Selam kızlar buraya doğum hikayemi yazmayı o kadar çoookk istemiştim kiiii☺️ Ve sonundaaa benimde yazma sıram geldi Allah’ıma bin şükürler olsun😍👼🏻Veee daha 12 saatlik taze anne olaraktan hastaneden yazıyorum bunları 🙏Doğum hikayesi okumayı ve moral bulmayı çok sevdim benimde doğumum pozatif olunca ver ilk gebelik olunca sizlere doğum hikayemi paylaşmayı istedim 😍Umarım benim gibi korkan kişilere , ilk doğumu olacak annelere moral olurum bende👼🏻🌸
Veee evet başlıyorum minik mucizeme kavuşma hikayeme….😍
ilk gebeliğim 4 hastalıkken sonlandırıldı iğneyle eşimle 4 ay korunduktan sonra bu mucizem düştü karnıma😍 Ama o kadar korkuyordum kiiii bunala bişe olucak diye biraz riskli gebelik geçirdim rahim şekil bozukluğum olduğundan 3-4 ay yattım maalesef. Ama daha sonra risk geçince 30 haftalarımda ayaklanmaya başladım. Öncelikle hiç başından acaba nasıl doğuracam , işte ne bilim onun sezeryanı kötü geçmiş sövüyor olma diyor diğeri normali sövüyor gibisinden milletin lafına bakmadım. Hiç doğumu düşünmedim. Ki elbet zaten eninde sonunda düşünecek zamana gelecektim o yüzden hamileliğim başından bunları düşünüp kendimi korkutup hamileliğimi zehir etmedim🥰 Sizede tavsiyem son haftanıza kadar bırakın düşünmeyin doğuma doğum zamanında karar verin😍 Ki benim doktorumda bu düşüncedeydi..
Gelelim zaman geçti hafta geçti son haftalarıma geldim bebek normal doğum pozisyonunu 33 haftadan beri almıştı yani normal doğuma müsaittim ama ben özel bölgeme çok hasasım ilişkide bile acır canım kasarım kendimi 🙄 Neyse normali deneyelim dedim korkutmadım kendimi ha başlarından olumlu olumsuz hikayeler dinledim ama her zaman kendime şunu söyledim herkesin bünyesi bir değildir onlarınki kötü geçti diye benimkinde kötü geçecek diye bişe yok🥰 diye diye avuttum kendimi. Çatı muayenesi oldum 37 haftamda ilişkide bile kendimi kasan. İri olarak çatıda kastım aslında ağrı yok amakastığım için ağrım oldu maalesef..Size tavsiyem sakın kasmayın acınacak bi durum yok ama kendimi kaçtığım için çok az acıdı bende.Çatıdan sonra acaba normal olmasam mj diye düşünmeye başladım çünkü normalde ebeler habire gelip parmaklıyacak. Sezeryanıda araştırmaya başlarken buldum kendimi eşim her seferinde normalden yanaydı ki kaynanamda öyle. Onlar bana güç moral verdiler gaza getirdiler. Öyle böyle derken akışa bıraktım herşeyi doğuma doğum zamanında karar vermeye karar verdim 🥰 bunları düşünerek strese sokmadım kendimi akışa bıraktım. hayırlısı ne ise o olsun dedim. Öyle böyle gelecek dedim. 37,38 derken anam benek gelmiyor 39 oldum hala bebek yok ne bi sancı ne bişe 39+1 de çok hafif sancım çıktı. Doktor bebek gelemeye yakın dedi. Cuma’ya kadar gelmezse suni sancı verecem dedi sana cuma 40 haftalık oluyorum çünkü. Suniden de korkuyorum bazıları sövüyor aman dedim 4 cm açıklıktan sonra epidural alıcam dayanırım dedim kendimi avuttum. Sonra suniyi iyice araştırınca kendi kendime şunu dedim eğer ki Cuma’ya kadar 2 cm açıklık yoksa suni kesinlikle almıyacam çünkü suniye 1-2 cm açıklık varsa öneriyorlar ha 1-2 cm açıklıktan sonra da bi 6-7 saat suni alırım baktım açıklık ilerlemiyor direk döner sezeryan isterim dedim. Çünkü eltim 12 saat suni çekmiş açılma olmamış.ben asla o kadar çekmem dedim. Bazıları