Herkese merhaba 🥰 bende doğurdum diye kısa bir post yazmıştım geçen gün ama bir kaç kişi detaylı yaz demiş bende Vakit bulunca yazmak istedim
39+3de doktorumla ortak karar verip suni sancı ile doğum yapacaktım
Bebek biraz öndeydi ve bende hiç belirti yoktu. Bebek içerde büyürse normal doğum hakkımı kaybedebilirim diye böyle bir karar verdik. Sabah erkenden gittim, yatışım yapıldı.
Doktorum ve hastanem inanılmaz iyilerdi tabii ama işin baş kahramanı ebem 😅 gider gitmez çatı muayene yaptı ve sıfır açıklık dedi biraz moralimi bozdu açıkçası ben kesin bir cm de olsa açıklık vardır diyodum çünkü son 3 haftada 20 kilo hurma yedim ada çayı içtim 😅
Her neyse baktık açıklık yok ama rahim ağzı yumuşamaya başlamış. Bana eliyle rahim ağzımı açabileceğini ve böylece kendi sancılarımı başlatabileceğini söyledi ve yaptıda ahhh o an iyi hissettim diyemem 🙈 ama resmen haklıydı nst de az da olsa sancı görünmeye başladı. Ondan öncesinde hem sancı hissetmiyordum hem nstde de sıfır sancıydı.
Bu arada Daha önceden epidural alacağımı konuşmuştuk doktorumla o yüzden ilk sancılara dayanmak yeter diye düşündüm derken ilk sancılarım da beni çok bekletmeden 11:30gibi gelmeye başladı
Tam olarak hissettiğim acı tarifi adet sancısı ama tabii daha şiddetlisi. Ama şöyle düşünün. Çiğköfte tadı aynıdır sadece az acılı ve çok acılı vardır. 😂Hah aynı o misal doğum sancısı tamamen adet sancısıyla aynı. Yani hepimizin yıllardır alıştığı ve tanıdığı bir sancı. Kendinizi farklı bir şeye hazırlamayın 😅Karın ve belden aynı anda vuruyor
Acının derecesi kesinlikle size bağlı o yüzden ne kadar acı verici olduğunu puanlamak yanlış olur
Her sancıda eşimin iki elini olanca gücümle sıkıp alabildiğim en derin nefesleri aldım verdim
Bu şekilde 3:30 a kadar aynen devam etti derken ebemden beklediğim cümleyi duydum
Açılma 5 cm olmuş
Epiduralciyi çağırın 😅 aha dedim cennetin kapıları açılıyor
artık yorulmuştum ve ağrılar son şidette dakikada bire inmişti
Epidurali yapacak doktor geldi
Bizim halk abartmaya bayılır
Yok epidural iğnesi kolum kadar
Aman acısı bilmem ne kadar
Yahu Ben ki küpemi takarken canı yanan insanım
Hissetmedim bile !!!
Doktor almanız gereken pozisyonu söylüyor zaten işlem 5 dakika sürüyor maksimum
İğne yapıldıktan on dakika sonra 7 çocuk daha doğurabilirim dedim 😂
Sancılar artık varla yok gibi, yüzde 20 filan hissediyorum derken 20 dakika sonra ebe 10 cm olmuş doktoru arayın doğum başladı dedi
Ben şokk daha iğneyi yapalı 20 dakika oldu ne ara 5 cm açıldı diyorum zaten duymuştum 5 cm açılmadan sonra epidural çok hızlandırıyormuş bu süreci.
Hemen doğum haneye doğru aldılar beni
O sırada hem heyecandan titriyorum hemde aklımda fotoğraf çektirmek var orda stajyer bir ebe vardı kıza telefonu verdim dedim bebeği gördüğüm anda benim tepkimi çeker misin dedim
Tabiii dedi. Demez olaydı 😂 acemi kız bebeği gördüğüm değil doğurduğum tüm anı çekmiş doğumdan sonra izlemek için galeriye bir girdim tüm çıplaklığıyla her şey orda. Çatıdaki tüm doğumu çekmiş 😂😂 İlk 2 gün korkudan galeriye girmedim acaba izlerken etkilenir miyim diye ama dün izledim ohhh mis gibi valla iyi ki çekmiş diyorum güzel hatıra oldu asla da korkunç bir görüntü değil. Velhasıl doğuma tam 16:00da girdim 16:06 oğlum kucağımdaydı. Epidural sağolsun o an zaten ne doğduğu anı ne de doğum sancımı hissetmedim yani sadece bir his var ama asla ağrı değil. 2 dikişim oldu onu da doktor önceden demişti ben her ilk doğumda bebek kendi yırtmasın diye iki dikişlik kesi atarım diye.
Ne dikişi hissettim ne başka bişey
Sonra oğlum kucağımda. Ben çok duygusalım ama çok zor ağlarım o an bana bir ağlama geldi anacım susturamıyorum kendimi oğlum ağlıyor ben ağlıyorum 🙈😂
doktor 15-20 dakika dikişim pansumanımla uğraştı ben hala ağlıyorum
Doktora da soruyorum sizce normal mi ağlamam diye 😂 normal dedi tabi 😂
Velhasıl oğlum kucağımda hemen iki damla gelen sütümü ağzına sıktılar
Ben tabi duygular şelale hala çok güzelsin oğlum diye ağlıyorum. Çoook güzel bir histi çoook ❤️
Bu arada gelelim işin detaylarına;
9 ayda toplamda 6 kilo aldım ki asla kusmam, mide rahatsızlığım olmadı çok iştahım açıktı
Sırf kendime son aylarda eziyet olmasın hareketlerim kısıtlanmasın diye az kilo almak için çok sağlıklı beslendim ve iyi ki diyorum çünkü doğurduğum güne kadar asla ağırlaşmış bir hamile olmadım. Zaten aldığımı da doğumda verdim sanırım 😅 ayrıca çatlamadım da. Çatlaklarım vardı ergenlikten hani genetiğim buna elverişli o yüzden tüm süreçte hep biooil kullandım bir de az kilo alınca çatlaksız doğurdum.
İkincisi bool spor. Hamileliğimin ilk ayları yaza denk geldi hep yüzdüm. Sonra ki altı ay hemen hemen her gün yürüdüm. Hamile yogası yaptım, pilates yaptım düzenli.
yani çoook hareketli bir hamileydim
Benim dikişlerim atılırken ebem dedi maşallah sanki 3. Çocuğu doğurur gibiydin hem çok kolay doğurdun hem çok kolay ıkındın
Doktorumda dedi çünkü annemiz 9 aydır aktif spor yapıyor ve az kilo alarak kendine çok dikkat etti. Evet aynen öyle yaptım valla. Hamileliğimi de çok pozitif geçirdim zaten, kimseyi dinlemedim gezdim eğlendim. Boş boş konuşan insanlara kulak asmadım ve harika bir dokuz ayı muhteşem bir doğumla taçlandırdım.
Allahım bekleyen herkese böyle güzel ve kolay bir doğum nasip etsin. Korkmayın. Gerçekten doğumu gözümde o kadar büyüttüm ki, kendi videomda bile vay bee bu kadar mıymış diyorum izlerken.
Oğlum kucağımda mışıl mışıl uyuyor şuan , ağzının kenarından da süt damlası akmış 🥰. Yani bu güzellik için çektiğim ağrılar ağrı değilmiş diyorum. Hepiniz evladınıza sağ salim kavuşunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Allahım bu duyguyu yaşamak isteyen ve bekleyen herkese nasip etsin inşallah ❤️