Ananasveannesi Ayni durumdayım, seve seve iştahla sigara içen bir insandım. Bırak diyenlere hı hı der geçerdim yok cildine zarar yok yaşlandırıyor gibi şeyler pek umrumda olmazdı. Gebelik testinde pozitifi gördüğüm gece 4-5 sigara daha içtim, öyle sıkı bağımlıydım ki kendimce içmeye devam edeceğimi düşündüm. İnternete girip günde kaç sigaraya kadar müsaade edildiğiyle ilgili yazılarla kendimi kandırmaya çalıştım. Fark ettim ki benim kendimi kandırmam bebeğime vereceğim zararı değiştirmeyecek. O içtiğim bikaç sigara için bile fazlasıyla pişmanlık duydum. Nasıl umursamadan içmeye devam edersin diye kendime kızdım. O sigaralar son oldu ertesi günden itibaren bir dal bile içmedim. Canım istemedi mi? Krizlere girdim, sinirlendim. 10 yıllık içiciydim ama irademe sahip çıktım. Bırakabilirsiniz, sadece sigarayla karnınızda taşıdığınız o minik bebeğe verecek olduğunuz zararı gerçekten bahanesizce düşünmeniz lazım; bırakmak istiyorum ama… dediğiniz sürece bırakamazsınız. Bu işin şakası yok kendinizi geçin, Allah korusun ona sigaranızdan bi zarar gelse tek suçu sizin bedeninizde büyümüş olmaları olacak bir de bu açıdan bakın. Bırakın nikotin ihtiyacıymış, problemlermiş, bağımlılıkmış sizin sigara yoksunluğunuz bebeğinizin sağlığından kıymetli değil. İsteyen insan her şeyin üstesinden gelir Allah’ın izniyle.