Mervehtp81 Ben önerileri içten ve makul buldum bu sebeple kısıtlamaya gittim. Bir şeyin az da olsa zarar verme ihtimali varsa 7-8 ay kısıtlayıcı davrandım diye eksik kalmış hissetmem doğrusu 😊 Her ülkede gebeliğe yüklenen anlam sosyolojik ve psikolojik olarak farklı kaynaklardan besleniyor. Uzun uzadıya tartışma açmak değil niyetim fakat dediğiniz doğrultuda yaklaşacaksak çoğu gelişmiş ülkenin kabul ettiği şekilde gebelik boyunca 3-4 ultrason dışında hiç ultrasona girmememiz; ciddi bir risk saptanmadıysa detaylı ultrasona dahi alınmamamız, kısıtlı sayıda kan tahlili yaptırmamız vs de tercih etmemiz gereken yol demektir. Türkiye kadar gebelik kontrolü sağlayan; bunu sömürüldüğümüz bir sektöre dönüştüren az ülke var. Sonuçta bebek kayıplarını doğal seleksiyon olarak göremiyoruz. Kayıplara kimin ne suçu, kusuru, hastalığı var gözüyle yaklaşıyoruz, doktorların da kendilerini her detayda uyarmak ve önlem almak zorunda hissetmesi bence çok anlaşılır bir durum. Bu yoğunlukta kontrol ve ultrasona uyum gösterip de, beslenme uyarılarını aşırı bulmak ve kıyasa gitmek biraz tutarsız geliyor bana. Yine de dileyen kendi bedeniyle birlikte bebeğini sigara, alkol, toksoplazma taşıyıcıları ve benzeri bir çok şeyle zehirlemeyi göze alabilir ya da benim gibi abartılı önlemlerle yaklaşabilir elbette🍀Herkesin kendi doğrusunu yaşatma hakkı var, umarım hepimiz sağlıkla tamamlarız sürecimizi