ruyadandunyaya engelden ziyade boyutu önemli bence, ben özel eğitim öğretmeniyim o kadar çok engel çeşidi varki
işin içine girince şoka giriyorsunuz öyle 3-5-10-15 tane değil,500 öğrenci vardı okulda 100 çeşit engel gördüm, 2 halamın oğlunda (sp) var, biri çok ağır düzeyde diğer halamınki hafif düzeyde. Hafif olan bir şekilde hayatını sürdürüyor diğeri herşeyin farkında 45 yaşında perişan. Hayat bazı engel grupları için o kadar zor oluyorki hayata getirmek bencillik mi acaba diyorsunuz, o durumda siz nasıl bakarım diye düşünmüyorsunuz hiçbir velimden ya da halamdan duymadım bunu, sadece ben ölürsem ona kim bakacak diye düşünüyorsunuz. Anneler hep çocukları onlardan önce ölsün istiyor, kimisi önce çocuğunu sonra kendini öldürüyor çünkü kendisine bişey olursa o çocuğa kimse bakmıcak. Bilmiyorum yaşamadan bu soruya cvp vermek çok zor ama bu durumda allah verdi allah alırdan ziyade ilerde olur diye düşünüyorsun. Tabiki sağlıklı doğup sonra engelli olanlarda var ama o sonuçta sonradan geliyor bile bile bir canı buna sürüklemiyoruz. Benim bir öğrencim vardı herşeyin farkında ama sadece tavanı izliyor tükrüğünü bile yutma yetisi yok öylece duruyor göz bile kırpamıyor ama gözünden yaş geliyor çünkü altına yapıyor ve utanıyor. Bilmiyorum gerçekten çok büyük düşünmek gerekiyor