bircivcivannesi arkadaşlar nerden aldınız 🙈 aramızda hiç kullanan tecrübe eden annemiz oldu mu şimdi bu olunca bebe yorganina, battaniyeyle üstünü örtmeye gerek yok mu aydınlatın lütfen 🤭🐣
NefesDeniz bircivcivannesi Kundak aldım ben ebebekten annemde çok beğendi süper oldu bu çok rahat olacak bebeler için dedi 😀 Ama kundakta olunca üstünü örtme olur mu bilemedim onu🙄
Blablabla Cicilibicili sadece geceleri mi düşünüyorsunuz. Bende aynısını düşündüm ama emzirirken falan açılacak mı detayları bilemedim. Siz nasıl düşünüyorsunuz
milena11 bircivcivannesi eskilerin bir bildiği varmış boşuna demiyorlar tabi çok sıkı kundaktan bahsetmiyorum ama kundak hayat kurtarıyor. Kundakların çeşitleri var üstüne ekstra bişe örtmek istemiyorsanız ona göre kalınlıkta almanız gerek kış ayında ince kundakla olmaz yaz ayında kalın kundak olmaz onu araştırıp ona göre alırsınız
Esekoldurengunes Ebebekten fermuarlı hazır kundak aldım ama kullanır mıyım bilmem. Kundak olayı bana biraz saçma geliyor ama illa kundak yapmak gerekli ise de onu kullanırım pratik olur diye düşündüm.
Esosun Esekoldurengunes bana da saçma geliyordu da anne karnındaki gibi çok rahat hareket edemediğinden ilk doğduğu zaman kundak yapmak hem bebeği hem anneyi çok rahatlatıyormuş bebek rahat duruyormuş uyuyormuş anne de işte o rahat olunca rahat😁👍🏼
Kelebekanne48 Esekoldurengunes bana da saçma geliyordu ama doğru kundak diye bir şey var eskiden tamamen sımsıkı sarıyorlardı öyle değil kollar oynayamayacağı şekilde olacak ayaklar serbest olmalı.Elini yüzünü çizmiyor kendi kendini uyandırmıyor gerekli
Tahaninannesii bircivcivannesi ben penye kundaklardan aldım civilden hani şu 10lu hastane çıkışlarında olandan, bir de e bebekten müslin örtü aldım. Bebeğin hangi mevsimde doğacağına evin ısıtma şartlarına göre illaki örtmek gerekiyor bence
Esekoldurengunes Esosun Öyle miymiş o zaman bizde yaparız kundak. Ben bebeğe zararı olur diye düşünüyordum da 😊
Esosun Esekoldurengunes zaten kundak yaparsın örtü örtmezsin üzerine çünkü örtü ile boğulma ihtimalleri oluyor malesef. Kundak yine en mantıklısı😊 hazır kundaklarda var müslinlerle de yaz zamanı doğum yapacaksan kundaklarını yapabilirsin😊 dünyaya alıştıkça kundağa zaten ihtiyaç kalmıyor😊
basakhanim Yenidoğan uzmanından bilgi aldım. Yenidoğana yorgan ve kalın battaniye kesinlikle örtülmüyor. İnce triko battaniye ya da mislinle çok sıkı olmayan kundak yap kundağın içinde uyusun demişti. Sonra da uykutulumuyla uyur.
Kelebekanne48 bircivcivannesi ben ince kundak aldım Trendyol dan.Çıtçıtları var hoş bir şey .Üşürse üstüne battaniye örterim kalın almayayım dedim.müslin örtüyle de sarıp kundak yapabilirsin.
Esekoldurengunes Esosun Sağ olun ben gerekli olur diye bana saçma ve gereksiz olan her şeyi aldım zaten. Hazır kundak da var müslin de, bebiş doğsun da hele kundaklarız 😊
Attoya Blablabla emzirirken üstünü bir kat inceltmeli ve ellerini bacaklarını serbest bırakmalısınız. Hatta ortamınız sıcaksa ten tene dokunacak şekilde olmanız harika olur🙏
Cicilibicili Blablabla geceleri uyurken yapman kendini güvende hissetmesi için önemli. Ama benim bebeğim reddetti kundaklayınca çıldırıyodu resmen. O yüzden bebekten bebeğe de fark oluyo ☺️ Emzirirken kundağını aç annesi. Elleri serbest olsun dokunsun. Bebeklerin en keyif aldıkları şey emmek çünkü. Çıplak göğsüne dokunmak çok mutluluk veriyo onlara. Ten tene temas özellikle emerken çok önemli
Attoya bircivcivannesi ben owli uyku torbası almıştım kundaklı. Sonra büyüyünce kollu bacaklı bi hale dönüyo. Ama benim oğlum kundağı hiç sevmediği için şu an kullanmıyoruz. Normal örtü örtüyorum üstüne.