[silindi] Merhaba idrar yolu enfeksiyonu ve mantar sebebiyle doktor (gyno canesten1) fitil verdi. Tek kullanımlık. 5 haftalık gebeyim bebeğe zararı olur mu kullanmaktan korkuyorum
Minikasya [silindi] Gerçekten ya. Doktorun verdiğine zararı olurmu diye soruyo. Biz dahamı profuz. Doktora güvenmemişsin bizemi güveneceksin. Pesss
Cigdemmom Byrktugce evet doktor verdiyse bize danışmasını manası yok orda haklısın yalnız böyle konuşma hakkını kimse sana vermiyor kendine gel belki o anki tedirginlikle birde bizlerden bilgi almak istedi sonuç olarak çok kaygılı olduğumuz dönemler
Ebru008 Byrktugce siz kimsiniz ki boş boş sormayın diyorsunuz o bir anne ve endişeli meraklı haddinizi bilin tabiki soracak
[silindi] Minikasya doktor verdi diye direk kullanırsan Allah’ın verdiği beyni inkar etmiş olursun.Ayrica daha bir defa gördüğüm doktorun neyine güvencem heralde henüz doktor arastirip gitmeye başlamadım daha çok başındayım.
Ecmelbeyza [silindi] Endişenizi anlıyorum bana da ilaç yazılınca gelip araştırıyorum kırk kere. Doktorunuza güveniyorsanız sıkıntı olmaz enfeksiyonda fitil yazılıyor hep bana da yazdı kullanmıştım.
smnr000 @[silindi] merhaba, kafanızı karıştırmak istemem ama banada bu hafta aynı fitil verildi fakat geçen hafta başka bir doktor devletin ödediği fitillerin içerikleri çok iyi değil zararlı değil deniyor ama yinede durumunuz varsa devletin ödemediği başka bir fitil vermek istiyorum o daha iyi dedi. Bende onu verin o zaman dedim fakat bikaç eczaneye sordum bulamadım. Bu hafta başka bir doktora tekrar göründüm o gyno canesten verdi hiç böyle birşey demedi. Muhtemelen zararı yoktur ama benim diğer doktorum yine de tedbirli yaklaşmıştı. Bende o yuzden hala kullanmadım ama kullanacağım muhtemelen. Geçmiş olsun
smnr000 Arkadaşların tavırlarını da anlayamadım maalesef her doktor her şeyi çok yönlü düşünemiyor, güvenilse bile dikkatsizlik vs de yapabilir. Konu ilginizi çekmediyse cevap yazmazsınız olur biter, hele bu tarzda cevaplar yazmaya kimsenin hakkı yok
[silindi] smnr000 aynen öyle aklı selim insanlar görmek ne kadar güzel.Bu forum niye var o zaman doktora güveniyorsanız güvenmiyorum ki soruyorum
Elf-Brcntrk smnr000 Evet ya ben de yakistiramadim öfkenizi başka yerden çıkarın burdaki annelerden değil herkes hassas
D-uysal [silindi] 5 haftalık gebelikte doktoru 5 kez bile görmeyen biri nasıl güvenebilir acaba doktoruna. Belli ki ilk gebelik endişe ediyor bilenlere danışıp fikir alıyor tecrübe ediniyor. Sakin olun lütfen. Enfeksiyon önemlidir erken doğum riski oluştuyor ilerleyen zamanlarda benim 24 hafta oldu her ay tahlil verip antibiyotik fitil kullanıyorum geçmiyor bir türlü bol su için.
Lalala [silindi] ilk 3 ayda ilaç kullanımı olumlu karsılanmasa da mevcut enfeksiyonun zararı ilaçtan çok çok fazla olacağı için kullanmanız lazım ve size verdiği ovül sanırım hemen etki ediyor. Bu süreçte enfeksiyona daha acık hale geliyoruz Bn 3 defa tekrarladı mesela en son artk 3.de doktor ilaç vermedi nioli yağı damlatıyorum iç. Çamasırıma 1 damla. Bi araştırın art de huile marka yetkili eczanelerde. Normal zamanda da bu yağı kullanırım 2 3 güne mir çünkü enfeksiyona açık biriyim. Araştırın aklınıza içinize sinerse doktor kontrolünde yine de kullanın derim.
Muratnannesi [silindi] seni tedirgin etmek istemem ama 12. Haftadan önce o fitiller önerilmiyor aynı şeyi yaşadım bende monurol şaşe ve vagiflora fitil kullandım. Vagiflorayı devlet karşılamıyor 100 tl tamamen doğal içerikli flora düzenleyici istersen başka dr a da danış. Doktorum tek kullanabileceğin şu an bu demişti yani vagiflora.
[silindi] Muratnannesi haklısın bir insanın biraz düşünme yetisi olmalı doktor verdi diye direk kullanırsan Allah’ın verdiği beyni inkar etmiş olursun.Ayrica daha bir defa gördüğüm doktorun neyine güvencem heralde henüz doktor arastirip gitmeye başlamadım daha çok başındayım.