Aysel3548 benim ilk gebeliğimde kalp atışını duyamadık, sonra kese de bozulmaya başlayınca 9. Haftada gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık. Bebeğe gen incelemesi yaptılar. Bir gende yer değiştirme olmuş. Bunun üzerine eşim ve bana genetik test önerdi doktorumuz. Biz de yaptırdık. Bebekteki gen değişimine benzer bir gen değişimi bende de var. Ama bu literaturde olan bir hastalık veya görünür bir soruna neden olan bir durum değil. Yıllarca profesyonel olarak spor yaptım, eğitim ve iş hayatım gayet iyi. Yani normal insandan farklı veya geri veya ileri bir durumum yok.
kadın doğum doktorumuz bu sonuçlardan sonra bize tüp bebek önermişti ama, genetik doktorumuz yaşınız genç tüp bebeğe gerek yok. Tekrar deneyin, zaten bir problem olsa bebek kendi yaşam döngüsünü %90 sonlandırıyor demişti. Bizde tekrar denedik ve çok şükür sağlıklı bir evladım oldu. Ama şimdiki gebeliğimde, bu durum için cvs yapılması gerektiğini söylediler. Daha önceki gebelikte de yapılmalıymış da biz heralde hamile kaldıktan sonra çok önemsemedik durumu. Bendeki gen değişimi bebeğe geçerken farklı mutasyona uğrayabilirmiş falan falan. O yüzden 2 hafta sonra ben de cvs yaptıracağım. Bence gen testinizi yaptırın, riske atmaya gerek yok. Gen testleri de eşiminki 10 günde çıkmıştı ama benimki 1 ay fln sürmüştü.