aman ne çekicem o kadar sancıyı sezeryan ol kurtul diyenler oldu bende ilk olunca direk sezeryan istemedim en azından denerim denemedim demem diyebilirim karşımdakilere.ama bir yandan hep keşke kendi sancım felsefe suniye gerek kalmasa dedim. Allah’ın sevdiği kulu olmalıyım ki 39+3 te nişanım geldi ne kadar sevindim ama sancı falan yok. Nişanım 1 de geldi 5 te birdaha geldi akşam 10 da tekrar geldi gittim duş aldım sultan sonra ara ara regl sancım gibi bişe oldu ve düzenli gelmeye devam etti. Ama bende hala unut yok sabaha kadar kahverengi nişanım gelemeye devam etti birazda su gibiydi. Neyse uyudum 39+5haftalık oldum sabah bi kalktım çamaşırım su olmuş ama çok değil doktora gittim doktor muayene etti açıklık 1 cm gelen suyummuş sancı sıklaşırsa gelirsin dedi. Ben bide son haftalarımda deli gibi yürümeye hurma yemeye başladım. Doktor 1 cm açıklık var diyince üzüldüm açıkcası o kadar yürüyorum boşatmış dedim .Ve Meryem ana otunu duydum Rahmi açılmasını sağlıyormuş teyzeme aldırdım..doktordan sonra sancı düzenli gelmeye başladı ama yarım saatte bi geldi ilk sonra 20 dk düştü anneme dedim yürüyelim teyzemin evine kadar yürüdük tam 1 saatlik yol. Teyzeme varınca sancım biraz daha arttı ve 5 dakikada bir gelmeye başladı saat 10 evime geldim annem beni bırakmadı çünkü sancı gelince oturamıyordum ayakta dolaşıyordum bide spuat hareketi yaptırdım açılma olsun diye annem dedi sen bence bugün doğurursun. Eve geldik 10 da annem kaynanam saat 1 e kadar oturduk sancım gelmeğe devam ediyordu tabi. Bende hep diyordum sancım gelirse doktora hemen gitmeyecem diye. Doktora gidersem suni vereceklerini biliyordum en azından evde çekebildiğim kadar çekim dedim. Sancı belime vurmaya başlayınca kaynanam dedi senin doğumum başlıyor bence doktorunu arayalım doktoru aradık gece 1 de doktorda bana hastaneye gitmemi söyledi hazırlan gitmek saat oldu gece 2 de yatış yapıldı ve 39+6 günlük olmuş oldum. Ama ben içimden şey diyordum yok ya doğurmam bu sancı Mı sancı daha kötü ben katlayabiliyordum sancılara. 5 dakikada bir geliyordu sancı 20-30 saniye sürüp gidiyordu. Sancıyı öyle koymuşlar ki beynime çok aşırı kötü bişe olduğunu sanıyordum. Ama bir yandan bugün yürüdüm baya sancı gelince Spuat yaptım açılmam olmultur diye düşündüm ebe geldi muayene etti ve açıklık 1,5 o kadar sancı çektim evde yürüdüm aldığım cevap 1,5 🤣 moraller düştü tabiiii. Neyse şans bağladım sabah 6 ya kadar sancım çıkıp iniyordu gittikçe şiddeti bi tık daha artmaya başladı. Anam sabah 6 oldu bu sefer 3 dk bir gelmeye başladı. Ebe geldi açıklığa bakmaya aha dedim kesin açılma olmuştur o kadar sancı çektim sancım 80 kere bile çıkıyordu ama ebe bş baktı açıklık 2 cm 😒 be ben şok hayallerim Suya düştü. Ama ebe bakarken canımı acıttı ve bi baktım su boşaldı bu ne diyorum o krem dedi meğer suyumu patlatmış bana söylemiyor bende baya çığlık attım. Ve başladım hem ağrıdan hemde hayal kırıldığından ağlamaya ben sezeryan istiyorum diye yapmıyacam normal falan dedim.arayın doktoru gelsin dedim aileme bunlarda baktı açılma yok sancı çok çekme bu kadar ağrı sezeryan olsun o zaman dediler başladık doktoru beklemeye tabi beklerken sancım dahada şiddetlendi ve kan gelmeye başladı. Azar azar. Doktor geldi