MERVESK benim ilk gebeliğimde kalp atışını hiç duymadık. 9. Haftada da kürtaj yapıldı. Bebekten alınan örneği genetiğe gönderdiler, 1 ay kadar sürdü inceleme. Krımozomal bir bozukluk varmış bebekte. Bunu üzerine eşim ve bana genetik inceleme önerdiler. Eşimin sonuçkarı normal çıktı 3 haftada sonuçlandı. Benim sonucum 5 haftada geldi, iki kromozomda bacaklar yer değiştirmiş, birbirini tamamlamış ama yanlış yere bağlılar. Ama bende gözle görülür bir sorun fark oluşturmuyor. O zamanki kadın doğum uzmanımız tüp benek önermşti risk almamak adına. Daha sonra kendimiz genetik uzmanı ile görüştük, yaşınız genç. Zaten bir sorun olsa %90 bebek kendi yaşam döngüsünü sonlandırıyor demişti. Kürtajdan 4 ay sonra tekrar hamile kldım. Çok şükür sağlıklı bir kızım oldu. Şimdi 2 yaşında. Şu an tekrar hamileyim ama benim genetik problemden ötürü mutlaka cvs yapılıp bebeğin incelenmesi gerektiğini söylediler. Bendeki kromozom farklılığı bebeğe geçerken farklı mutasyonlara uğrayabilirmiş. İlk gebelikte de yapılmaşıymış ama sanırım biz bazı şeyleri ya tam anlayamadık y da anlatamadık. Şükür ki evladım da bir sıkıntı olmadı. Bıgün de cvs yapıldı ve genetiğe gönderildi en az 1 ay sürer sonuçlar dediler.