babyandmom1 Herkese merhaba bana perşembe günü şeker tanısı konulup insülin verildi. Bugün sabah aç 79, tokluk 1.saat 202 çıktı. Şimdi ben insülin vuracak mıyım bunu anlayamadım? İnsülin ne zaman vurulur?
BirMuallime babyandmom1 canım bilmiyorum ama üstte kalsın diye yazıyorum. Kahvaltıda 1 yumurta zeytin peynir yeşillik yersen daha iyi olur sanki ben öyle yapıyorum
babyandmom1 BirMuallime normalde kahvaltı yapıyorum ama bugün eşim evde erken uyanmak istemedi bende beraber kahvaltı yapalım diye böyle yaptım ama bu şeker beni çok korkuttu 😔
babyandmom1 Neslihan1903 evet ama yüksek çıkınca ne yapacağız onu pek anlamadım sadece bana sabahları aç 94 üstü çıkarsa ve 1.saat tokluk 160 üstünde çıkarsa ertesi gün 8 yerine 9 ünite vurursun demişti 🙄
Neslihan1903 babyandmom1 yok yavrum öyle olmaz sabah kalktın şekerimi ölçtün 60 civarı görmediğim sürece önce insülini vuruyorsun sonra kahvaltını edip 1. Saat şekerini ölçüyorsun
Neslihan1903 babyandmom1 iste kuzum aç vuracaksın şekerin çıkmayacak yemek yedikten sonra zaten şekeri ölçüyorsun bak ben 2 aydır vuruyorum sabah kalkarım parmaktan şekerime bakar yazarım sonra insülini vurup kahvaltımı eder 1 saat sonra kanı tekrar ölçüm yazarım aç vuracaksın insülini şekerin düşecek o zaman
Neslihan1903 babyandmom1 olmaz sen artık gebelik şekeri hastasısın her gün vuracaksın aç önce ölç sonradan vur
babyandmom1 Neslihan1903 anladım yani sabahları iyide çıksa böyle yüksek çıkan günün sabahına vurayım insülini doğrumu anlamışım?
Neslihan1903 babyandmom1 aynen kuzum sabah kalktın atıyorum 75 çıktı vur insülini ki tokluğun yükselmesin ama kalktın baktın şekerin çok düşük 60 civarı 2 küp şeker ye ılık su iç yarım saat sonra tekrar ölç sonra vur sonra kahvaltı
babyandmom1 Neslihan1903 teşekkür ederim bilgiler için gerçekten çok zor ya 27 haftalık hamileyim hiç bilmiyorum bu konuyu 202 yi görünce çok korktum bebeğime zarar veririm diye 😔
Neslihan1903 babyandmom1 dikkatli ol canım istediğini kafana takılanı sor 202 yüksek bir rakam kahvaltını düzgün et bir an önce diyetisyene gitmen lazım tokluğunun 140 altında kalması lazım günde kaç kere vuracaksın insülini
babyandmom1 Neslihan1903 inan hiç bir fikrim yok doktorla doğru düzgün konuşamadan çıktım o gün tek anladığım bana dediği sınırlar haricindeyse sabahları 8 yerine 9 ünite vuracağım. Siz kaç kere kaç doz vuruyorsunuz?
Neslihan1903 babyandmom1 sen kesinlikle doktorunla konuş canım ben günde 4 kere vuruyorum ama bu kişiye göre değişiyor yanlışlık olmasın konuş iyice anlatsın sana böyle sıkıntı olur diyabet hemşiresi sana eğitim vermesi lazım