Ozlem35- Doktorun verdiği vitamin hapını kullanmayan var mı ? Şahsen ben folik asit kullandım . İnanarak gercekten etkili oldugunu dusunuyorum . Yapılan arastırmalar bu yönde. Kan sulandırıcı kullandım . Kan surubunu su an kullanıyorum . Fakat doktorun verdiği vitamin hapları bana biraz saçma geliyor şöyle ki şimdi herseyden yıyebılıyorum . Ama ılacı ıcınce sizde oluyor mu bilmiyorum aşırı mide bulantısı oluyor hazır yedıgımıde cıkartıyorum . Ve bırcok arastırmada vitamınlerın aslında cok da faydalı olmadığını göstermiş . Annelik iç güdüme dayanarak ve bana vermıs oldugu yan etkılere bakarak bu surecte sadece vıtamın kullanmayı dusunmuyorum . Ustelık bir doktor kulllanma diğeri kullan diyor . Çogu arkadasımda kullanmamıs . Bende kullanmadım doktorumuda bılgılendırdım tabı siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizler kullandınız mı ? Kullanıyor musunuz ? Bana verdiği decavitti . Ve ben hiç memnun kalmadım değiştirelim dedi onuda kabul etmedım sonrada bana madem ıcemıyosun zorlama dengeli ve düzenli beslen dedi . Açıkcası madem dengeli beslenerek alınabiliyor peki neden çoğu doktor sankı kullanılmasa alllah muhafaza cocuga bişey olacak hıssıyatı yaratıyor ? Ustelık ılk gebelıkse hep korku verıyolar arkadasıma doktoru saglıklı beslen yesıllık yumurta et süt balık yiyebılıyosan almana gerek yok degerelerın gayet ıyı demıs ama coğu doktor ıse bakmadan degere vıtamın dayıyor . Doğru bulmuyorum . Evet anneden cocuk beslenıyor ama anne duzenlı beslenıyosa neden gerek kalsın ki?
lalmom Ozlem35- saçma geliyorsa içmezsiniz ama bence mantıksız düşünüyorsunuz gerek olmasa zaten vermez doktor hamile olmadan bile yiyeceklerden aldığımız vitaminler insan vücuduna yetmeyebiliyor takviyeler kullanıyoruz hamileyken iki kat vitamin gerekiyor çünkü bebek bizde olan her iyi şeyi çekiyor
Littlespy Ozlem35- çünkü artık yediklerimiz eskisi kadar temiz değil eskiden olduğu gibi bol vitaminli değil meyveler sebzeler tavuklar. Organik de beslenmiyorsanız vücut takviyeye ihtiyaç duyuyor. Eğer herşeyi organik yiyeceksiniz asla zararlı şeyler yemeyecekseniz düzenli ve dengeli beslenecekseniz belki takviyesiz olur ama günümüzde bu çok zor maalesef. Yine de tehlikeye atmayın bilimi ve doktorları dinleyin derim ben. Sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz dünyaya🌼
Dilek0809 Ozlem35- bi kere ilaç dediğiniz şeyler ilaç değil üzerinde bile ilaç değildir yazar. İlaç denilince hepimizde bir ön yargı oluşuyor evet ama onlar takviye edici gıda. Maalesef ki yediğimiz şeyler eskisi kadar doğal ve temiz değiller. Ben kesinlikle takviye gıdaların kullanılması taraftarıyım aynı oranda da beslenmeme de dikkat ediyorum. Mesela siz her hafta iki kere balık tüketebiliyor musunuz İstisnasız? ya da gerçekten gezen tavuk yumurtası bulabiliyor musunuz? Ya da hormonsuz bir sebze? Keşke her şey çok temiz taze ve en doğalından olsa da kullanmasak.