ebe gittikten yarım saat sonra kontrol edecek alttan ben diyorum istemiyorum seseryana alın beni bakmaya alttan Çünkü kastığım için kendimi ağırıyor. Doktor olmaz bakalım dedi baktı dedi açıklık 6 cm seni doğumhaneye alalım sana acısız doğum yapıcam. Beeeen şoook ebe diyor 2 cm yarım saatte nasıl 6 cm oldu doktora diyorum yalan söylüyorsun yok diyor gerçek hatta bizimkiler bile inanamadı. Bu arada bunda Meryem ana otunun faydasını olduğunu düşünüyorum. Meryem ana otunu süreler okuyup kavonaza koydum inanarak o köklerini açtıkça rahmin açılacak demişlerdi. Hastaneye de götürdümmeryem ana otunu ara ara içtim cidden de kökleri baya açıldı ama benim rahmimde tık yoktu. Neyse beni oturdular sandalyeye doğum haneye indiriyorlar tabi ben hala şok ailem şok. Doktora diyorum ben yapamam normal ıkınamam sayıklayarak ağlayarak gittim. Tabi bizimkiler de aklı bende kaldı çünkü ağrıdan ağlıyordum en son 🤣 doğumhaneye imdik epidural taktılar Allah onu bulanda bin kat razı olsun anam epiduraldan sonra ne bi sancı ne bi ağrı kaldı kul gibi oldum. Beni yatırdılar sedyeyle ve doğum olacağı odağa koydular ve oda gayet sıcak ortamdı ameliyathane gibi soğuk değildi. Epiduralldan sonra O kadar rahatladım kii epidural uykuda veriyor hafiften uyudum ebe geliyor bakıyor Altan hiç hissetmiyorum 🤣 o kadar yorulmuştum ki ebe gelince aman şimdi doğurmayım biraz uyuyum diyordum içinden 🤣 epidural takıldı sunide takıldı ama doktorum yavaş ilerleyelim dedi yavaş yavaş açıldın ilk doğum olunca. Uyudum ebe geldi baktı uyudum ebe geldi baktı o kadar tatlı bi uyku uyuyordum ki sanki evimdeyim hiç doğumu düşünmedim bi yandan seviniyorum hiç açım yok ve birazdan bebeğime kavuşacam diye baya uyudum sunide 5 saat kaldım o 5 saatte uyudum tabi ebe gelince kalktım sadece. Sonra 9 cm oldu ☺️ Doktorum geldi ıkanaöadım biraz daha bekledik birdaha geldi sancı olmadığından zor ıkındım ama neyseki daha önce YouTube’dan ıkınma şeyleri izlemiştim onları düşündüm ve ıkındım 5 ıkınmada bebek çıktı tabi ebeler bastırdı biraz karnımı ama acımadı doktorda kesi attı 5 dikişlik allahım sonra benek sesi 😍😍😍 hala inanamıyorum yaaaa ben dedim ben bereen normalden korkan çatıdan korkan ben acısız doğurdum 🥰Kızlar kesinlikle epidural alma şansınız varsa alıııınn. Çok ama aşırı rahatlıyorsunuz. Doktor bana 6 cm dedi ama ben inanmıyorum 4 cm en fazla 🤣☺️ Beni doğumhaneye indirdiğinde suni desteğiyle doğurdum hemde acı çekmeden Allahım muazzam bi olay😍😍 sonra 1 saat beni ve bebeğimi beklettiler odada gözlemde tabi o sıradanda uyudum 🤣🤣🤣 sonra yukarı çıktım yataktan yatağa ben kendim geçtim hafif hafif dikişlerim sızlıyor ama olsun çok kolay oldu🥰 Allahım isteyen herkese böyle doğum kabul etsin 🙏 doğumdan sonra Meryem ana otunu çektim kavaondan hemen toparlanma olsun diye 😍 şuan bebeğim karşımda onu emzirecem 🥰 İyikide normal yapmışım kendime çabuk geldim sanki doğum yapmamışım gibiyim 😊😊 Eşim annemler ölmüş meraktan sanıyorlar ki ben içeride sancı ağrı çekiyorum halbuki uyuyordum 😊 size tavsiyem bol bol yürüyüş yapın ve Meryem ana otunu mutlaka kullanın ben onunla etkisi olduğunu düşünüyorum 2 cm açıklık var diyen ebe açıklık hemen ilerliyor maşallah demiş aileme ☺️Sorularınız varsa alabilirim 🥰🥰