Demir Kızlar,bu turnusol kağıdı ne kadar süre iç çamaşırında kalması gerekiyor? Rengi ne olursa su sızıntısı demek? Bir de çok küçük küçük kibritten biraz kalın şekilde bayağıda vermişler bir kaç tane koydum bende.Tüm bunları niye mi doktor anlatmadı çünkü rastlayabilceğim en kötü nöbetçi doktora denk geldim.Sözde özel hastane,biraz ilgi görelim insan muamelesi görelim diye tercih ediyoruz ama nerdeee.. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi🙏🏻
Minigininannesi Demir bebegin sıvısı turnusol kağıdını mavi-mor gibi renge çevirir diye biliyorum. Bu belirtiden sonra bazı kişilerin akıntısı da bu renge cevirebiliyormus. Renk değişimi görülmesi durumunda bunu ayırt etmek için cubuk gibi bir şey ile test öneriliyor.
Esrelf Demir canım ben kendim şüplenip koymuştum. Pedin üst tarfını kanadının ordan kesip içine dizdim. 16 saat filan kaldı. Islananlar mavi olmuştu. Sonra amniosure testi yapıldı sonuç negatifti. Yani mavi olması yüzde yüz amnion sıvısının geldiğini göstermiyor.
Ozlemm Demir boyle bi sebeple hic kullanmadim. Kimyagerim. İslanmasi renk degistirmesi icin yeterli beklemeye gerek yok...
Demir Minigininannesi Kullandınız mı hiç? Kaç tane koymak gerekir ne kadar durması gerekir biliyor musunuz peki?
Minigininannesi Demir ben kullanmadım hastanede yanımda yatan kadın kullanıyordu onun söylediklerini biliyorum. Kaç haftalik oldunuz?
Kubra0903 Demir canım iç çamaşırına yerleştirceksin ıslandığı zaman alıp dışarda biraz kurutcaksın rengi mavi olursa gizli sıvı kaçağın var demekmiş doktor bana öyle tarif etmişti. Birden fazlaya gerek yok tek koysanda olur
Cekuli Banada geçen gün doktor verdi ıslandığında al Dedi maviyse ve kurulduğunda mavi kalıyorsa bebeğin suyudur dedi sayfa ayırıcı gibi küçük küçük inçe kağıtlar bi tane koyman yeterli
Cekuli Demir bana özel bi zaman vermedi ıslanması yeterli çokta tutmayın ıslandıysa alın kurusun inşallah su değildir
Demir Esrelf Ben istemesem doktorun vereceği bile yoktu.Benimkiler mor renkte.Eğer su ise mavi mi olması gerekiyor?
Demir Ozlemm Doktorumda sadece ıslanırsa sudur dedi.Fakat ben hiç kuru kalmıyorum ki,yani hamileliğimin en başından beri hep akıntı sorunum var.Nasıl ayırt edeceğimi anlamadım🤷🏻♀️Kağıt mor renkte herhangi başka bir renge dönerse su yani doğru mu anladım?
Esrelf Demir canım mavi mor arası bir renkti benimki. Tam mavi değil aslında. panikleme hemen. Renk değişirse sonuç pozitif deniyor. ama bende renk değişmesine rağmen suyum gelmiyormuş. Yani sonuç yanlışmış.
Ozlemm Demir hayir. Sadece islanir ve renk degistirmezse sudur. Akintida ne aradigini bilmiyorum acikcasi.
Esrelf Demir yok yok canım değil. Ama sen yine de doktora söyle renk değişikliğini daha güvenilir olan amniosure testini yapar. O daha güvenili turnusola göre.