Zeynep0332 Bende decavit içmiştim midemi mahveddi..şimdi 100 liraya I mom alıyorum her ay..çok memnunum..içmeyince uyuşak uykulu bişi oluyorum..içince enerjim yerinde oluyor 😇😉
Boys_mama Ben de et, süt, yumurta vs. tüketiyorum. Ama demek ki yeterli değil. Vitamin almasam güçsüz hissediyorum. Demir eksikliği oluyor. Vitaminden zarar gelmez.
senell Ozlem35- Hem dengeli besleniyorum, hem de decavit’imi alıyorum. Fazla vitamini zaten vücut atar diye hatırlıyorum. Şimdiye kadar şükür sağlıklıyım. Hatta eskiden tırnaklarım kırılır dururdu. Şimdi kırılmıyorlar. Çocuk doktoru arkadaşım da hamile. Sık sık fikir alışverişinde bulunuyoruz. O hatta doktorunun önerdiğinden erken başlamıştı multivitamine. Demem o ki doktorları dinlemek lazım. Sırf yutmak zor diye veya bulantı yapıyor diye takviyeleri almamazlık yapmamak lazım. Doktora şikayetimizi söyleyip gerekliyse takviyeyi değiştirmesini rica etmek lazım.
Mesutnur15 İlk hamileligimde sırf unutkanlikdan almiyordum sonra aman bisey olmuyor istahimi acti dedim almadim 6 ayima kadar cok da duzwnli beslenirim ama 6 aydan sonra inanilmaz kemik agrilarim ve kraplar cogaldi doktorum vitaminlerini almamissin dedi cok da hakliydi vitaminlerimi aldigim ilk haftasinda bütün agrilarim gitti vitamin vücutta eksildigi an özellikle d3 direk kas agrilari yapiyor ben yaptim o hatayi ve agrilardan uyayamazdim bile bence yanlis düşünüyorsunuz mutlaka icin özellikle kan ilacini kiz kardeşim dogumda bayilmisti ve doktoru cok kizmisti kullanmadigi icin mutlaka alin
Leylaalin Evet kullanıyorum vitamin omg3 ve Demir ilacı bence kullanmak lazım bende saç dökülmesi vardı yarı yarıya azaldı evet yiyoruz ama herseyden yine de nasıl virüs döneminde takviye kullanıyor Buda onun gibi bi şey doktoruma güveniyorum ne söylerse yapıyor sonradan KESK’e yapsaydım dememek için 2 kutu vitamin omg3 kullandım artık kullanmaya bilirsin dedi sadece Demir ilacı kullanıyorum
Eczmery123 Ozlem35- vitaminin bir zararı olmaz ama Vitamin eksikliği bana ve bebeğime zarar verebilir. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Doktorumun verdiklerini kullanıyorum. Siz kullanmayabilirsiniz, herkesin kendi tercihi.
derinsart Ozlem35- almanyada sadece demir ilaci veriyolarmis arkdasimin kullandigi oymus vitamin hic verilmiyormus.. benm doktlorumda demir ilacina basladıktan sora vitamini haftada 3 e düşürdü 3 günde onega 3 içiyorum 🤷🏼♀️ belki sizde o sekilde alabilirsiniz.. ben pregnacare kullaniyorum. bi yan etkisini görmedim sadece ben hap yutmada zorlandigim icin kırarak iciyorum tadı kötü okadar🤷🏼♀️
Halaloy7 Ozlem35- arkadaşlar öncelikle şu fikirden bi kurtlun artık ilaçların sağladığı değerleri gıdalar sağlayamıyor. Bu yüzden vitamin takviyesi veriliyor kan ilaçı veriliyor. Beslenmeden aldığın değerle ilacın verdiği değer asla bir değil. Belki hamileliğin başlarında ya da ortalarında lazım olmayabilir ama sonlarında, doğum yaparken o vitaminlerin hepsi sana lazım olacak. Tabi ki mide bulantısı kusma yapıyorsa içme doktor zaten muadilini veriyor o zaman. 7 sene boşuna okumuyorlar ki gittiğiniz doktora güveniyor olmanız lazım canınızı ve cağnanızı ona emanet ediyorsunuz. Biraz güven 🙏😊