Bende doğurdum çok şükür 😇 aslında 19 Şubat’ta doğumum gerçekleşti ama bugün yazabiliyorum🤰
Yarı kolay yarı zor bir hamilelik geçirdim diyebilirim ilk aylarim çok çok rahattı hatta 3. Tremestr dönemine kadar hamile olduğumun bile karnım çıkmasa farkına varmazdim ama son 3 ay bomba gibi geldi diyebilirim 🙈 önce çıkan gebelik şekeri sonra yükselmeye başlayan tansiyon yapılan diyetler ölçülen şekerler tansiyonlar derken tabi zorladı baya. 34. Haftadan sonraki muayenelerimde bebeğim hep bir hafta geriden gelmeye başladı doktorum çok onemsenicek birşey değil dedi ama 37. Haftada suyununda azalmasıyla benimde tansiyonlarimin 15 lere kadar çıkmasından dolayı kontrollu olarak 38+3 de sezeryana karar verdik. Aslında normal doğum zaten tercihim değildi sezeryan istiyordum normal doğum için kendime güvenemedim zaten kismetimde de malesef yokmuş 🤷
Böyle geçen bir gebelik süreci sonrasında 19 Şubat saat 9.30 da hastanede yatisimiz oldu işlemler yapıldı odamız ayarlandı çıktık eşyalarımızı yerleştirdik. Size tabi hem olumlu hem olumsuz yönleriyle anlatmak istediğim için pozitif yada negatif yazmak istemedim 😇 ilk önce hasta bakıcı geldi odaya önlüklerimi terliklerimi getirdiler istersem giyebilecegimi söylediler ben hemen giyinmeyi tercih ettim. Sonrasında benimle ilgelincek olan yani o saatin mesaisini yapan hemşire geldi birkac soru sordu alerji kan grubu vs bunun gibi şeyler.. sonrasında nst baglamsk için hemşireyle yine doktorum geldi kalp atışlarına bakmak istedii bebeğimin, herşey yolunda sıkıntı yok benim sancım zaten yok 😂 sonrasında artık yavaş yavaş doğum hazırlıkları başladı şimdi sizlere hem pozitif hem negatif olarak anlatıcam..
Öncelikle şunu anladım ki kimsenin sezeryani yada normali nasıl yaşadığıyla ilgilenmeyin ve kendinizi ne olumlu olarak nede olumsuz olarak hiç birşeye hazırlamayin piskolojik açıdan çünkü , ben bunu çok iyi anladım sezeryan bunyesel olarak değişiklik gösteren birşey. Ben hastaneye yatana kadar hatta doğum hazırlıklarım başlayana kadar spinal istiyordum kendimi ona hazırladım fakat sezeryan öncesi beni okadar çok yordular ki genel anestezi kararı aldım son dakika istermiydim asla istemezdim ama doğumun her anı bir supriz diyebilirim.
Hemşire bile olsa cidden ilgelnicek olan kişiye dikkat etmek gerekiyomus eğer o esnada birinin tecrübesiz olduğu kanaatine vardiysaniz bunu paylaşıp değişmek isteyin ben yapmadım pişman oldum tabi yaklaşık 6 kere damar yolu açıldı 7. De artık başka hemşire gelip açtı damar yolunu ve o sıra nstye baktığımda sancılarım acı ve kasilmaktan 100 lerdeydi. Sonrasında sonda için geldi taktirmadim tabi ameliyat esnasında istedim ama okadar yoruldum ki son hazirliklar yapılırken doktoruma genel olmak istediğimi soyleyin dedim sonrasında zaten beni hazirladilar ameliyathaneye indirdiler doktorum spinal için ikna etmeye çalışti ama ikna olmadım çünkü bir iğne daha vücudum kaldircak halde cidden değildi gerçekten çok canımı yaktılar ve bu tecrübeyi bana yasatmadiklari için bayada sitem ederek ayrıldım diyebilirim hastaneden neyse masaya aldılar kollarımı iki yana actirdilar birine tansiyon aleti