Merhaba hanımlar öncelikle burayı çok özlemişim😂
çok şükür rahat denilecek bir hamilelik geçirdim son zamanlardaki aşırı mide yanmaları dışında🙄 bebeğim en başından beri 2 hafta önden gidiyordu tahminimizce ve ultrasona göre de iri bi bebek bekliyorduk zaten 38. Haftada çatı muayenesinde doktorum 4 kiloyu zorlarız normal doğum için dedi çok mutlu olmuştum çünkü normal istiyordum. Günler geçti oğluşumdan tık yok😑 40+3 son randevuda doktorum bebek kanala inmediği için ve iri beklediğimiz için sezaryen tavsiye etti eksi ve artılarıyla değerlendirdik kabul ettik daha fazla beklesek kilodan dolayı normal zaten olmayacaktı😶 ertesi gün için 40+4 Salı 23 Şubat sezaryen diye konuştuk anlaştık ve eve geldik😬 o gece heyecandan uyuyamadım hatta post açmıştım burda😅 saat 2 civarı belimden kasıklara doğru bir ağrı girdi 10 dakika arayla 3 kere oldu ahaa dedim oğluşum annesini üzmedi kendi geliyor çok sevinmiştim sancılarım 7 ve 5 dakikaya kadar düştü sonra eşimi uyandırdım zaten sabah 5 buçukta kalkıp hastaneye gidecektik duşa girecekken akıntım olduğunu gördüm hemen sıcak duş aldım baya bi rahatlattı beni üstümüzü giyinip çıktık hastaneye gittiğimde muayenede 2 cm açılmam olduğunu söyledi ebe mutluluktan uçucaktım🥲 nstye bağladılar bir yandan sancıları karşılıyorum her şey çok güzel ilerliyor sonra başka bir ebe muayene etti normal istiyormuşsun o yüzden ben geldim doğurtcam seni dedi😂 muayene etti sana müjdem var 4 cm açılman var dedi ben salya sümük tabii🥲 6 cm açılmam olana kadar gayet rahat ve iyiydim sonra epidural istedim taktılar ama ben hala sancıyı hissediyordum 2. doz epidural verildi hala etki yok ve bundan sonrası zorlu oldu biraz uykusuzluk açlık ve susuzluk üstüne bir de sancıları çok fazla hissediyordum ebeler yağlarla masajlarla müzikle rahatlatmaya çalıştı beni iyi de geldi ama artık takatim kalmamıştı bunun bi de ıkınması var diye düşünüp sezaryen diye yalvardığımı hatırlıyorum🥲 en son tekrar açıklığa bakıldı saat 3 olmuştu 7 cm açılmam vardı çok yavaşlamıştı ve bebeğimin kafası hala istenilen yerde değildi doktorum ve ebem normal şansımın çok çok az olduğunu bebeğin de iri olduğu için riske atmak istemediklerini söylediler ben zaten sezaryeni çoktan kabul etmiştim😅 hemen beni sezaryene aldılar epidural takılı olduğu için bir doz daha verdiler ama nafile bende ne uyuşma ne başka bişey fayda etmedi resmen sonra spinal anestezi oldum ve ameliyat başladı ben uykulu bi haldeyim tabi o kadar sancıdan sonra başımda ki hemşireye sürekli bebeğim doğunca beni uyandır diyip tekrar uyuyorum😅 sonra doktorumun sesine uyandım bu nasıl bi bebek benim kadar dedi ve bana gösterdi o an her şey durdu benim için çok bambaşkaydı çektiğim onca acıyı bi anda unuttum diyebilirim gözyaşımız pıt🥲 ameliyathanede bir coşku oldu bi anda bebeğimi biraz iri bekliyorduk evet ama bu kadar değildi doktor 4 ölçüyordu ama 3750 beklediğini söylemişti ama bizim oğlan 4418 gr 56 cm doğmuş🥲 verdiler yanağıma öptüm kokladım mis gibi pamuk gibiydi😍 sonra odamıza çıktık ve kavuştuk oğluşumla tamamen🥰 bugün 4 günlük oldu😌 size tavsiyem yeni doğan kıyafeti çok almayın biz hepsini kaldırdık şu an😂 ayyy çok uzun oldu ama napim ben burda uzun doğum hikayeleri okumayı çok severdim sevenler okusun😅 sorularınız varsa severek cevaplarım😇 hepinize bebişlerinizle sağlıkla kavuşacağınız güzel doğumlar hanımlar🥰