aklimda soru isareti vardi yuruyus bile yapmadan nasil olacak bu is diye ve sancilarim gelmiyor diye cok uzuluyordum.
40+4′te sabaha karsi yattim saat 11:30′da uyandim. Yataktan kalkmamla 1 cay bardagi kadar ılık su akti camasirima. Tuvalete gittim pembe lekelenmem de vardi. Doktorumla gorustum dus aldim kahvalti ettim hastaneye gectim. Saat 2-3 gibi hastanedeydik (bilen bilir kopru trafigi😁) Ebe muayene etti 2-3 cm aciklik var dedi ve turnusol kagidi ile gelen sivinin su olup olmadigina bakti. Nişan gelip amniyotik kese acildigi icin az az su sizintisi oluyordu. Yatis verdiler sancinin gelmesini beklicez dediler.
Saat 4te yatis yapildi, gece 2′ye kadar bende hicbir sey yoktu ne agri ne sanci. Nst’de de sanci cikmiyordu 0-10 arasi hep. Muayene ettiklerinde de aciklik ayni ve bebegin basi cok yukarida daha uzun sure burdasin falan dediler. Anneme haber verdim meryem ana otunu suya koyup dua okumaya basladi. Yasin okumayi bitirdiginde otun acildigini soyledi.
Gece2′de doktorum geldi muayene etti. Cok sasirdi, 6cm’e ulasmissin suyunu bosalticaz artik dedi. Suyum geldikten sonra gercekten soyledikleri gibi ortalik göl oldu😁 ve ufaktan kasilmalar agrilar basladi ama ben hala iyiyim. Derin nefes aliyorum kasilma gelince cok rahat karsiliyorum. Ebe yine 3 gibi muayene etti aciklik ayni, bebegin basi cok yukarida dedi pilates topu getirdi. doktorum izin verdigi icin ona oturdum ama belimi zorlamadim sadece oturdum. Iste o noktada sancilarim kuvvetlendi. Bu arada nst’de hala en fazla 30-40 cikiyor kasilmalar ciddiye alinacak kasilma yok gibi gorunuyor ama ben cok siddetli hissediyorum. Ebelere epidural istedigimi soyledim ufak bir doz yapildi. Ben belime yapilan igneyi falan hic hissetmedim sinek isirigi gibi. O igne beni rahatlatti ama dozu cok dusuk tutmuslar etkisi cabuk gecti. Etkisi gecip 2. Dalga sancilar geldiginde (nstde 50 cikiyo) gercekten siddetli hissettim. Iste o 1 saat yalan yok zorlandim. Ikinci doz epidurali istedim. Ebeler de acaba tolore edebilir miyim diye anestezi doktoruna hemen haber vermemis biraz beni zorlamak istemisler. O 1 saati zor gecirdim ve sonunda ikna oldular epidurali bu sefer daha gucly bir doz yaptilar rahatladim. Ebe geldi dedi ki, “uyuman lazim, bebegin basi cok yukarida en az 5 ila 15 saat burdasin. Doguma yakin sancilarin artacak daha da zor gecicek. Ikinmaya gucun olmasi lazim ikinma asamasini yapabilmen icin son birkac saat sana epidural veremem”
Tabi ben cok endiselendim cunku ebe esas sancilarin henuz baslamadigini soyluyordu. Epiduralin etkisiyle gozlerim kapandi saat sabah 04:30 gibi. Saat 06:30′da sanciyla uyandim. Ebeyi cagirdim diyorum ki benim buyuk tuvaletim geliyor ve cok sancim var epidural yapin tekrar. Daha cok erken sana oyle geliyordur diyor bir yandan da muayene ediyor. Kadinin gozleri fal tasi gibi acildi, dedi ki “tam açıksın, kosarak dogumhaneye sakin yavas yurume”. 2 kisi koluma girip beni resmen dogumhaneye kosturdu😁
Ikinma asamasinda kulaginiz ebede olsun onlari dinlemek cok onemli. Ne diyorsa yapin. Zaten sanci geliyor kaka yapar gibi ikiniyorsunuz ve ikinmak cok rahatlatan bir duygu yaptikca rahatliyorsunuz. Ben nefes egitimi almistim dolayisiyla ikinma kismi kontrollu ve kolay gecti benim icin. Bebegin basi hala cok yukardaydi ve dogru ikinma ile asagi indi. Doktorum geldi, bir aletle yardim ederek bebegi cikaricam basi hala biraz yukarida dedi. Cok siddetli bir ikinma geldi basladik, dogru nefes ile araliksiz 2dk kadar ikindim ve bebegim balik gibi cikti birden. Sonrasi mutluluk, sonrasi huzur. Ne dikis ne bisey asla gozunuz gormuyor hissetmiyorsunuz. Doktorum sinek isirigi gibi bi igne yapti sonrasini hic hissetmedim. Kesi atmamis sadece ic ve dis yirtiklarim var onlar dikildi.