bağladılar diğeri anestezi için bekliyordu zaten sondam bayiltilinca takıldı anestezi uzmanı şimdi yavaş yavaş ağırlaşicaksin dedi önce bir sicaklik ve uyuşma hissettim sonra zaten gitmişim. Uyandigimda evet bir ağrı ve aciyla uyaniyorsunuz bu ağrı adet ağrısı gibi ilk günlerin yoğun ağrısına benziyor ama dişinizi sikarsaniz yarım saate hafifliyor tabi buda bunyesel herkesin gecicek hafifletecek diye birşey yok ben yoğun yaşadım ama sabrettim zaten bebeğimi getirdiler onu hemen memeye tutturdular o an daha çok hafifledi ağrılarım hatta o anlık unuttum bile diyebilirim 😍😍 sonrasında altıma hasta bezi koymuşlardı bağlanmış herhangi birşey yoktu gazlı bez koymuşlar sonda takiliydi zaten.. sonrasında doktorum geldi o karına bastirma olayını evet yaptılar çünkü önemli bir muayne rahmin dagnik olmadığını görmek için bastirmalari gerekiyormuş evet sevimli bir durum değil hem ağrı hem ameliyat yeri varken tabi benim şansıma bu bana yine beş altı kez yapıldı çünkü kanamam çok yoğundu bir anda boşalıyordu doktorum hem bastırmak hemde eliyle vajinadan kontrol etmek zorunda kaldı devamı vsr mı diye ultrasonla bakıldı sonrasında çok şükür bişey çıkmadı tabi buda yine bünyeye bağlı kiminin kanaması az olabiliyormus kiminin çok benim adetlerimde yoğun geçerdi zaten. Sonrasında ilk yürüyüş anı sanırım en çok zorlandigim yerdi 🙈 ben burdsn okuduklarimla karnımı tutarak kalkmak istedim öylede yaptım ama dıştan karnınızı tutsanızda iç organları tutmanız mümkün değil tabi 😂 ama bunu öyle düşüyor gibi hissetmiyorsunuz tabi bebeğiniz toplandığında sizi nefessiz bırakır kısa bir süre öyle hissediyorsunuz aynısı diyebilriim ağrı acı tabikide var ben kalktım ama adım atamadım bide başım döndü oyuzden yuruyemedim ilk sandalyeye oturdum hemen 10 dk dinlendim sonra tekrar denedim yavaş yavaş minik.minik adımlar ata ata 20 dk da adımlarım normale döndü daha rahat yürüdüm gaz çıkarma da ve tuvalet konusunda asla zorlanmadım normal bir gün gibiydi sabah 11.15 te çıktım gece 12 de ben toparlanmıştim bebeğimin bezini vs degisebildim kucağıma alıp yürüyerek emzirdim. Sabah zaten çok daha iyidim oyuzden çıkmak istedim evime geldim duşumu aldım. Uzandığınizda kalkmaniz zor oluyor yada otururken kalkmaniz ama oda bir gün sürdü bende ben 3. Gün komple evimi temizledim 4. Gün yemeğimi yaptım saatlerce ayaktaydim. Kolay toparladim.
Hastanede ne lazım oldu derseniz tavsiyem bebek takımı çok götürün bir gün bile kalmış olsam yetmedi bana tulum götürmeyin zor oluyor alt üst takım çok daha rahat. Bez 15 tane götürdüm hepsini kullanmadık acikcssi 10 bile yetermis. Depend çok büyük rahatlık bugün 6. Günüm ama hala dependleyim evde yedek alt üst bir tane olmalı size. En önemlisi hoşaf hoşaf hoşaf kızlar genelde olsa p
Spinalde kayısı hoşafı ve karışık hoşaf mutlaka yapın götürün eşim bile bizi ne hale soktun dedi 😂😂😂😂 baya etkili
Kuru üzüm siyah , kuru incir ,kuru kayısı , bir tane elma , bir kaşık keçi boynuzu pekmezi bunları kaynatın süzün siseleyin hastaneye götürün inanın çok rahat olucak herşey.. şimdi oğluşum yanımda uyuyo zorlu bir surecti ama geçti 🤗🤗 inanın ona herşey değer 💙🙏