Sonunda bende kendi doğum hikayemi yazıyorum. Bende herkes gibi hamileliğim boyunca sürekli doğum hikayeleri okuyarak geçirdim pozitif olanları okumaya özen gösterdim çünkü ilk hamileliğim etkilenmek istemiyordum. 37+6 da doktor kontrolüne gittigimde bebgimin biraz iri oldugunu öğrendim doktorum sezeryan düşünür müsün diye öneri de bulundu bebek henüz dönmemişti kanala yerleşmemişti ve kilosu 37 haftalıkta 3500 tu. Aslında doğum şekline karar vermemiştim her iki doğumda beni inanılmaz korkutuyordu iki doğumunda artı eksilerini düşündüm bu arada normalde adet sancısına bile dayanamayan bi insanım doktorumun sezeryan önermesiyle sezeryanı düşünmeye başladım araştırdım videolar izledim ki bu bir hataydı izlememek daha iyi doğuma sezeryan olmaya karar verdim. 38+6 da 19.02.2020 cuma günü gün aldım bebeğimin gelişimi tamam oldugu için doktor hemen alabilecegini söylemişti beklemeye gerek yoktu. Cuma günü saat 13.00 de hastaneye yatışım yapıldı heyecan başladı önce covid testi yaptırmam gerektigini söylediler testi yaptırıp odaya yatışım yapıldı damar yolu açıldı sonra beklemeye başladım saat 2 buçuk gibi beni aldılar ameliyata giderken gözlerimi kapattım sürekli etrafı görmek istemiyordum insan çok heyecanlı oluyo korku heyecan bir arada sonra anestezi uzmanı geldi başımı gögsüme yaslamamı eğilmemi söyledi belimi kambur yaptım biraz sonra kemiğimi kontrol edip iğneyi yaptı zaten yapar yapmaz ayaklarıma ısıyla birlikte uyuşukluk gitti inanın çok agrılı bişey degil uzandım koluma tansiyon aleti bağlandı kollarım bağlandı önüme örtü serildi sonra doktorum geldi bismillahirrahmanirrahim deyip başladı gerçekten hiçbişey hissetmiyosun en ufak bişey bile ben çekişmeleri bile hissetmedim sonra meleğim dogdu yanagıma kısaca tuttu doktor giydirmeye aldılar yan tarafa çok çabuk doğmuştu sonra dikişlerime başlandı. Bana uzun gibi geldi ama yukarı çıktıgımda çokda uzun sürmedigini anladım odama çıktıgımda 2 saat sonra hafif meyve suyu falan içebilecegimi söylediler sonra ayaga kalkıcaktım serum takıp gittiler ne oldugunu anlamıyo insan gerçekten hele ilkse şaşkın şaşkın etrafa bakıyordum gerçekten bittimi inanamıyordum her detayı anlatmak istiyorumki birilerine örnek olsun istiyorum hele ilk dogum olanlara 2 saat sonra hemşire geldi işte burası gerçekten sıkıntılıydı karnıma bastırıp kanamayı kontrol etti bagıramadım bile çok acılıydı anlatılmaz sonra gelip sondayı çıkarttılar hiç hissetmedim onu ayaga kalkıcaz dediler bu kadar zor olacagını bilmiyordum üzerimi giydirdiler hemşire ve annemin yardımıyla kalkmaya çalıştım ama zordu başına gelen bilir ama pes etmedim burdada okudugum hikayelerde yazdıgı gibi kalkmam gerektigini biliyordum o gece defalarca kalkıp yürüdüm uyuyamadım zaten hastanede agrı kesici yapıldı o yüzden karnıma bastırıldıktann sonra agrı hissetmedim sabah taburcu oldum çok şükür bir sorun yoktu uzun oldu ama bende uzun uzun okumayı seviyordum benim gibi olan illa vardır diye düşünüyorum. Ve suan bebeğimle koyun koyuna yatıyorum bu arada çınarım 3500kilo 50 cm dogdu. Ve inanın herşeye deger kendimi kastıgıma zorladıgıma strese girdigime degmezmiş eni sonu olan oluyo Allahım tüm hamilelerin sağlıklı bir şekilde çocuklarını kucakalrına almayı nasip etsin. Olmayan herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah 🙏 🙏