Bebegimi gogsume verdiler sonra onumde temizleyip giydirdiler kontrole goturduler. Ben de yuruyerek ciktim 2 kisi koluma girdi yuruyerek odama gectim.
Dogumhane asamasi toplam yarim saat surdu.
Tavsiyelerim:
-Hastanede bebege 1 takim kiyafet, kendime 2 gecelik, 1 sabahlik, 1 pijama alti ve bol bol depend kullandim bir de bebegi oto koltuklu pusetle cikardim uzerine 1 yun battaniye. Baska hicbir sey lazim olmadi. Geceliklerinizi onden dugmeli secin, goguslerinizin birkac beden buyuyebilecegini hesaba katarak alttan buzgulu, lastikli gogus kulbu tercih etmeyin bol olsun.
-depend muazzam rahatlik. 1.70 boy 86 kilo ile doguma gittim XL kullandim. Evde 6. Gunum 2. Paketi actim kullaniyorum.
-cok hamile kiyafeti almayin tayt ve esofmanlar en rahati. Lcw kaliplari cok guzel.
- yenidogan kiyafeti cok almayin dediler ama bizdeki 10-12 takim yika yika giydir seklinde baya isimize yaradi.
-bebegim 3450gr dogdu sleepy 1 numara bez buyuk bile geldi. 1 numara alabilirsiniz ama cok almayin stok yapmayin.
-meryem ana otunun kullanimiyla ilgili forumda bir suru bilgi var ben onun sayesinde acilmamin hizlandigina inaniyorum. Suyunu icen varmis ben icmedim bence niyet onemli illa icmek sart degil.
-sut sagma makinasi benim hayatimi kurtardi. Sutum 4. Gun az az gelmeye basladi ve bebegim henuz emmeye alismis degil. Az da gelse sut kanallarim tikanmaya basladi agri yapiyor hep sagarak masaj yaparak rahatliyorum.
-en onemli tavsiyem, kendinizi negatif konusmalara kapatin. Dinlemeyin. Miden bulanir yanar dediler olmadi, hamilelikte uykularin kacar dediler nazar degmesin diye simdiye kadar kimseye demedim ama misil misil uyudum, dogum korkusu dediler Allah oyle bir gayretini veriyor ki, bunlar iyi gunlerin dediler Allah oyle bir guc veriyor ki 15dklik uykuyla 24 saat geciriyorsun bana misin demiyor, bebegin basi yukarda 15 saate dogurursun dediler 2 saate dogumhaneye gittim. Pozitif dusunun her sey guzel olsun.
-nefes ve dogru ikinma calisin internette bir suru kaynak var
Cok uzun oldu biliyorum umarim sıkmamışımdır ama şunu bilin, Allah gayretini gucunu veriyor hic merak etmeyin. Korkulacak hicbir sey yok kucaginiza aldiginiz an dunyaniz guzellesiyor.
Bilen bilir 5 yil evlat hasreti cektim neler neler yasadim, o yuzden hepinize cok dua ettim Rabbim isteyen herkese tez vakitte saglikla nasip etsin.